CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megvan a nyolcadik magyar aranyérem Rióban: Olimpiai bajnok a női kajaknégyes

2016. augusztus 20. 16:20 - csú

olimpiaia_bajnok_a_kajak_negyes_rio.PNGMegvédte címét és ezzel a magyarok nyolcadik aranyérmét nyerte a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes 500 méteren a riói olimpián. Kozák Danuta ezzel Hosszú Katinkához hasonlóan három arannyal jöhet haza Brazíliából, az olimpiák történetében ő az első női kajakos, aki triplázni tudott.

A startot az ukránok kapták el a legjobb ütemben, de

nem sokáig vezettek, hiszen az új-zélandi és a német egység is megelőzte őket. Féltáv környékén azonban ha kicsivel is, de már a magyarok álltak az élen. A németek veszélyesnek tűntek, nagyon beleerősítettek, hajszálra feljöttek Kozákékra, de a mieinknek is voltak még tartalékai, az utolsó 150 méternél meg tudták még egyszer indítani a hajót, így az utolsó métereken már nem is kellett különösebben izgulni. A magyar négyes 9 tizedmásodperccel verte a németeket, ezzel megvédte olimpiai bajnoki címét, és Magyarország nyolcadik aranyérmét szerezte Rióban.

A pályafutása ötödik olimpiai aranyát begyűjtő Kozák az első női kajakos a játékok történetében, aki egy olimpián triplázott.olimpia_rio_kajaka_negyes_a_levegoben.jpg

A föld felett jártak örömükben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6210612976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása