CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hajmeresztő székfoglaló a Csepeli Hírmondó lapigazgatójától

2016. január 20. 05:59 - csú

kisbiro-kicsi_9.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük!

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó január 14-én megjelent 1. számából:

Tegnap közöltük, hogy leváltották a Csepeli Hírmondó vezérkarát. Lapigazgatóként Zöldi László személyében új, a szélsőjobboldali eszmékkel szimpatizáló vezetője van a közpénzen kiadott, Fidesz-szócsőként üzemeltetett önkormányzati újságnak. A lapot kiadó városkép Kft ügyvezetőjének, Vida Istvánnak a neve kikerült az impresszumból. Ami a lap tartalmát illeti:

1) A cikk címe: Kedves Csepeli Polgárok!

Borbély Lénárd polgármester, mint elődje, Németh Szilárd, szeret leveleket írni a csepeliekhez. Csak szépeket kell írni, lehet ígérgetni, és ebben a műfajban nincsenek okvetetlenkedő kérdések, amelyekre válaszolni kellene... Most is ezt az utat választotta, újévi köszöntő gyanánt. Borbély úr fontosnak tartotta, hogy köszönetét fejezze ki a hatalmasságoknak, Orbántól Németh Szilárdig, de arról már elfelejtkezett, hogy őszintén írjon a csepeliek helyzetéről, azokról a nehézségekről, amelyekkel idén is szembe kell nézniük. Például arról, hogy a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási főösszeg csökkenése milyen gondokat fog okozni Csepelen, és a csökkenés hatásaként tovább csökkentik-e a szociális és egészségügyi kiadásokat? (Lásd korábbi írásunkat: Leleplezi a csepeli vezetők hazugságát a meztelen igazság, január 13.)

2) A cikk címe: Dr. Szabó

Az újdonsült lapigazgató, első, hajmeresztő székfoglaló írásában rögtön nekiment Szabó Szabolcsnak, Csepel országgyűlési képviselőjének. Zöldi úrnak ugyanis be kellett mutatkoznia a csepelieknek. Megtette. Nem csalódtunk. Tudtuk, hogy bizonyítania kell az önkormányzati vezetőknek, a lap lefokozott munkatársainak és a Fidesz-híveknek, miért éppen Ő lett a Csepeli Hírmondó lapigazgatója. Egy Szentesi, már pedig Ő igazi szentesi, azaz kőkemény magyar, sőt, magyar demokratás újságíró, aki „lelkes szentesi lokálpatriótaként” úgy ismeri Csepelt, mint más a tenyerét, s ráadásul még egy országgyűlési képviselőtől sem fél. Csak nem képzeli az a nyikhaj, hogy Ő leközli helyreigazítást kérő levelét, válaszol a korábbi szerkesztőségnek, illetve a szerkesztőségvezetőnek címzett kérdésekre. Coki, nem oda Buda! Előbb Ő kérdez! Mindazonáltal, ha majd „komolyabb” levelekre is képes lesz a képviselő, akkor majd válaszolnak rá. Azt pedig, hogy mi a komolyabb levél kritériuma, azt Ő dönti el. Nehogy már azt gondolja a fránya képviselője, hogy Ő, a nagy lapigazgató és a körülötte sertepertélő, egyre növekvő számú közreműködők, ráérnek mindenfajta hülyeséggel foglalkozni. Nekik küldetésük van. „Merthogy az idő pénz, és dolgozni kell. Végezni a munkát, az emberek felhatalmazásából.” Jaj! Újabb küldetéstudatos ember a csepeli jobboldali médiában. Csak nem Ábel Attila alpolgármester ajánlotta őt lapigazgatónak?

Szabó Szabolcs helyreigazítási kérelme blogunkon is olvasható (Dr. Szabó Szabolcs: Helyreigazítási kérelem a Csepeli Hírmondónak, december 28.), míg a képviselő úr válaszát Szentesi Zöldi László írására, a http://szaboszabolcscsepel.blog.hu/2016/01/16/szerencsetlen_szentesi_zoldi_laszlo_egybol_mellenyult_csepelen  linkre kattintva vagy külön bejegyzésünkben ismerhetik meg blogunk olvasói.

3) A cikk címe: Megvédjük Csepelt, megvédjük az országot

Immár hatodik éve védi az országot és Csepelt Németh Szilárd, a Csepelen megbukott, Fidesz-listás országgyűlési képviselő úr. Kezdte a kommunistákkal, majd ezzel párhuzamosan megtámadta az offshore cégeket, illetve mindazokat, akiket ő megvádolt offshore háttérrel. Don Quijoteként egy szál kőbaltával a kezében szállt szembe az ellennel, csak éppen sajátjai között felejtette el keresni a legnagyobb offshore lovagokat vagy éppen a kommunistákat. De nem adta fel, új ellenséget kutatott fel és… talált! Rezsiharcosként, majd a Nagy Honvédő Rezsiháború vezénylő tábornokaként (ki nem nevezett miniszteri biztosként) tette tönkre, sokak véleménye szerint, a rezsicsökkentés ellenfeleit, a közműcégeket, megvédve ezáltal az országot és az embereket az érintett vállalatok további fejlődésének lehetőségétől. Az önkormányzatokhoz tartozóak majdnem bele is rokkantak, annyira, hogy már Tarlós úr sem szereti a rezsicsökkentést. Még a birkózótársadalom megvédését is felvállalta, mert úgy vélte, a világhírű magyar birkózóknak nem hozzáértő szakemberekre, hanem ígérgetőkre van szüksége. Most éppen a migránsoktól védi Csepelt és az országot. Rambó hozzá képest gyenge utánzat. A vele készült interjúban semmi újat nem tudtunk felfedezni, hónapok óta ezt halljuk a közmédiában, ezt szajkózza a képviselő úr is. Ezért már csak egy kérdésünk maradt: ki véd meg bennünket, Németh Szilárdtól?

Itt jelentetjük meg ismét, a Németh Szilárd által, immár 20. hete meg nem válaszolt kérdésünket:

HOL VAN A MEGÍGÉRT VÁLASZ?

A lap tavalyi 16. száma 3. oldalának alján a szerkesztőség a következőket közölte:

„Lapzártánk után érkezett a hír, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, kerületünk volt polgármesterét és családját, ugyanezen a portálon, ugyanilyen hazug és gátlástalan módon érte politikai támadás. A képviselő a következő lapszámban fog válaszolni.”

Mivel Németh Szilárd országgyűlési képviselő huszadik hete nem tartja be ígéretét és nem válaszol a Csepeli Hírmondóban az őt ért „hazug és gátlástalan …politikai támadás” – ra, úgy vesszük, hogy a nyugatifeny.hu- megjelent cikk igazat állított, s Németh Szilárd valóban „kisgyerekek osztálykirándulását tette pokollá”. (nyugatifenyblog.hu, augusztus 13.) Ismételt kérdésünk: legalább bocsánatot kért már a kisgyerekektől, illetve szüleiktől?

4) A cikk címe: Tényszerűen egy rémhírről

Néhány kérdés az egyoldalú, minden nagyon jó, minden nagyon szép lesz hangulatot árasztó Ábel Attila nyilatkozathoz:

> tavaly április 30. óta ismert a fejlesztés Csepelen való megvalósítása, és csak pár hete tudták meg a csepeliek, hogy itt veszélyes anyagok tárolására is készül a beruházó. Miért vártak ennyit ennek bejelentésével?

> a Csepel Művek területe közismerten eléggé szennyezett. Mit ír elő ilyen esetben a terület fejlesztésére vonatkozó budapesti és helyi rendelet, ilyen feltételek mellett lehet egy ilyen területet fejleszteni, a környezetre esetleg veszélyes beruházást megvalósítani? Mikor adták be az engedélyezési kérelmet az önkormányzathoz, illetve a környezetvédelmi hatóságokhoz?

> A konténer terminál megépítése tovább rontja a kerület közlekedési viszonyait. Mivel a beruházás a volt Csepel Művek területének déli részére van tervezve, felvetődik a csepeli gerincút folytatásának, illetve a II. Rákóczi Ferenc út kiszélesítésének szükségessége is. Miért nincs szó a tervek ismertetésekor a pontos szállítási útvonalról, a szükséges közúti fejlesztésekről?

> A beruházó mennyivel kíván hozzájárulni az érintett csepeli közutak fejlesztéséhez, bővítéséhez?

> Mi a véleménye a fejlesztésről a megvalósuló beruházás mellett működő cégeknek, különös tekintettel a volt Csepel Művek területén lévő elhanyagolt úthálózatra?

> Miért nem veszik komolyan az ellenvéleményeket, a civil szervezetek, a kerületi pártok által megfogalmazottakat, miért nem tárgyaltak eddig a beruházásról, a szerződésről, a képviselő-testület ülésén?

> Az, hogy a kérdésben Ábel Attila nyilatkozott, azt mutatja, hogy az önkormányzati vezetés politikai balhénak akarja beállítani a tiltakozásokat, holott ez a csepeliek ügye. Mikor akarják komolyan tájékoztatni a csepelieket a beruházás valamennyi kérdéséről?

5) A cikk címe: Megemlékezés a kettős gyilkosság áldozatairól

Az olvasók figyelmébe ajánljuk a megemlékezéssel kapcsolatos cikkeinket:

> Miért nem tarthattak megemlékezést a csepeli tragédiáról az iskolában?; január 8.,

> Csepeli kerítés vörös rózsákkal! Lélektelen kitiltás, hatalmi tébollyal?, január 10.

6) A cikk címe: Csepeli krónika, 2015 – 1. rész

A kétoldalas összeállításra a későbbiekben visszatérünk.

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> Tavaly november elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a Csepeli Hírmondó is testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> Tavaly, január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár egy éve nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják, lezárult-e már az eljárás, vannak-e, lesznek-e következményei. (Különös tekintettel Borbély úr polgármesteri tisztségére.)

December:

  1. Megújult a Csepeli Weiss Manfréd Kórház A és C épülete, 150 milliós beruházás keretében. A külső szigetelés és festés költségét EU-s és kormányzati támogatásból fedezték.
  2. Jól sikerült színházi program volt a Csepeli Munkásotthonban. A Józsefvárosi West Side Storyt, a Bubamarát mutatták be, neves színészek közreműködésével.

 „Fidesz-közeli ércbánya Borsodban?” címmel, cikket jelentetett meg az atlatsz.hu, amelyben közlik, hogy „Werner Péterhez került nemrégiben az a Jeremie-alapkezelő, amely most ércfeldolgozót alapított Borsodban.” Werner úr 2010-2014 között a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója volt, jelenleg Borbély Lénárd polgármester szakértője. Ügyeivel a hazai és a helyi média, így blogunk is, több alkalommal foglalkozott már.

  1. Csepel országgyűlési képviselője, Dr. Szabó Szabolcs helyreigazítási kérelmet jelentetett meg, amelyet a Csepeli Hírmondó azóta sem teljesített.
  2. Oszlopnak ütközött egy személyautó Csepelen, a Szentmiklósi út, Aradi vértank útja találkozásánál. A mentők egy sérültet kórházba szállítottak.
  3. Oszlopnak ütközött Csepelen egy kisbusz, emiatt leszakadt a HÉV felső vezetéke. A leállított HÉV helyett pótlóbuszok szállították az utasokat.
  4. A Vazul vére – történelmi rockopera került bemutatásra a Csepeli Munkásotthonban.

Január:

  1. Cserbenhagyásos baleset történt Csepelen, az Erdész u. és a Liget u. sarkán. A gázoló nem állt meg, otthagyta a balesetet szenvedett eszméetlen, 18 éves fiút, -8 fokos hidegben.
  2. Sajtóközleményben tudatta a Fővárosi Főügyészség, hogy vádat emeltek egy 19 éves férfival szemben, aki 2015. szeptemberében csepeli nőket támadott meg.

A BRFK tájékoztatása szerint a HÉV Karácsony Sándor utcai megállójában „ez idáig ismeretlen tettes”, késsel megfenyegetett egy 15 éves budapesti fiút és elvette mobiltelefonját.

  1. Két csepelit, egy 15 év körüli fiút és a társaságában lévő lányt, akik Ferencvárosban kiraboltak egy nőt, keres a rendőrség.
  2. Golden Globe-díjat kapott a Saul fia, Nemes Jeles László magyar filmje.

Hudák János a Polgári Magyarországért (PM) helyi önkormányzati képviselőjét

megválasztották a szervezet országos elnöksége tagjának.

  1. Spiró György, Kossuth-díjas író volt a vendége a csepeli KultúrFaló-nak. A teltházas, közel három program óriási sikert aratott a részvevők körében.

Több méter magas vízkitörést okozott Csepelen, a II. Rákóczi F. út és a Mag u. kereszteződésében tönkrement vízcsap.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr248281620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása