CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemfényvesztők dáridója a Csepeli Hírmondó hasábjain

2016. október 17. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük, ami benne van, arról véleményt mondunk

kidobol-2_11.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 13-án megjelent 20. számából:

Az érvénytelen és eredménytelen népszavazásból győzelmet hazudók táborához való csatlakozás érdekében szerkesztett lapba egy sor sem fért bele a Népszabadság megszüntetése kapcsán kibontakozó hazai és nemzetközi botrányról, tüntetésről; a szeptember 24-i kőrúti robbantásról; a szeptember 18-án befejeződött XV. paralimpia eseményeiről; az egészségügyi, szociális eredményekről, feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, hónapok óta megválaszolatlan kérdéseiről. Kíváncsian várjuk például, mikor kapunk választ arra, hogy a június 16-án Szilvásy György ellen pert vesztett Németh Szilárd kifizette-e már a sértettnek a 350 ezer forintos sérelemdíjat.

A megjelent cikkekkel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikkek címe: Tisztelt Választók! Kedves Csepeliek!k:
                               „Közösen utasítottuk el a kvótákat”

                               Origo: a Fideszben győzelemről beszélnek

A csepeliek döntő többsége (61,06 %-a) nem vett részt a népszavazásnak nevezett színjátékon. Ezzel az érvénytelen, eredménytelen népszavazási végeredménnyel messze elmaradt az országos átlagtól, de Budapesten is csak a 12. helyet tudta elérni. Ha Borbély úr ezt „hatalmas sikerként” könyveli el, az az ő dolga, ettől azonban nem lesz hitelesebb politikus. Sőt. A csúsztatása pedig, miszerint „jobb és baloldali érzelmű emberek közösen utasították el a kvótákat” csak játék a legutóbbi országgyűlési választásokon résztvevők számaival, hiszen a korábbi közvélemény kutatások adatai szerint a kerületi választópolgárok egyharmad-egyharmad arányban valljuk magukat bal-, illetve jobboldali gondolkodásúnak, míg a fennmaradó egyharmad egyik oldalt sem vallja magáénak.

A valós részvételi eredmények és tények semmibevétele, hogy „Fideszben győzelemről beszélnek”, miközben a független szakemberek, politológusok, a nemzetközi sajtó döntő része a Fidesz vereségeként könyveli el a népszavazást. Az önbecsapás (a vereség győzelemként való értékelése, az új egység emlegetése) sehova sem vezet, sőt a bukáshoz vezető út egyik biztos jele.

További vélemények megismerése céljából olvasóink figyelmébe ajánljuk a blogunkon olvasható alábbi írásokat:

http://csepeliek.blog.hu/2016/10/05/nagy_bajban_vannak_a_budapesti_fidesz-vezerek_es_vazallusaik#more11768899

http://csepeliek.blog.hu/2016/10/06/az_ervenytelen_es_bukott_nepszavazas_csepeli_tanulsagai#more11773597

http://csepeliek.blog.hu/2016/10/07/csepelen_is_nagyot_bukott_a_fidesz#more11775149

A választóknak szánt levél két aláírójának pedig javasoljuk a helsinkifigyelo.blog.hu alábbi cikkét: http://helsinkifigyelo.blog.hu/2016/10/12/elmagyarazzuk_miert_bloff_az_alaptorveny_7_modositasa?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare,

amelyből megtudhatják, hogy a blöff akkor is blöff, ha a „gránitszilárdságú” alaptörvénybe írják, netán parlamenti jóváhagyást „tesznek” mögéje.

2) A cikk címe: Néphazugság

Szentesi Zöldi László, úgy is viselkedik, mint egy szélsőjobboldali önkormányzati lapkiadó, aki egyébként gyakorlatilag befejezte a Csepeli Hírmondó pártlappá silányítását. Biztosítjuk, hogy mi sem fogunk „krokodilkönnyeket hullatni” személyéért, amikor „kitelik” ideje a Csepeli Önkormányzatnál.

Ugyancsak szerényen véleményezzük az általa irányított lapot, amelyben soha annyi hazugság nem jelent meg, mint Szentesi úr idejében.

A Népszabadság megszüntetése kapcsán ajánljuk olvasóink figyelmébe az alábbi, blogunkon megjelentetett írást:

http://csepeliek.blog.hu/2016/10/09/rettego_primitiv_es_bosszuallo_hatalom_szuntette_meg_a_nepszabadsagot#more11782237,

továbbá a legfrissebb közvélemény kutatást, amely kimutatta, hogy az „…emberek kétharmada szerint soha nem telepedett még rá így kormány a médiára”. A legtöbb válaszadó szerint azért függesztették fel a lap kiadását, mert erősen kritizálta a kormányt, illetve politikusait. A megkérdezettek kétharmada úgy látja, hogy hazánkban erősen korlátozott a sajtószabadság, és a közszolgálati médiumok egyoldalúan közvetítenek. http://index.hu/belfold/2016/10/15/sajtoszabadsag_kozvelemeny-kutatas_publicus_vasranapi_hirek/

Ideje lenne ezen a Csepeli Hírmondó kiadójának, lapigazgatójának és munkatársainak is elgondolkodni. Nincsenek azonban illúzióink.

3) A cikk címe: Németh Szilárd: a kommunizmus kísértete járja be Pesterzsébetet

A Fidesz alelnök október 8-i sajtótájékoztatójáról készült MTI közleményt vette át a CSH. Részletesebben tájékoztat Németh úr mondandójáról pl. a Magyar Hírlap. Megnézve a lap online oldalát, beletekintettünk a hozzászólásokba is. A nyolcból mindössze egy(!) blogozó védte meg az alelnököt mondandójáért, míg a többi hét minősíthetetlen szavakkal, mondatokkal fogalmazott Németh úrról és véleményéről. Mi csak az alábbi cikkre hívjuk fel az alelnök és a lapkiadó igazgató úr figyelmét:

http://csepeliek.blog.hu/2016/10/14/a_nemeth_szilard_nevu_kisertetnek_visszaszoltak_a_pesterzsebetiek.

Leginkább azért, mert Szentesi úrnak, mint lapkiadónak illett volna megjelentetni a másik oldal véleményét is. Ismét, immár sokadszorra nem tette.

4) A cikk címe: Új vezérigazgató a Csepeli Városgazda Zrt. élén

A 2010-es hatalomra kerülése óta harmadszor váltott vezérigazgatót a csepeli Fidesz vezetése a Csepeli Városgazda Zrt. élén. Az új vezérigazgatót az október 4-i Kt-ülésen nevezte ki a testület. Az utolsó pillanatban előterjesztett javaslat és a testületi vita azonban nem adott választ a blogunkon feltett kérdésekre. http://csepeliek.blog.hu/2016/10/04/kerdeseink_a_csepeli_kepviselo-testulet_ma_esti_rendkivuli_ulesere#more11767439 Így változatlanul nem tudják a csepeliek, hogy mi volt a váltás oka, s mennyibe került a csepelieknek az indokolatlan személycsere.

***

Kimaradt témák, események: 

Szeptember:

28.

Törvényesen plakátoltak Csepelen a Kétfarkúak. A Nemzeti Választási Bizottság elutasította Borbély Lénárd polgármester kifogását.

 29.

Tűz keletkezett a II. Rákóczi Ferenc úton található lakóház egyik szobájában. A tűz átterjedt a tetőzetre is. A fővárosi XX. és XXI. kerületi tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem volt.

Motoros és személyautó ütközött össze Csepelen, a Plútó és a Körtefa utca sarkánál. A balesetben a motoros megsérült, kórházba szállították.

Gyereket gázoltak az Erdősor utcában, a Technikus utcai kereszteződésben. Az autós segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A gyerek sérülése nem súlyos, de kórházba szállították.

Október:

3.

A Honvéd MFA 3-1-re legyőzte a Csepel FC-t az NB III. 9. fordulójában. A vereség ellenére csapatunk tartja a tabella első felében elfoglalt helyét.

7.

Cserbenhagyásos motoros baleset történt az Erdősor utca és a II. Rákóczi Ferenc út kereszteződésében. A balesetet okozó személygépkocsi elhagyta helyszínt. A motoros nem sérült meg.

A csepeli rendőrök elfogták azt a román állampolgárt, aki szeptember végén kirabolt egy csepeli lakost, amikor házába behatolva egy millió forintot ellopott tőle.

Baleset történt a II. Rákóczi Ferenc út és a Béla utca kereszteződésében. A két személyautó ütközésekor egy ember súlyosan megsérült, mentők szállították el.

Többezres tüntetés volt a parlamentnél a Népszabadság kiadásának felfüggesztése elleni tiltakozás jegyében.

9.

Két személyautó ütközött össze a Szent István út 229. sz. előtt. aminek következtében az egyik autó a fának csapódott, vezetőjét kórházba szállították.

A Csepel FC 2-0 –ás vereséget szenvedett a III. Kerületi TVE ellen az NB III. 10. fordulójában.

 

AMI HÓNAPOK ÓTA KIMARADT:

  > Miért helyezték, április 30-i hatállyal, „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” Papp Péter ezredest, a kerület rendőrkapitányát, miért nem véleményezhette a képviselő-testület az új kapitányra vonatkozó javaslatot?

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 37. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. (Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf)

> A lapigazgató most sem válaszol az idei lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

AMI TÖBB MINT EGY ÉVE KIMARADT:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon tavaly szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> 2015. január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 626 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladatok ellátásával kapcsolatosan.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7511814455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása