CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fradi-verés Csepelen 10 ezer nézővel

2016. március 13. 18:10 - csú

csepeli_szurkolotabor_2016-03-03-fradi_ii.PNGA csepeli szurkolótábor egy része. A drukkerek hatalmas hangulatban győzelemre buzdítottk a kék-piros csapatot

csepeli_szurkolas_a_fradistaknal.PNGA Fradi B-közép viszonylag békés volt a Béke téren, bár a meccs után szárnyaszegettek lettek a zöld sasok

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a listavezető Ferencváros II 10 125  néző előtt 2–0-s vereséget szenvedett Csepelen.

Mint ismert, a Ferencváros labdarúgócsapatának szervezett szurkolói csoportjai nagyrészt távol maradnak az NB I-es gárda bajnoki meccseitől, így tiltakozva a Groupama Aréna beléptető rendszere ellen, ám ma a Csepel FC–FTC II NB III-as bajnoki meccsen ott voltak a lelátón. A találkozóra vidékről és külföldről is hívtak különböző táborokat.

A Csepel FC hivatalos tájékoztatása szerint 10 125 fizető néző látogatott ki a mérkőzésre.

A Ferencváros már az első félidőben ráfizetett

a kényelmes, NB III-as tempóra, annak dacára, hogy az első keretből Busai Attila, Gyömbér Gábor és Popov Patrik is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A vendégek hiába birtokolták többet a labdát, a hazaiak a második helyzetükből Szemán Lajosrévén a 40. percben megszerezték a vezetést. A középcsatár a tizenhatos jobb oldaláról, jobbal a hosszú sarokba lőtt. Remekül eltalált lövés, szép gól! 1–0

Ezt megelőzően is Szemán veszélyeztetett, de akkor a kapu torkából az oldalhálóba vágta a lécről leperdülő labdát.

A második félidő elején a Fradi megúszott egy kapufát, ám a 63. percben már nem volt irgalom számára: növelte előnyét a hazai csapat, ezúttal Mészáros Attila lőtt közelről a kapuba. 2–0

A kapott gólra a vendégek vezetőedzője, Lipcsei Péter cserével reagált, Gyömbér helyett Hodgyai László állt be. 

A hajrában mind a két vezetőedző tovább frissítette pályán lévő állományát, a cserék azonban nem hoztak újabb gólt. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrához közeledve az egyik ferencvárosi szimpatizáns görögtűzzel a kezében felkapaszkodott az egyik kandeláberre, majd rövid ott-tartózkodást követően és a hangosbemondó felszólítására lemászott onnan.

Hiába a különleges hangulat, és az FTC II-t hiába buzdította több ezer drukker, az NB III Nyugati csoportjának listavezetője vereséget szenvedett a 14. helyen álló Csepeltől.

A ferencvárosi szurkolók „Szép volt, Csepel!" rigmussal búcsúztak a Béke téri stadiontól (a végén még a Himnuszt is elénekelték) – a dicséretet nemcsak a XXI. kerületi klub szervezői, rendezői érdemelték ki, hanem a hatalmas szívvel küzdő és megérdemelt győzelmet arató csepeli futballisták is.

A meccsre végül 10 125  néző látogatott ki – a Csepel FC tájékoztatása szerint. Külföldről Bécsből, a Rapid Wientől, illetve a Felvdékről, Dunaszerdahelyről is érkeztek szurkolók. 

A mérlőzés a 14.30 órai kezdéshez képest valamivel később kezdődött a pályára dobott füstbombák, illetve petárdák miatt. A két tábor amúgy kölcsönös tisztelettel viselkedett, a ferencvárosiak is megtapsolták a csepelieket. A stadionon belül rendőrökre sem volt szükség, egyenruhások csak a stadionon kívül voltak.

A mérkőzésről korábbi cikkünkben is olvashat, amelyben hangulatjelentő képeket, videókat is talál. A meccs előtt a Fradi korábbi játékosával, Julian Jennerrel is beszélgettünk, aki később a kerítésen állva buzdította a zöld-fehéreket.

Forrás: Nemzeti  Sport (NSO) és a Csepel FC Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr68474174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása