CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért rendezett ribilliót a csepeli bíróságon az elkeseredett apa?

2016. július 14. 07:01 - csú

birosagi_affer.PNGSokkolta a félreértett ítélet, ezért akarta kidobni a pulpitust az ablakon – ezt mondta a Blikk riporterének D. Gábor (43). Mint megírtuk, az apa július 6-án rendezett ribil­liót a csepeli járásbíróságon: felkapta a vádlottak kihallgatására szolgáló faépítményt, törni-zúzni kezdett, az alügyésznőt pedig a karzat mögé szorította.

Úgy tudjuk, a bíró az akciót látva ennyit mondott: „Mit csinál, ember?”

– Olyan volt, mintha kialudt volna a fény a teremben, amikor a bíró kimondta: bűnös – kezdte a férfi.­

– A bíró itt hatásszünetet tartott, mielőtt folytatta volna­ a hat hónap börtönnel. Rettenetesen megrázott az ítélet, azt, hogy „felfüggesztett”, már nem is hallottam. Nem dühöngtem, nem őrjöngtem, ez csak egy kétségbeesett segélykiáltás volt. Az ügynek nem is kellett volna a bíróságra eljutnia: az iskolában el kellett volna rendezni – sóhajtott a mérnök, aki most nem tudja, mi lesz vele.

Az apát eredetileg azután citálták bíróság elé, hogy kislányát egy másik kisfiú folyamatosan bántalmazta az iskolában, D. Gábor pedig hiába kért segítséget az intézményben, nem történt semmi.

– Bent voltam az iskolában, amikor elfutott mellettünk a kisfiú. Utánamentem a WC-be, és mondtam neki, hogy hagyja békén a lányomat. Nem bántottam! Kifelé menet már csak azt hallottam, hogy a fiú osztálytársai jönnek, hogy a gyerek sír, és egy púpot mutogat a fején – emlékezett Gábor.

A férfi állítja, a sérüléseket nem ő okozta, és az orvos szakértő szerint sem keletkezhetett úgy a sebesülés, ahogy az iskolás elmondta. Ettől függetlenül a kisfiú szülei feljelentették, s így került az iskolai zaklatás ügye a bíróság elé.

Gábor biztos volt benne, hogy felmentik. Az ítélet hideg zuhanyként érte, zavarodottságában pedig nem is hallotta, hogy csupán felüggesztettet kapott, ami után bátran hazatérhetett volna otthonába a családjához. Ám a műsor után erről szó sem lehetett.

– Három napig voltam őrizetben. Az maga volt a pokol – csuklott el a férfi hangja.

– Ügyfelem valóban elkövette a hivatalos személy elleni erőszakot, azonban tette nem az ügyésznő ellen irányult, hanem az ítélethirdetést zavarta meg – vélekedett Lichy József.

Újra rács mögé kerülhet

A férfival szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyészég szerint azonban, mivel a terhelt újabb erőszakos cselekményt követett el, a Budapestre és Pest megyére elrendelt korlátozás nem garantálja a bűnismétlés megakadályozását. (Blikk)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr608886588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása