CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Karikatúra a csepeli Fidesz-hatalom működése

2016. április 05. 05:59 - csú

borbely-abel-morovik.PNGCsütörtökön  megint képviselő-testületi ülés volt! Borbély Lénárd csepeli polgármester megint nem engedte napirendre venni a csepelieket leginkább érintő kérdéseket. Se a METRANS beruházásról, sem a HÉV átalakításáról nem lehetett érdemi információkhoz jutni! A polgármester sejtelmesen utalt rá, hogy ő meg van győződve róla, hogy a csepeliek számára a legjobb megoldás kezd kibontakozni. Azt is kilátásba helyezte, hogy a nem túl távoli jövőben a METRANS beruházásról tájékoztatást fog kapni a képviselő-testület.

Azt már csak én jegyzem meg szerényen, hogy kevesebb, mint egy fél év múlva már átadást, és üzembe helyezést tervez a beruházó! Ha így van, (és a dokumentumokban így szerepel) akkor a jövő hónap végi, ebben a tárgyban szereplő napirend, és az ott elhangzó észrevételek annyit fognak érni, mint halottnak a csók! Addigra ugyanis

az építkezés abban a stádiumában lesz, hogy még a nüansznyi változtatás is irreális!
Persze tudható, hogy ez is a céljuk!

A Fidesz stratégia és az illiberális politizálás alapja a demokratikus rendszer működésének mind erősebb szűkítése! Jelen esetben a ki iktatása!
Persze lehet a lakosságot, és a képviseletüket ellátó mandátummal rendelkező testületet kihagyni az előkészítésből, de ez azzal jár, hogy a felelősséget is csupán az (azok) fogja viselni majd, aki most dölyfösen uralkodva kiiktatja a demokratikus rendszer ellenőrző és döntéshozó lehetőségét.
Borbély, Hudák János HÉV-vel kapcsolatos érdeklődésére, egy zavaros, - senki által nem érthető - és zsargonokat pufogtató zagyvaságot adott elő. Beszélt az ötös metró létjogosultságáról, valamint vele párhuzamosan egy új villamos vonal megépítéséről, meg arról, hogy milyen jó lesz majd Csepelnek!
Hogy miért is lesz jó Csepelnek, arra nem terjedt ki az ömlengése!

A  testületi ülés sem folyhatott úgy le, hogy ne lett volna napirenden a rendőrség, és a katasztrófavédelem kerületi közpénzből való „támogatása”. (Borbély pedig az ittas vezetése után több mint egy évvel, már maga vezeti az önkormányzattól a maga számára kizsarolt Skoda Superb luxus autóját? A Ford Mondeó és a szinte minden Fidesz notabilitásnak kötelező Volkswagen kisbuszt még nem látták, hogy vezetné? Erre parádés kocsist alkalmaz?)

A korábban említett napirendeknél sokkal fontosabbnak tartotta a polgármester azonban azt is, hogy hűséges embereit, - a különböző intézmények vezetőit - jutalmazza. A jutalom, az egyébként is magas fizetésükkel közel megegyező mértékű. Mindez mutatja, az agyi károsodás tüneteit. Azért, mert ellenzéki idejükben nem győztek tiltakozni, és „pofátlan jutalmazásokról beszélni”, a mostaninál lényegesen alacsonyabb vezetői prémiumok esetén. Arról meg szó se essék, hogy az akkori „nem pénzbeli” juttatások (gépkocsi, benzin, lakás, termény és borfelvásárlás, stb.) nem is léteztek, míg most a valóság részei! Persze közpénzen!

Viszont (talán éppen ezért is) elemében volt a polgármester!
Minden képviselői hozzászólás után hosszú otromba lejárató eszmefuttatásokat produkált. Persze akkor, amikor már a hozzászóló képviselőnek a Fidesz többség által kierőszakolt SZMSZ a maga megvédésére lehetőséget nem adott. Ha erre mégis kísérletet tett valamelyik ellenzéki képviselő, a „bátor polgármester” azonnal a jegyző mögé bújva kérte az illető megrendszabályozását!

A helyszínen lévő „bértapsolóik meg egyetértést mímeltek! /Érdekes módon, egyre unottabban!/
Ezek az eszmefuttatások nem voltak érthetők, nem voltak szakmaiak, nagyon nem voltak politikusak, viszont erősen otrombák és végtelenül buták voltak! (A DK képviselői ezt a megaláztatást unták meg, és tiltakozásuk demonstrálásaként, a félidőben elrendelt szünetben elhagyták az érdemi munka kilátásait nyomokban sem tartalmazó ülést!)

Amit Csepelen a Fidesz képviselő-testületi ülésnek tart, az valójában csupán a demokratikus működés karikatúrája! Nem az előírásoknak és a jobbító akaratnak, sokkal inkább az április elsejei „hülyék napja” előestéjének felelt meg! Szégyen nem csak Csepelre, de az egész országra!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr988556432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.05. 22:32:02

Nincs min csodálkozni, Csepelen működik a kontraszelekció! Németh Szilárd mindenkit eltávolított, kizárt aki nála okosabb volt. Csak a helyeslők maradhattak, akiknél az önálló gondolat elképzelhetetlen volt. Németh magasabb politikai karrierbe kezdett, itt maradtak a kontraszelektált maradékok. Olyanok amilyennek Horváth Gyula leírta őket. Nem tehetnek róla, nem ők választották magukat, hanem Németh Szilárd meg a bepalizott nép! Ami a hab a tortán, bebeszélték maguknak hogy megérdemelten vannak pozícióban, tévedhetetlen vezetők mint Ceausescu volt! Ő csak egyszer tévedett, amikor azt hitte nem fogják a gépkarabély elsütő billentyűjét meghúzni! Az okos ember tudja mihez nem ért, s hogy nem tévedhetetlen. A buta ember azt sem tudja hogy buta, ezért tévedhetetlennek tartja magát.
süti beállítások módosítása