CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel polgármestere hazudik Csepelről

2015. szeptember 28. 05:59 - csú

borbely_l-x1-255.pngAz önkormányzat honlapja szerint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az Echo TV „Az üzlet” c. műsorában Csepel fejlesztéséről nyilatkozott. Megnéztem a felvételt. Kiábrándító volt. Azzal a hazugsággal kezdte ugyanis, hogy „2010-ig, azt hiszem, jelentős változás ebben a kerületben nem történt.”

A 2010-ben Csepelen is hatalomra jutott fideszes csapat, élén Németh Szilárd volt polgármesterrel ötödik éve ezt a mondatot szajkózza. Náluk az időszámítás 2010-től kezdődik. Én meg azóta mondom a magamét, mondom a véleményem: ezek hazudtak, hazudnak reggel, éjjel, meg este. Hazudnak minden hullámhosszon és hazudnak minden képernyőn. Meglátásom szerint ez volt az egyik oka annak, hogy Németh Szilárd 2014-ben Csepelen elbukta az országgyűlési választásokat, és csak a Fidesz listájáról került be a parlamentbe. Utóda a kerület élén, az általa babusgatott Borbély Lénárd lett, aki polgármesterként tanítója politikáját folytatja. Másként persze, hiszen

fiatalabb, kevésbé erőszakosabb, szürkébb, emberi, politikusi karaktere unalmasabb, de módszereiben, tartalmában lényegében ugyanúgy, ugyanazt csinálja. Képtelen meghaladni tanítómesterét. Legjobb kifejezője ennek a fentiekben idézett, szerintem egyértelmű hazugsága. Akkor vegyünk néhány példát, konkrét tényt:

1) A szocialista önkormányzati vezetés 2010-ig több mint 20 milliárd forint értékű önkormányzati felújítást, fejlesztést, beruházást valósított meg a kerületben. Kiragadott példák: a II. Rákóczi F. utcai 116 lakásos új lakótelep; az 1 mdFt-ért megépült új Csepeli Piac; az újjáépített SZTK; az új mentőállomás; a Karácsony Sándor utcai ún. Sétáló u. kiépítése; az önkormányzati intézmények, így pl. az ÁMK 250 milliós felújítása, az Ady Endre utcai lakótelep több épületének szigetelése és a mellette lévő parknak a felújítása, a Csepeli út megépítése, stb.

2) Fővárosi támogatással megvalósult beruházások: a csepeli HÉV vonalának felújítása; a Kvassay út és a Gubacsi híd felújítása; a tömegközlekedési útvonalak többségének teljes vagy részleges felújítása, s 2010 júliusában kezdődött el a csepeli gerincút építése, stb.

3) Vállalkozói tőkéből, magánerőből történt beruházások: 750 új családi ház; kb 1000 vállalkozói beruházásban megépült új lakás; a Csepel Plaza, Baumax, Tesco, Spar, Corso üzletház, Csikó sétányi üzletsor, McDonalds, a víztorony melletti üzletház, Penny Market, Diego, több gyógyszertár, az ADU Oktatási Kft új épülete, a csepeli görög katolikus templom. Új bankfiókok (Raiffeisen, Budapest, MKB, Erste, Unicredit stb) telepedtek le a kerületben. Ebben az időben épült meg a Szabadkikötő területén a világ legnagyobb acélipari óriása, az ArcelorMittal új bázistelepe, több autószalon ekkor kezdte meg csepeli működését, 6 új benzinkút épült, de az önkormányzat támogatása is kellett a kerületen kívül megépült Auchan, Bauhaus létrejöttéhez, stb.

4) A kerületben valósult meg, a csepeli csatornázást megalapozó Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep, állami fővárosi, és EU-s támogatásból.

A fentieket már többször megfogalmazhattam ezen a fórumon. Tudom, a fideszeseket és híveiket nem érdeklik a tények. Ezen beruházások, változások azonban a csepeliek segítségével valósultak meg. Aki letagadja ezeket, a múltat, a csepeli emberek addigi munkáját, erőfeszítéseit, a változásokért való küzdelmét tagadja meg.

Borbély Lénárd most (is) ezt tette.

V O X

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr377839464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihály Turányi 2015.09.28. 10:08:01

Azért a balos vezetés is hazudott jócskán. A kispostàhoz 2 kampányban ígérték közzétételét. Nem lett belőle semmi !A Csepel plaza önkormányzati tulajdon*??? Én úgy tudom Francia. Baumaxx önkormányzati tulajdon volt?? *de lenne még több kèrdès is.

Mihály Turányi 2015.09.28. 10:14:51

Ne azzal büszkélkedjwnek amit a BEFEKTETŐK CSINÁLTAK!*MKB Erste MC Donald stb hanem ami önkormányzati pènzböl èpült. Èn is ùj sufnit ès utcafronti kerìtèst èpìtettem!!! Ezt is tegyük be a cikkbe. Igaz 1 Ft ja sincs benne az önkormányzatnak!!
süti beállítások módosítása