CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kik zaklatják, riogatják a csepelieket?

2016. szeptember 30. 05:59 - csú

a_negyes_bruttohoz-nevvel-jav.pngA Csepeli polgármester közpénzből Fidesz propagandát folytat! A legutóbbi rendkívüli képviselő-testületi ülésen a Fideszes többség figyelmen kívül hagyva az ellenzék éveit megszavazta, hogy a polgármester levélben szólítsa fel a lakosságot arra, hogy menjen el az október 2-i népszavazásra. Már ez a levél is sért számos törvényt. A közszférától elvárható semlegesség alapelvét mindenképpen.

Nem kéne megütközni ezen, mert Csepelen nem az az általános, hogy a Fidesz funkcionáriusok betartják a törvényeket, hanem az, hogy nem. Sokszor hoztam ezen az oldalon példákat ez irányú mondanivalóm alátámasztására, de annyit ér nekik, mint a falra hányt borsó. A közszájon forgó, leglátványosabbika Borbély ittas vezetése. De a hatalomgyakorlás többi kérdéseiben sem a jog, hanem az urizáló viselkedés és a hatalmi arrogancia szabja náluk a mértéket. Szándékosan becsapják, átverik azt a népet, amelyik a hatalomhoz segítette őket.

Borbély Lénárd szinte egyedüli módon átengedte a rendkívüli kt. ülésen az előterjesztés jogát helyetteseinek. Ábel Attila Fidesz kerületi párttitkárnak, és Morovik Attila frakciófőnöknek. Az emberek azzal magyarázzák ezt a különleges engedékenységet, hogy Borbély bevándorlóként nehezen mondhatta volna hitelesen a csepelieknek, hogy

utasítsák el a migránsok magyarországi betelepítését. Az, hogy ez közrejátszott, vagy sem, nem tudhatjuk! Tény, hogy Romániában született.
Azt viszont pontosan tudjuk, hogy még testületi felhatalmazás esetén sem riogathatja közpénzen a polgármester a lakosságot. Nem írhat alá hazugságokat tartalmazó írásokat. Az önkormányzati közpénzt semmilyen pártpolitikai program támogatására nem használhatja.
Ezek alapelvek, amit be kell tartani!

Ebből kiindulva nem csak erkölcstelen, hanem törvénytelen és rémhírterjesztés, az a minden alapot nélkülöző állítás, hogy egy európai szolidaritási kvóta elutasítását szorgalmazó Fidesz népszavazás elbukása esetén a csepelieket kiköltöztetnék lakásaikból, elvennék a rászorultak segélyét azért, hogy a „migránsoknak” adják.
Törvénytelen, hogy a Fidesz kampányt a közpénzen foglalkoztatott „kabinet tagok”, és más önkormányzati és intézményi dolgozók végzik, és a hazugságokat közlő kiadványok készítése, terjesztése közpénzből vannak kifizetve.

A csepeli Fidesz iroda idáig egy holt hely volt a Kossuth Lajos utcában. A kutya se nyitotta ki az ajtaját. A héten volt kollégáimat, (akiket még nem rúgtak ki) látom oda járni, míg ebédelek a Cadilack étteremben. Sajnálom őket, mert tudom, hogy erőszakra, vagy zsarolásra voltak hajlandóak ezt a „munkát” bevállalni. Meglátnak és szégyenkezve eloldalognak. A napnál világosabb, hogy a karakán jegyző is valószínűleg teljességgel tájékozatlan a helyzetről azért nem intézkedik, azért nem akadályozza meg a törvénysértést. Az elfogulatlan (szinte kizárólag Fidesz szimpatizánsból álló) helyi választási bizottság sem tud semmit arról, hogy az ellenzéki pártok plakátjait szinte válogatás nélkül letépdelik az éjszaka. Természetesen arról sem tudnak, hogy hajnaltól késő estig Fidesz aktivisták és fizetett alkalmazottak lakásokban zaklatják az állampolgárokat. Arról meg fogalmuk sincs, hogy aláírás nélküli szórólapokat dugdosnak a postaládákba dr. Szabó Szabolcs ogy képviselő képével és azt hazudják benne, hogy 15 ezer illegális bevándorlót akar a kerületbe hozni.

Ezek a betolakodó Fideszesek magánügynek számító kérdésekkel tolakodnak elő azért, hogy kitölthessék űrlapjaikat, pontosíthassák a Kubatov listáikat. Pénzt, jól fizető állást kapnak érte. A családok létszámát és szavazási és pártszimpátiáját is tudakolják. Fenyegetik, ijesztgetik, zaklatják a lakosságot! Szemtelenek, mint a piaci légy!

A demokratikus ellenzéki pártok elutasítjuk, és visszautasítjuk azt az agresszív magatartást, amit a Fidesz gátlástalan emberei, és fizetett alkalmazottai tesznek az csepeli lakosokkal. Tudomásul kéne venniük, hogy a polgármesteri tisztség nem Fideszes pártfunkció, a köztisztviselők és közalkalmazottak nem a Fidesz funkcionáriusainak szolgái, hanem Csepel egész közösségének segítői!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6011753361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása