CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd a Fidesz alelnöke lesz a jövő heti pártkongresszuson?

2015. november 04. 12:13 - csú

004-nsz-kommandos-255.pngA Fidesz jövő heti tisztújító kongresszusán nem lesz se nyílt verseny, se meglepetés. A párt keddi elnökségi ülésén, a Népszabadsághoz kiszivárgott hírek szerint, hivatalossá vált, hogy Orbán Viktornak nem lesz kihívója. A párt elnöki posztjára csak őt jelölték, Kövér László pedig marad a választmány elnöke.

A korábbi négy alelnökből három távozik, csak Pelczné Gáll Ildikó őrzi meg posztját. A három üres helyre Gulyás Gergely, Németh Szilárd és Kubatov Gábor kapott jelölést. A Népszabadság úgy tudja, a kongresszuson az előzetes hírekkel szemben

nem módosítják az alapdokumentumokat, nem fogalmaznak meg ciklusokra szóló eszmei-elvi alapvetést, az pedig fel sem vetődött, hogy változtassanak a párt nevén.

Az elnökség úgy döntött, a kongresszus politikai nyilatkozattal hatalmazza fel a kormányt az uniós menekültkvóták elutasítására. Az még kérdés, hogy döntenek-e a 2018-as miniszterelnök-jelöltről, bár nyilvánvaló, hogy az csak Orbán Viktor lehet. A Fideszben többen úgy látják, hogy a bevándorlási vészhelyzet megoldása a végén „még fontos uniós posztra repítheti Orbánt. Előtte persze még meg kell nyernie a 2018-as választást”. (24.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr958049854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása