CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Verik az utast, lubickolnak a joghézagban

2016. szeptember 23. 02:34 - csú

taxisok-2016-01-18_1.PNGA hírek szerint a zuglói utas verés kapcsán már 14 taxist gyanúsítanak a hatóságok, ellenük önbíráskodás miatt folytatnak eljárást. Jól tetszik érteni: azért vizsgálódik a rendőrség, mert 3-4 sofőr rugdalt egy földön fekvő amerikai utast, a többiek meg nézték.

Teljesen életszerű a taxisok védekezése: ki akarták rabolni a kollégájukat, elvették a telefonját, fizetés nélkül próbáltak elszaladni, és így tovább. A bulinegyedben ült be az amerikai pár a kocsiba, amelyiknek az órája igen serényen ketyegett, ezer forintonként ugrott egy-egyet. Ezt valahogyan nem tolerálták az utasok, ki akartak szállni,

fizetni meg tényleg a legkevésbé sem akartak a csalónak. Na, innen kezdődik a taxisok meséje.

A rendőrségen talán az önbíráskodást illene összekapcsolni árdrágítással, adócsalással, zsarolással, meg tudom is miféle egyéb tisztességtelenségeket lehetne az elkapott hiéna nyakába varrni. De valamiért nem teszik. Az ellenőrizhetően számlázó ubert kiütötték a féltékeny taxisok, ezzel szabad utat kaptak megint a csalók, akik ellepték a pályaudvarok és a szórakozóhelyek környékét. Lubickolnak a joghézagokban: a BKK csak a droszt engedéllyel rendelkező taxisokat ellenőrizheti, a hiénáknak nincs ilyen engedélyük, így eleve kiesnek a körből; a megbuherált taxiórákat és a számlaadást csak a NAV és a fogyasztóvédelem ellenőrizheti. A BKK alig tucatnyi ellenőrét már arcról ismerhetik a taxisok, próbáljanak valakit megcsípni!

Tarlós a minap újabb taxisrendeletet ígért. Kiderül, mennyire futja a bátorságából.

Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2111729721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása