CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fordulat a bíróságon: Megalapozatlan a Szenteczky János elleni ítélet

2016. május 24. 14:02 - csú

justiciaok-255_3.pngA csepeli  fideszes városvezetés közpénzt és közhivatali időt nem sajnálva futószalagon gyártotta a Szenteczky János ( a volt szocialista önkormányzati CSEVAK-vezető)  elleni eljárásokat, mára azoknak szinte mindegyike megszűnt. Most két újabb ügyben következett fordulat.

Megalapozatlannak és iratellenesnek mondta ki a Budapesti Törvényszék a Szenteczky Jánost hűtlen kezelésben elmarasztaló korábbi, első fokon meghozott ítéletet.

Az első fokú ítéletet a kispesti bíróság hozta tavaly decemberben. Szenteczky Jánost, az MSZP csepeli szervezetének elnökét, az egykori CSEVAK korábbi vezetőjét akkor

kétrendbeli hűtlen kezelésért marasztalták el a CSISE elmaradt bérleti szerződése, illetve egy könyvvizsgálói szerződés megkötése miatt. Akkor az ügyész és a sértetti képviselők is úgy nyilatkoztak, hogy elfogadják az ítéletet, Szenteczky azonban fellebbezett.

A másodfokú tárgyalásra a Budapesti Törvényszéken került sor, ahol az eljáró bíró tegnap hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, mert megítélése szerint „megalapozatlan, iratellenes és a jogi indoklás sem megfelelő". A törvényszék elvette az ügyet a kispesti bíróságtól, és a Budai Kerületi Bíróságot jelölte ki egy új eljárás lefolytatására.

Szenteczky János 2006-tól 2010-ig vezette a CSEVAK-ot. 2010 után a Németh Szilárd vezette önkormányzat idején közel 50 feljelentés indult ellene. Habár a fideszes városvezetés közpénzt és közhivatali időt nem sajnálva futószalagon gyártotta a volt szocialista városvezető elleni eljárásokat, mára azoknak szinte mindegyike megszűnt. A törvényszék most a két legsúlyosabbnak kommunikált ügyben hozott ítéletet találta megalapozatlannak.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr528743682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása