CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Félkvótások dáridója Csepelen (is)

2016. augusztus 05. 05:59 - csú

borbely_nemeth_furdokopenyebol_bujt.PNGFolyik az ország átverése, most éppen a „kvótás népszavazás”- ra hivatkozva. A kormányzati médiából (szinte alig van már, ami nem az), a pártlappá silányodott Csepeli Hírmondóból, ömlenek a „szakszavak”: migránsok, bűnözés, terrorizmus, illegális bevándorlók, tranzitzóna, bevándorlás. A „szóvivők” a gyorstalpalókon végzett országos és helyi politikusok, vazallusok, állítólagos biztonsági szakértők, a média tájékozott, tájékoztatott sztárjai, akik itthon és Tusványoson is képesek felmondani az orbáni leckét: üzenjük Brüsszelnek, Európa vezetése megbukott, Magyarország biztos pont, titkosszolgálatok egységesítésére van csak szükség, kvótás népszavazás, kvótás népszavazás, kvótás népszavazás stb.

Hazánk esetében az egyik legnagyobb hazugság a migránsok kapcsán „bevándorlási hullám” – ról beszélni. Az elmúlt másfél évben Magyarországon átvonuló menekülteknek

eszük ágában sem volt itt letelepedni, ahogy lehetett menekültek tovább. Magyarország tehát számukra nem célország, nem akarnak itt élni, valamiért a gazdag, biztonságos országokba szeretnének eljutni. Nem is tudom, miért. Talán azért, amiért a közel félmillió magyar is elhagyta az országot az utóbbi 5-6 évben? Most ők is migránsként élnek, valahol Európában!

Egyébként a Wikipédia szerint bevándorló az, aki abból az országból, ahol született, életvitelszerűen áttelepül egy másik országba. A bevándorló általában „tartózkodási és munkavállalási engedélyt, majd állampolgárságot” is akar szerezni az őt befogadó országban. Mivel a „bevándorlási hullám” kezdete óta hazánkon a migránsok csak átvonultak, nem növelték az évtizedek, évek óta itt élő valódi bevándorlók számát. Egyébiránt Magyarországon, a hvg,hu szerint, 450 ezer, főleg európai, ezen belül leginkább határon túl született magyar bevándorló él. Plusz kb. 30.000 kínai, vietnami és amerikai. A bevándorlók száma valószínűleg egyre növekedni fog, no, nem a migránsok miatt, hanem a kormány letelepedési kötvény-programja révén, amelyről a zemberek megkérdezése nélkül(!) döntöttek. Eddig, 2013-2014 között „mintegy ezer keresztény családot” fogadott be a kormány Egyiptomból és Irakból (http://www.borsonline.hu/aktualis/titokban-1000-menekultet-fogadott-be-magyarorszag/102876), a 2013-2016. július 1. közötti időszakban pedig, 3649 külföldi kapott tartózkodási engedélyt hazánkban. (A Magyar Nemzet szerint ezen, a kormány által támogatott bevándorlási ügyleteken, csak „Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje is több mint öt milliárd forintot kereshetett.” http://hvg.hu/gazdasag/20160802_444_Valami_buzlik_a_letelepedesi_kotvenyek_korul)

Ha elfogadnánk a brüsszeli javaslatot, a menedékkérők hazánkban történő nyilvántartásba vétele révén, Magyarországnak mindössze 1294(!) menedékkérőt kellene befogadni. Nem igaz azonban népszavazási kérdésben megfogalmazott „kötelező betelepítés” és a kampányban többször elhangzott „kisvárosnyi” létszám sem. Az már csak hab a tortán, hogy Orbán ugyan nem írta alá az 1294 menedékes befogadását, ugyanakkor „önként vállaltuk 2300 menekült befogadását."

http://24.hu/kozelet/2016/02/25/mi-ez-az-egesz-amirol-orban-szavaztatna-es-van-e-egyaltalan-ertelme/

Máskülönben a kvótás népszavazásnak nincs semmilyen jogi ereje. Lehetséges céljai: a kormány és a Fidesz menekült- és Európa ellenes politikájának megerősítése, egy későbbi terv, az EU-ból való kilépés megalapozása, illetve az ország valós gazdasági és egyéb gondjairól, például a kormányzati, állami szintre emelkedett korrupcióról való figyelemelterelés.

Mindeközben a nép, meg a csepeli olvasó, csak a 4,5 mdFt-ot felemésztő, a Csepeli Hírmondóban is rendszeresen megjelenő kormányzati kampánnyal találkozik”, s kéthetente olvashatja Németh Szilárd „hozzáértő” kinyilatkoztatásait a migránsokról, vagy a rendkívül buzgó lapigazgató úr, Szentesi Zöldi László „még hozzáértőbb”, szerkesztői gondolatait, legutóbb például a „Terror” – ról. (CSH, 2016. július 28.)

Szentesi úr, a kormányfő tusványosi beszédének egyik lényegét átvéve, azt állítja, hogy a „bevándorlás és a terrorizmus között igenis van összefüggés.” Ő már csak ért hozzá. Válaszul nem Ferenc pápa legutóbbi, fentieket elutasító mondataira hivatkozom, hanem egy olyan bűnüldözéssel foglalkozó szervezetre, amelynek Magyarország is tagja. Az Europol, Európa közbiztonsági helyzetét elemezve, jelentésében megállapítja, hogy bár valóban növekedett a „veszélyeztetettségi szint”, mégsem lát „összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus között”. (http://444.hu/2015/07/25/az-europol-nem-lat-osszefuggest-a-bevandorlas-es-a-terrorizmus-kozott/ )

uzenjuk.PNGMindez nem számít semmit. Orbán, a kormány, a Fidesz és csepeli helytartói, kiszolgálói, mennek a maguk útján. Szerintem uszítanak, növelik az emberek félelemérzetét, erősítik a migránsokkal szembeni, egyébként is erős elutasítási hajlamokat. Az igazság meg odaát van. A kérdés csak az, hogy a kvótás népszavazás sikeres lesz-e, a csepeliek például felismerik-e, hogy átverik őket. Igen, átverik őket, mert ez nem róluk, rólunk, a csepeliekről, magyarokról szól. Orbánról és Orbán hatalmának, megszilárdításáról akarnak szavaztatni a fideszes „háttérhatalmak”. Ezért, én, a népszavazás napján, október 2-án, más programon leszek. Remélem, sokan leszünk.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr258945786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.08.05. 14:47:09

Ez a két díszpinty akar/akart négylakosztályos luxus örömtanyát csinálni 240 Millióért a volt Dagi Csárdából!
Remélem az arcukra fagy majd a vigyor, ha végképp megbuknak Csepelen!
süti beállítások módosítása