CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli ellenzék meghallotta a lakiteleki üzenetet?

2016. május 15. 05:52 - csú

lakiteleki_polgarmester_zobokine_kiss_anita_fuggetlen.jpg

Zobokiné Kiss Anita független polgármester szerint az embereknek törődésre van szükségük

Tönkreverték a Fideszt Lakitelken. Ez is bizonyítja, hogy még olyan szimbolikusan jobboldalinak tartott településeken is elegük van az embereknek a kormányzó pártból, amilyen az MDF legendás szülőhelye, Lezsák Sándor támaszpontja. Arra a kérdésre azonban, hogyan tud a pártpolitikai ellenzék profitálni a kormánypártok iránti elutasításból, a lakitelki időközi választás sem kínál gyorsan hasznosítható választ.

Lakitelken úgy kezdődött a változás, hogy 2014-ben, amikor a Fidesz helyi kisebb-nagyobb oligarchái már eléggé el voltak telve magukkal, és köpték a markukat, hogy majd újra jön a sok jó uniós pénz, elindult a polgármester-választáson egy községházi tisztviselő. Fiatal, de már nem csitri nő, Zobokiné Kiss Anita, aki akkor éppen tizenöt éve dolgozott a hivatalban, és azalatt mindenkit megismert a faluban. Őt is megismerte mindenki. Olyannak ismerték meg, aki emberszámba veszi az ügyfeleket, iparkodik elintézni az ügyeiket. Érdeklik az emberek.

Nem a Kárpát-medencei magasztos nemzetpolitikai ügyek, papok, történészek, nacionalisták, mint Lezsák Sándort. Nem a közpénzekből burjánzó zsíros üzletek, mint néhány sikeres helyi vállalkozót. Hanem a nehéz sorsú átlagemberek.

Lakitelek – a róla kialakult kép ellenére – éppen olyan, mint bármely nagyobb alföldi falu. Néhány családnak bejött a kapitalizmus. Mások dolgozgatnak a megmaradó intézményekben, iskolában, óvodában. Sokan bejárnak Kecskemétre, mert ott van ipar, bár a munkaadók összetartanak: a fizetés ott is kevés, ahol a profit sok.

Lezsák népfőiskolájára a lakitelkiek nem járnak – legfeljebb takarítani, ágyat húzni. Lezsákot viszont a népfőiskola érdekli – a falu kevésbé. A népfőiskola, amely négymilliárdot kap – a falu 500-600 milliót. Ha kilobbizik valamennyi pénzt, annak a többség nem látja hasznát.

Úgy tűnt elsőre: a fiatal nőnek nincs semmi esélye. Aztán 2014-ben mégiscsak megválasztották 72 szavazatnyi többséggel. A vezetőréteg, a fideszes többségű képviselő-testület egy percig sem fogadta el: nyűtte, stresszelte, próbálta hibára kényszeríteni. Gyűjtötték ellene az adatokat. Amikor feloszlatták a testületet, hogy megszabaduljanak tőle, úgy tűnt: működik a plágiumvádas karaktergyilkosság, a nagypolitikában bejáratott sárdobálás. Hogy el lehet vakítani az embereket hamis, gyalázkodó üzenetekkel, olcsó ígéretekkel. Sokszor működik ez – de eljön a pillanat, amikor egyszer csak nem. Amikor a nép orrba veri a rossz hatalmat.

Orrba verte a Fideszt a nép

Elsöprő győzelmet aratott a lakiteleki időközi választáson Zobokiné Kiss Anita független polgármesterjelölt és csapata. Nem kértek semmilyen pártból – mert akkor a pártok is kérnének tőlük. Részleteketitt olvashatnak: >>>

Lakitelken most vasárnap eljött ez a pillanat. Zobokiné Kiss Anita nem engedte, hogy ellenzéki pártok segítsenek kampányolni nekik. Aki párttag, azt köti a pártfegyelem, mondja. Valószínűleg igaza van: csak így tudott győzni – pláne ilyen arányban. De mi az, amit ő tud, az ellenzéki pártok meg nem? Gyakran mondja: inkább jusson kevesebb, de abból mindenkinek legyen haszna! Neki elhitték, mert hiteles; mert úgy érezték, nemcsak így mondja, hanem így is gondolja.

TANÁCS ISTVÁN

Népszabadság

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr508712612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.15. 22:34:43

"Mondják, hogy így fejlődünk, meg úgy, miközben Anita volt az első, aki kimondta: a munkahely a legfontosabb."

Ezt nem csinálja a fideszes vezetés már hat éve Csepelen, holott Borbély Lénárd 5000 új munkahelyet ígért Csepelen 2014-ben a választási kampányában! Ebből eddig 200 látszik megvalósulni, sajnos a Metrans veszélyes anyag üzem képében!

www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897

" FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!

1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. "

Aztán mire megyünk azzal az egymilliárd forinttal, amit Németh Szilárd kíván kilobbizni egy csepeli birkózóközpontra? Munkahelyek kellenének, azok adóznának s lenne mit költeni az államnak! Most meg a birkózó-focista-úszó-stb. potentátok az államot fejik a hobbijuk fejlesztésére! Ide vezet amikor olyanok vezetik az államot, akik az egyetemen nem tanulással foglalkoztak, hanem mozgalmárkodással (Gyurcsány) vagy focival (Orbán)! A termelőszférához nem értenek, ezért azt fejlesztik amihez magukat értőnek képzelik! Mint például Németh Szilárd a birkózósporthoz. Tud országot vezetni az aki a szakdolgozatát a sógoráéról másolta? Nem, de tudott 11 világmegváltó programot kidolgozni Magyarország modernizálására, amiből persze egyet sem valósított meg! A másik meg gyermekkori álmait valósítja meg a pénzünkből, a faluszéli ház mellé, amelynek a kerítésén a rókák ugráltak ki-be, stadiont és kisvasutat építtetett!

Ennek az országnak azóta nem volt képzett és elhívatott vezetője, amióta nem királyság! Nem azért mert az fejlettebb államforma, hanem azért mert ma nincs egy hatalommal bíró, köztiszteletben álló, független(!) államfője, aki kormányalakítással csak képzett, az ország polgárai iránt elkötelezett embert bízna meg! Ma és az utóbbi 72 évben az államfő a politikai erők rabja és bábja /volt. Ezért ma nincsenek Tisza Istvánok, Bethlen Istvánok. Vannak helyettük pékek, suszterek, irógépműszerészek, nadrágszabók, vagy éppen mozgalmár tanárok vagy focista jogászok!

Kik ezek? Önjelöltek! A kutya sem készítette fel őket vezetésre, nem is olyan családból származnak, amelyek ilyen szerepre nevelik a gyermekeiket kiskoruktól, hogy aztán a független király/kormányzó/köztársasági elnök őket találja alkalmasnak országvezetésre!

Ezek lényegében maffiózók, a hatalmat az érdekeik érvényesítése érdekében akarják, nem az istenadta nép szolgálatának szent célja érdekében!

Párt vagy maffia? Nem sok különbség van köztük! Mindössze annyi, hogy az egyiket bejegyzi a bíróság, a másikat meg nem! Jó esetben mindkettőt a végén elítéli a bíróság!

Összeáll tíz gátlástalan ember, egymásnak hűséget esküdnek, s neki kezdenek a hatalom megszerzésének!

A maffia nem jegyezteti be magát, védelmet ígér az embereknek, helyette elveszi a pénzüket!

A párt bejegyezteti magát, védelmet ígér az embereknek, miután azok megválasztották, elveszi a pénzüket adók formájában!

Mi a különbség? Ugye semmi!

Végezetül a Csepeliek Blog olvasói számára is közzéteszem az egyik kopirájtolt mondásomat!

"Mi a különbség a demokrácia és a diktatúra között?

A diktatúrában a pénzért fegyvert vesznek, s a fegyverrel hatalmat szereznek!

A demokráciában a pénzért szavazatot vesznek, s a szavazattal hatalmat szereznek! Copyright Tarjányi László."
süti beállítások módosítása