CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hudák János: Csak ellenzéki képviselőknek jár büntetés Csepelen

2016. november 03. 04:30 - csú

hudak_janos-jo-221_8.pngCsütörtökön tartotta rendes ülését a csepeli képviselő-testület, melyen a fideszes többség több ellenzéki képviselő tiszteletdíját részben vagy egészben megvonta. Az indok igazolatlan hiányzás, illetve a döntéshozatalban való részvétel elmulasztása. Én azt kértem a vitában, hogy kerüljék a kettős mérce alkalmazását és a szeptemberi testületi ülés elmulasztása miatt maguktól is vonják meg a fizetés egy részét, de ezt természetesen nem fogadta el Borbély Lénárd és a Fidesz.
 

Október végi ülésünk másik, számomra fontos kérdése az az általam ismét benyújtott előterjesztés volt, ami a csepeli klímastratégia kidolgozására vonatkozik, és amit tavaly már egyszer nem vettek napirendre. Akkor az is indok volt, hogy csak az ülés után lesz a decemberi nemzetközi klímacsúcs, ezért idő előtti a döntés. Abban bíztam, hogy most már meg tudjuk vitatni az ügyet, hiszen a klímaváltozás elleni küzdelemben közhelynek számít, hogy vészesen fogy az emberiség ideje, hogy eredményt érjen el.

Sajnos a polgármester megint nem akarta tárgyalni az előterjesztést, ezért az ülés elején kértem, hogy külön szavazzunk erről. Röviden megindokoltam, hogy

most már a tettek ideje jött el, nem csak szándéknyilatkozatokat kell tenni. Ki kell dolgozni egy cselekvési tervet, ami mentén a kerület minden tőle telhetőt megtesz a klímaváltozást okozó kibocsátás csökkentéséért, illetve felkészül az elkerülhetetlen veszélyek kezelésére. Borbély Lénárd nem támogatta a napirendre vételt, tehát a fideszesek sem szavazták meg. Úgy tűnik, hiába csatlakoztunk tavaly Áder János Köztársasági Elnök Úr kezdeményezéséhez, a csepeli vezetés mégsem veszi komolyan, hogy helyben meg kell tennünk mindent, amit csak lehet. Pedig az általunk korábban elfogadott előterjesztés pontosan rímel a környezetvédő szervezetek legfontosabb szlogenjére: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

Sajnos Csepel polgármestere még ma is azt hiszi, elég, ha nyilatkozatokban áll ki a klímaváltozás megelőzéséért, pedig ma már rég nem szavakra van szükség, hanem tettekre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1211923317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása