CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek arculcsapása a közmeghallgatáson

2016. december 20. 05:59 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre.PNGAz illiberális rendszernek az egyik országa Magyarország, és egyik vezető kerülete Csepel. Itt a Németh Szilárd által kialakított, agresszíven központosított, despotikus hűbérrendszer működik! Jól demonstrálja ezt, a december 15-én megtartott képviselő-testületi ülés, és az azt követő közmeghallgatás!

A testületi ülés, nem a tervezett napon, időpontban, és témakörben került összehívásra. Ez sajnos általános jelenség Csepelen. Még az sem különleges, hogy úgy kívánja a polgármester a képviselők támogató szavazatát megszerezni, hogy a napirendben szereplő anyagok hozzáférhetőségét nem, vagy csak korlátoltan teszi lehetővé. A mostani ülésen is úgy kezdődött el a munka, hogy a képviselők tíz napirendnek a címét tudták csupán. Az írásos előterjesztések csak később érkeztek meg, és pár perc múlva „a rendszer meghibásodása miatt” el is tűntek a számítógépek monitorjairól.

A többséget alkotó Fidesz testület úgy szavazta meg az előterjesztéseket, hogy fogalma sem volt arról, hogy mi is van a leírt anyagban, valójában mi is az, amire a voksát adta. Az ellenzékiek

- a DK, és a szocialisták, a Jobbikkal kiegészülve – tiltakozásuk jegyében nem tehettek mást, mint tartózkodtak ezeknek a napirendeknek a szavazásakor.  Ilyenkor látszik megvilágosodni, hogy vajon miért is van, hogy a Fideszes képviselők soha egy szóval sem támogatják, vagy ellenzik a jóformán kizárólagosan Borbély által jegyzett előterjesztéseket, csak gépiesen megszavazzák azokat.

A Közmegalgatás is régi törvényi mulasztás kipipálására szolgált. Már évek óta nem történt Csepelen közmegalgatás, holott ez törvényben előírt kötelesség! A polgármester nem kívánt élni azzal a lehetőséggel, hogy a lakók közvetlenül fejthetik ki leginkább sérelmesnek tartott ügyeiket. Nem érzékelte, hogy ezzel a feszültség oldásának egyik lehetőségét engedi ki a kezéből. Az ülés időpontját bizonytalanul („a testületi ülés után”) határozta meg, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy minimalizálja az azon megjelenők számát. Ezt a szándékát el is érte!

A  felszólalók kérdéseinek lényegét a polgármester nem értette, vagy úgy tett mintha nem értette volna meg. Ahelyett, hogy válaszával megnyugtatta volna, vagy együttműködésre kérte volna a lakókat, próbálta személyeskedés területre tolni a dolgot, és provokálni őket. Megalázta, minősítette, pártszimpátiákkal vádolta meg azokat a keveseket, akik ügyes bajos dolgaikat felemlegetve kivárták a lehetőséget. Borbély, a jelenlévő képviselőknek, - akár normál, akár ügyrendi - jelentkezésre nem adott hozzászólási lehetőséget. A Kossuth Lajos utcai üzletházak, a közterület felügyelet és a rendőrség szelektív munkáját, és a METRANS beruházás környezeti és közlekedési következményeit firtató kérdéseket – mindenki megrökönyödésére - a nyolc évvel ezelőtt munkáját befejező vezetés számlájára kívánta terelni. Az illiberális rendszer Csepelen 2016. december 15-én újra bemutatta igazi arcát.
Tehetségtelen agresszív vezetői szakmai hozzáértésből, beleélő képességből és megértésből szekundára, a választók lenézéséből, nagyképűségből és hazudozásból kitűnőre vizsgáztak!

Forrás: Horváth Gyula (Facebook)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9012051909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.12.20. 14:37:50

Itt a jobb oldalon a "Csepeliek! Királymajoriak! Erről álmodtatok?" című cikk felett látható a GAZDA arca, amelyről süt az értelem! Similis simili gaudet. Hasonló a hasonlónak örül, így választott magához társakat, pontosabban alattvalókat. Süt róluk az értelem, megszavazzák amit kell! Nincs vélemény se pro, se kontra!
Teszik a dolgukat, ezért kapják az évi 4 millió Forint tiszteletdíjat!

Díjat kapnak, de ki tiszteli őket?
süti beállítások módosítása