CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rablót és verekedőt fogtak el a csepeli rendőrök

2016. október 21. 01:43 - csú

rablot_fogtak_csepeli_rendorok.jpgCsepeli járőrök a Karácsony Sándor utcában vigyáznak a rendre: Varga Gábor Zoltán, Kovács Viktória és Jorcsik Norbert őrmesterek (balról jobbra)

Gyanúsan viselkedő testvérpárt igazoltattak a csepeli járőrök szeptember 30-án. A másnap reggeli eligazításon kiderült, a testvérpár egyik tagja  megvert, a másik ki is rabolt egy 40 éves budapesti férfit. Aznap elfogták őket.

A csepeli HÉV végállomásán italozott egy férfi szeptember 24-én este, amikor négyen mellészegődtek. A három férfi és egy nő egészen addig jó társaságnak bizonyult, amíg a 40 éves férfi becsmérlő megjegyzést nem tett az egyik tévés személyiségre. Az asszony ezt hallva nekiesett, majd az ütlegelésbe és rugdosásba három ismerőse is beszállt. Amikor

kiadták dühüket, hárman odébbálltak, az egyik pedig úgy tett, mint aki segíteni akar a helybenhagyott férfinak.

– Hogy mentőt hívjon, elkérte a sértett telefonját, akinek ez gyanús volt, nem adta át – idéz a sértett vallomásából Király István főtörzsőrmester, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Alkalmi cimborája emiatt egyre agresszívebb lett, végül megszerezte a mobilt. A sértett ezután kórházba ment, ahol ellátták a fejsérüléseit, és csak szeptember 26-án tett bejelentést a kapitányságon. Akkor még nagyon zavart volt, annyit tudott mondani, hogy négyen megverték, és eltűnt a mobilja.

Kovács Viktória, Jorcsik Norbert és Varga Gábor Zoltán őrmesterek szeptember 30-án gyalogos járőrszolgálatra indultak.

– Dél körül a Karácsony Sándor utcában feltűnt két férfi, akik idegesek lettek, amikor megláttak minket – emlékszik vissza Jorcsik Norbert. – Folyamatosan felénk pillantgattak és sutyorogtak, majd bementek egy telefonokkal kereskedő boltba.

– Megvártuk, amíg kijönnek, majd Varga őrmesterrel igazoltattuk őket, míg Jorcsik őrmester az eladótól érdeklődött – teszi hozzá Kovács őrmester. – Egy telefont adtak el, és csupán kétezer forintot kértek érte. Mivel személyi igazolványt is mutattak, a boltos megvette a készüléket. A kollégám ellenőrizte a mobil IMEI-számát, de nem körözték, ahogy a lakcím nélküli H. Vilmost (33) és testvérét, H. Krisztiánt (31) sem.

Október 1-jén a sértett a kapitányságon részletesebben elmondta, mi történt. Azt is közölte a nyomozókkal, hogy megtudta, a mobilját ugyanabban a GSM-boltban adták el, ahol ő vette. A rablásról a kapitányság reggeli eligazításán tájékoztatták a járőröket is.

– Eszünkbe jutott, hogy éppen olyan telefont adott el a testvérpár, amilyet a sértettől elvettek – sorolja a fejleményeket Varga őrmester. – Miután a károsult a fotótablón felismerte őket, délután az igazoltatáskor megadott címükre, egy munkásszállóra indultunk. H. Krisztián éppen akkor nézett ki az ablakon, bementünk hozzá, és előállítottuk a kapitányságra. Kihallgatásán beismerte, ő követte el a bűncselekményt. Súlyos testi sértés bűntette kísérletének és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezik.

Mivel testvére kórházban feküdt, a nyomozók ott hallgatták ki gyanúsítottként aznap este, beismerte a bántalmazást. H. Vilmost súlyos testi sértés bűntette kísérletével gyanúsítják, szintén szabadlábon védekezik. Két társuk azonosítása folyik.

FERENTZI TÜNDE
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ

Forrás: Zsaru Magazin és police.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr311824219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása