CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borkai Zsolt bevallotta és ennek Csepelen is lehetnek következményei

2015. augusztus 06. 04:15 - csú

borkai_zsolt.PNGLerántották a leplet a magyar olimpiai titokról, és kiderült: ellenérvek, valamint súlyos milliárdok vannak mögötte

Kiverte nálam a biztosítékot Borkai Zsoltnak (képünkön), a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének legutóbbi, budapesti olimpiával kapcsolatos nyilatkozata. Az országgyűlés oszlopos tagja az olimpia megvalósíthatósági tanulmányáról ugyanis ezt mondta: „Az, hogy 1300 oldalt nem olvastam el, ez természetes. Nem tettem meg.” (mno.hu, 2015. augusztus 4.) Ezek szerint, Ő csak tudja, van hatástanulmány! Ezt követően néhány, egymásnak is ellentmondó szöveggel, még rátesz egy lapáttal. Idézem:

„Azt gondolom, hogy végre eljutottunk oda…, hogy megismerhették a magyar emberek a teljes 1300-1400 oldalt.”. Akkor már csak Ő, a MOB elnöke nem ismeri a tanulmányt az egész országban. Nagyszerű!  Tovább olvasva a leírtakat, kiderül, hogy nem így van: „…illetékesekkel beszéltem, és mondtam egy héttel ezelőtt, hogy én nem látok abban rizikót, sőt, azt gondolom, hogy a tisztaság megköveteli azt, hogy igenis tudomására kell jutnia minden magyar embernek, és hozzáférhetővé kell tenni ezt a több mint 1000 oldalas anyagot.” Tehát a magyar emberek, köztük a csepeliek sem ismerik, ismerhetik a „teljes 1300-1400 oldalt”. (A tervek szerint Észak-Csepelen épülne fel az olimpiai falu és a kommunikációs központ több pályával együtt.) Ezek után már csak hab a tortán a cikk szerzőjének leleplező állítása: „A budapesti olimpia támogatásáról a parlament úgy szavazott július elején, hogy a képviselők a teljes tanulmányt nem ismerhették meg, csak annak összefoglalóját.”

Mindebből három dolog világos. Az egyik, hogy van egy 1000-1400 oldalas megvalósíthatósági tanulmány, amit Borkai úr nem olvasott. A második, hogy a parlamenti képviselők meg sem kapták! Kaptak viszont egy rövidített, pozitív összegzést, bár szerintem még azt sem olvasta el minden képviselő. A harmadik egyértelmű tény, hogy Borkai úr össze-vissza beszél.

Ha Borkai csak egy szürke képviselő lenne, kit érdekelne mindez. Egyébként is mindenki úgy tudja, hogy a fideszes parlamenti képviselők nem szoktak olvasni, csak a gombnyomogatás a feladatuk. Borkai Zsolt azonban nem csak egy képviselő, Ő a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, akinek kérésére rendelte meg a kormány egy nemzetközi tanácsadó cégtől a tanulmányt (mno.hu, 2015. augusztus 4.), s akinek óriási feladata lesz a következő években egy reális budapesti olimpiai pályázat előkészítésében. Miért természetes számára, hogy nem olvassa el az általa is támogatott olimpia teljes megvalósíthatósági tanulmányát? Miért beszél a MOB elnökeként hülyeségeket, egy az ország sorsát hosszú távon is befolyásolható, több mint 700 milliárdos olimpiai programról?

Mellesleg, Orbán Viktor ott sem volt a parlamenti döntésnél! Lázár úr szerint pedig a hatástanulmány csak őszre készül el! (nol.hu) Valaki tehát hazudik.

Lehet, hogy az egyik blogozónak van igaza, aki a propeller.hu-n is megjelent Borkai nyilatkozathoz a következőket tette hozzá, saját véleményként: „Egyetlen ember van Magyarországon, aki nem olvasta és érintett. A MOB elnöke. Ő már tudja, hogy olimpia nem lesz. A pénzt meg lenyúlják vele együtt. Érthető. Minek olvassa el?”

 

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr827684748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása