CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kármentesítők: A volt Csepel Műveket is célba vették az új módszerrel

2017. január 06. 05:34 - csú

karmentesites_csepelre_is.jpgA környezeti kármentesítést jelentősen megkönnyítő és olcsóbbá tevő technológiát fejleszt a Geohidroterv Kft. és a TAM-BAU Kft., a konzorcium a két évig tartó munkálatokra közel 380 millió forint uniós támogatást kapott - közölték a cégek az MTI-vel. Hozzátették: A meglévő eljárások ötvözésével és továbbfejlesztésével olyan új csőfektetési eljárás jöhet létre, amely az eddigi módszereknél gyorsabb és olcsóbb lesz.

Emlékeztettek rá, hogy Magyarországon szennyezett talajvizes területek tucatjai maradtak vissza XX. századból, a fővárosban többek között az Illatos úti vegyi üzem és a Csepel Művek területén. Ezeket a szennyeződéseket

a beépítettség és a területhasználat miatt a mostani ipari eljárásokkal nem lehet gazdaságosan megszüntetni.

A fejlesztő cégek szerint az új technológiára nemcsak belföldön, hanem külföldön is lehet kereslet a környezetipari vállalkozások részéről. A folyamatos munka során elvégzendő vizsgálatok új alkalmazási területeket is nyithatnak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212095943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása