CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Indul a zöldhulladék gyűjtés Csepelen, de egyelőre nincs mibe gyűjteni

2016. március 23. 02:18 - csú

stop221_4.jpgCsütörtökön indítja az első zöldhulladék-begyújtő járatot az FKF a XXI. kerületben, s a járatok az előzetes tervek szerint december 4-éig ismétlődnek (hogy milyen gyakran, azt nem írják).

Van azonban néhány bibi.

Az FKF erről szóló weboldala elmagyarázza, hogy "2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni", majd azzal folytatja, hogy a "hagyományos, FKF-logós" zsákokat csak a tavalyi év végiéig szállították el.

Az új zsákokról csak két fontos dolgot nem tudunk meg, az egyik, hogy hol vásárolhatjuk meg őket, a másik, hogy

mennyibe kerülnek. "Az új zsákok közbeszerzése folyamatban van, így azok áráról jelenleg nem tudunk információt". Akkor most mibe tegyük a zöldhulladékot jövő csütörtökig? A régi zsákokban már nem viszik el a zöldhulladékot, újak pedig még nincsenek.

Azt megtudjuk, hogy mit csináljunk a régi zsákokkal: május 31.-ig normál hulladékot tehetünk beléjük (de minek? arra ott vannak a kukák), vagy legalábbis a sértetlen példányokat visszaválthatjuk az FKF Ecseri úti ügyfélszolgálatán (1098 Budapest, Ecseri út 8-12.) március 31-ig  A 60 literes zsák darabja 197,- Ft -ot, a 100 literes zsák: 235 Ft-ot ér.

Az egyelőre csak elképzelhető új zsákokba egyébként - figyelmeztet az FKF -, "semmiképpen se tegyünk bele fenyő- és tujaféléket, vagy diófalevelet és -gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát". (21.kerulet.ittlakunk.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr388505596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása