CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd, az emberi betonfal

2016. január 31. 05:59 - csú

echos-3-ok-2015-10-07-651.pngHa valakinek van 40 szabad perce, amit könnyű szívvel tölt el egy, a Fidesz terrortörvényéről szóló beszélgetés végignézésével, akkor mindenképp kattintson ide.

A beszélgetésben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke képviseli a kormánypárti álláspontot, azaz azt, hogy a kormánynak meg kell kapnia a felhatalmazást arra, hogy lényegében bármikor, amikor csak akar, terrorveszély-helyzetet hirdessen, és rendeletekkel kormányozhasson.

A Németh Szilárd csatacirkáló ellen az ellenzék is nehézfegyvereztet bocsátott vízre: a Schiffer András és Harangozó Tamás torpedórombolókat.

Elképesztően tanulságos nézni, ahogyan Schiffer és Harangozó a józan észt próbálja számon kérni a fideszes javaslaton. Németh azonban olyan nyugalommal pufogtatja a kormány semmitmondó jelszavait, hogy már most látszik: a Németh-féle betonvédelem évek múlva kötelező tananyag lesz majd a Fidelitas-akadémiákon.

Vitapartnerei csak nagyon ritkán tudják rákényszeríteni a Fidesz alelnökét, hogy a tárgyról beszéljen, de amikor ez mégis sikerül, Németh olyan mondatokkal üti el a számonkérést, mint:

Műsorvezető: „Mi a baj azzal, hogy nyolc napra megkapják a felhatalmazást, és utána menni kell a parlamenthez?”

Németh: „Itt nem a napokról van szó, itt elvek... elvekkel nem érdemes szerintem vitatkozni.”

vagy:

„A demokráciát nem a magyar kormánytól kell félteni, az európai létformát nem a magyar kormánytól kell félteni, a szociális biztonságot nem a magyar kormánytól kell félteni.”

Azt persze az ellenzékiek is tudják, hogy ez a terrortörvény csak egy kommunikációs játék, amihez a Fidesz annyira nem is igyekszik megszerezni a kétharmados parlamenti támogatást, csupán arra jó, hogy megint legyen pár hónapig valami, amiről beszél a magyar közélet.

Forrás: sarkadizs (444.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr238335790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása