CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha egyszer Németh Szilárd gondolkodni kezd...

2016. április 22. 05:57 - csú

echos-3-ok-2015-10-07-651.pngNagy dolgok történnek, ha Németh Szilárd gondolkodni kezd. A Pesti Srácok interjújában arra jutott, hogy a PÖCS és a többi eszement ötlet az oktatásban a 2010. előttről maradt szakértők szabotázsa a NER tönkretételére: "ők tették bele ezeket a csapdákat a köznevelés új rendszerébe". De "nem hagyhatjuk, hogy az ellenfél a kedvére páváskodjon." (A páva foglalt, mint a kormányfő totemállata.)

Jobb, ha bevallom: maga Németh Szilárd, mint olyan, a mi csapdaállításunk eredménye. Lehetetlen, hogy egy ember csak úgy magától legyen ilyen. Mi tettük bele alelnökként a Fidesz új rendszerébe. Ahogy a PÖCSöket a köznevelésébe. A hatás pusztító.

Németh Szilárd kinyilatkoztatásaiba leghívebb párttársai is belesápadnak. Itt van például

most az a remek mondata, hogy a rezsicsökkentés után "mindenkinél maradt egy kazal pénz, amit szabadon elkölthetett" Na és ez milyen: ha ő KLIK-vezető lenne, volna benne "annyi lelkiismeret, hogy kimegyek az iskolákba legalább havonta egyszer, és megkérdezem, van-e kréta."

Abban az egyben tévedett, hogy "a túloldalon utálnak is rendesen". Ellenkezőleg. Én felderülök minden szavától. Szakasztott úgy, mint József Attila Thomas Mannétól.

Kedves Szilárd,

" így kérünk: Ülj le közénk és mesélj.
Mondd el, mit szoktál, bár mi nem feledjük....
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.
Ahogy Hans Castorp madame Chauchat testén,
hadd lássunk át magunkon itt ez estén."

(Jó, majd később megbeszéljük, ki ez a Hans-izé, most a lényeg az, hogy:) "Párnás szavadon át nem üt a zaj," (mondom, ne is figyelj a tüntetőkre) "mesélj arról, mi a szép, mi a baj." Utóbbi persze csak 2010 előttről maradhatott.

Szerző: Lendvai Ildikó

Forrás: Sztárklikk.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr598652374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.23. 21:47:06

Hát ez már röhej Magyarországra nézve, hogy Németh Szilárd is azok közé lépett elő (G. Fodor, Habony, Finkelstein, Rogán, Kósa, stb.), akik Magyarországot kormányozzák! Szegény ország, a segédtanító könyvtár-tanító szakkal az ország egyik erős embere lett! Igazi szocialista karrier, méltó a cipész Ceausescuhoz és a pék Honeckerhez! Előállt a közép-Kádár-kor langymelege, ebből kimozdulás csak akkor lesz ha a gondolkodásra képes, reformista, Fidesz-kakukktojás Lázár János el nem takarítja az orbánista bandát, vagy a NÉP EL NEM SÖPRI AZ ORBÁN-RENDSZERT!
süti beállítások módosítása