CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak a szimat számít?

2016. augusztus 17. 02:28 - csú

szimat.PNGHa sikeres vállalkozó szeretnék lenni, alighanem az időm nagy részét wellnesz-szállók medencéjében tölteném.

A langyos vízben dagonyázva sok mindent meg lehet tanulni. Ne gondolják, hogy a levegőbe beszélek, konkrét eseteket mesélek el.

A minap vastag aranyláncot viselő, kivarrott, kopasz férfiak beszélgettek mellettem a medencében. Az egyik ideges volt, nyugtalanította a vállalkozásuk sorsa, a másik, a fivére lehetett, nyugtatgatta, ne izguljon, ő már intézkedett.

Beszélt azzal, akivel „kell” és az illető megígérte, hogy az alvállalkozói megbízás jövőre is az övék. Lehet, hogy ára lesz, meg kell még beszélni ezt-azt, de

nincs gond...

Később egy másik társaság „tisztelt meg” a terveivel. „Jó orrom volt, hogy most beszéltem a haverommal” – nevetgélt a fiatalabbik férfi. „Pénteken már be is adta a pályázatunkat, megígérte, hogy egy hét múlva döntés lesz.” Majd némi szünet után: „Nem valószínű, hogy egy ekkora projektet egyedül mi vihetünk el, valószínűleg osztoznunk kell másokkal is. De belefér!” – veregette meg atyaian az idősebb vállát. Az asszonyok összevihogtak: „Ha bejön, télen Kubába megyünk. Ti is jöttök?” – kérdezte a csinosabbik.

Manapság az üzleti sikerekhez tényleg fontos, hogy „jó orra” legyen az embernek. Hogyan jutott volna Rogán társainak eszébe, hogy valami olyasmit „találjanak fel”, amelyre „majd egyszer”, a rezsicsökkentés idején, minden közműcég vevő lesz?. Megszimatolták.

A napokban olvastam, a Lázár Jánoshoz közelálló ismert hódmezővásárhelyi üzletember új céget jegyeztetett be napenergia hasznosító berendezések gyártásra. Tuti, hogy neki is jó orra van. Készülhet valami...

Somfai Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7010410732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása