CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli csókosoknak csapolt közpénz a meglovasított címer árnyékában

2016. január 24. 05:52 - csú

penzcsap-1_2.jpgA leváltott Werner most havi 25 órán át havi 490 ezerért osztogat tanácsokat Csepelen - Ennyire tanácstalan a fideszes polgármester? – Már legalább 16 tanácsadó ad tanácsot Borbélynak? ‑ Elképesztő összegek a Németh-Borbély duó haveri  körének közpénzből

Csepelen alkalmanként különös szerződések köttetnek az önkormányzat hivatala és magánszemélyek, egyéni vállalkozók, kis-és középvállalkozások között. A csepel.hu-n fellelhető adatok szerint a hivatal által kötött megállapodásokból, szerződésekből tallózva, néhány „érdekes” ügyre bukkantam. Például:

1)  2014. októberében megválasztott Borbély Lénárd polgármester 2014. végén megjutalmazta Werner Pétert a Csepeli Városgazda Zrt. akkori vezérigazgatóját – akiről több lapban, így a csepeliek.blog.hu-n is olvashattunk kritikai elemzéseket, s aki állítólag a felesége cégétől szállított palackozott bort a csepeli Polgármesteri Hivatalnak, majd közös megegyezéssel, felmentette beosztásából. Werner úr jelenleg a XVIII. kerületben a Városrehabilitáció18 Zrt. vezérigazgatója, havi 750 ezerért, illetve 80 %-os prémiumért, továbbá a Budapesti Városigazgatási Holding igazgatósági tagja, havi 210.000 forintért, de a főváros Városépítési Tervező Kft. felügyelőbizottsági tagságáért is kap tiszteletdíjat. A polgármester 2015. március 13-án azonban ismét szerződést kötött Werner úrral, tanácsaiért havi 490.000 forintot(!) fizet részére. Ezért havi 25 órában(!) kell tanácsokat osztogatni. Úgy látszik Werner úrnak „bejött” csepeli szerződésének felbontása, most valószínűleg 2 millió forint fölött van

a havi jövedelme.

2) Nehéz nyomon követni a polgármester munkáját közvetlenül segítő Polgármesteri Kabinetben dolgozó politikai munkatársak/tanácsadók/főtanácsadók számának alakulását. A csepel.hu szerint 2015. szeptember  24-én, a megnövekedett rendezvényekre hivatkozva, 2 fővel növelték a kabinet létszámát, 17 főre, bár Borbély úr, a jegyzőkönyv szerint megjegyezte, hogy „három státusz nincs betöltve.” Ezért sem értettem, hogy miért kellett akkor létszámot emelni, most pedig, amikor megnéztem a 2015-ös szerződéseket, még inkább megdöbbentem. Kiderült ugyanis, hogy Németh Szilárd 2011-ben megbízási szerződést kötött dr. Scheuer Gyulával, gazdasági főtanácsadói feladatok ellátására, havi 395.000 forintért. A tavalyi választások előtt két nappal közös megegyezéssel megszüntették a szerződést, majd október 30-án újra megkötötték, most már Borbély úr aláírásával. Az új polgármester 2015. március elsejével, módosította a szerződést és Scheuer úr már csak gazdasági tanácsadóként segíti az ő és a kabinetvezető munkáját, havi 50.000 forintért. Ezért azonban havi 5 órát(!) rendelkezésükre kell, hogy álljon. A „Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz kötődő” (24hu) Scheuer Gyula egyébként az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kancellárja és a Pannon Váltó NyRt. igazgatóságának elnöke, de havi öt órát Csepelre tud fordítani. Vajon melyiküknek van nagyobb szüksége a másikra?

Csakhogy ezzel nincs vége: a Polgármesteri Kabinetben dolgozik még Reznicsek Zoltán, a képviselő-testület 2010-2014 közötti fideszes tagja is, akivel Borbély polgármester 2015. október 19-én kötött megbízási szerződést. A szerződés alapján várospolitikai tanácsnokként, havi 10 órában kell, 100.000 forint ellenében, tanácsokat adnia a polgármesternek és a Polgármesteri Kabinet vezetőjének. Lehet, hogy ezzel kárpótolják azért, hogy 2014-ben nem lett önkormányzati képviselő?

Ha jól számolom, akkor már 19-en(!) osztják – bár 3 státusz üres, amelyekre betervezett bérköltséget felhasználhatják jutalmazásra –, a tanácsokat a polgármesternek. Csak azt nem tudom, mit csinál Borbély úr ennyi tanáccsal, mert időnként úgy látszik, mintha saját magára sem hallgatna.

3) Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért kell a Polgármesteri Hivatalnak, a hivatalban dolgozó jogászok mellett havi 150.000 forintos megbízási szerződést kötni a civil szféra rendszeres segítése érdekében(!) Felkai Péterné dr. Klinghammer Júlia ügyvéddel, akinek közismert a Fideszhez való kötődése, s aki egyben a Helyi Választási Bizottság elnöke is. Annak a HVB-nek az elnöke, amely a tavalyi választások során több, a Fővárosi Választási Bizottság által megsemmisített döntést is hozott. Vagy mi indokolja a szerződéses kapcsolatot például a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodával, amely már „dolgozik” a Csepeli Városgazda Zrt-nek, illetve a 2014-ben létrehozott és a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft-nek is.

Fenti példák talán bizonyítják, Csepelen bőven van pénz a politikai tanácsadók, ügyvédek, ügyvédi irodák, csókosok megfizetésére, kifizetésére, miközben nem jut megfelelő összeg a szociális-és egészségügyi helyzet javítására, a csepeli kultúrára, a választási ígéretek teljesítésére. A baj csak az, a mi pénzünkből fizetik őket. Megtehetik. Megtehetik?

V OX

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr968262956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása