CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Disznóvágások, sörsátrak helyett folytatni kellene a gerincút építését!

2015. november 05. 05:40 - csú

kozl-dugo.jpgA Csillagtelep, Rózsadomb, Vízmű lakótelep. és Háros lakói igen gyakran szenvedői a kerület déli részét sújtó dugónak. Ennek két alapvető oka van. Az elkészült és az el nem készült infrastrukturális fejlesztések. Az első okhoz tartozik, hogy elkészült a szigeti gerincút első szakasza, ami Tökölig korszerű úthálózattal segíti az agglomeráció lakosainak közlekedését, valamint az MO kiszélesítése és ezzel együtt megnövekedett áteresztő képessége.

A második ok pedig az, hogy ezeket nem követték a Budapest XXI. kerület útfejlesztései. 2010 előtt elkezdődött a csepeli gerincút (Teller Ede út) építése, a Fidesz érában a HÉV végállomásnál leállt! Nagy baj, mert hajnalban és reggelente, az MO felöl érkező megnövekedett kamion és személygépkocsi forgalom, (délután meg az ellenkező irányú közlekedés) teszi szinte lehetetlenné naponta a fenti körzetekben élő lakók közlekedését.

Könnyen belátható, hogy hiba volt a nagy nehezen megindult csepeli gerincút továbbépítésének leállítása.

A Csepeli Temető (de alkalmanként a városhatártól) a HÉV végállomásig minden reggel, - délután meg az ellenkező irányban - áll a forgalom. Onnan az elkészült gerincút zökkenőmentesen viszi a forgalmat Budapest belvárosa irányába. A gerincút továbbépítése elkerülhetetlenül fontos lenne akkor, ha a vezetők könnyíteni akarnák a fenti területeken élő emberek közlekedését.

A gerincút továbbépítésének előkészületeinek viszont se híre, se hamva!
Nagyban könnyítené a forgalmi dugó kiküszöbölését és a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc út napi kétszeri forgalmi bezártságát, ha az Auchan körforgalomtól az MO-ás hídra jobbkanyarral, közvetlen felhajtási sáv és út készülne. Ez az új sáv építés egyben szabad utat biztosítana az agglomeráció irányába haladóknak, akik azért állnak a Déli irányú hazautazásnál, mert a hídra forduló kanyarodó sávból kilógnak az oda törekvő gépkocsik. Ezzel a nem túl nagy fejlesztéssel nem csak a bevásárló központok, de egész Csepel-Dél és a hozzá kapcsolódó agglomeráció közlekedése is zökkenőmentessé válna.

Az említett intézkedések sokkal többet segítenének Csepel lakosságán, mint a disznóvágások, zene bulik, sörsátrak, repülő vásárlások, hajóúsztatások, kitüntetések, szobrok stb-stb. összesen. És minden híreszteléssel ellentétben még jogos alapot is adna a vezetőknek annyira kedves dicsekvésre is.

Forrás: Horváth Gyula facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr528046180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása