CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán miatt fog megbukni Tramp? Az amerikai demokrácia ellenáll

2017. január 31. 02:10 - csú

trump_es_orban.jpg"Trump leginkább azért fog megbukni, mert végső soron a legtöbb amerikai, még azok többsége is, akik rá szavaztak, olyan rendes emberek, akik nem akarnak Erdogan Törökországának, Orbán Viktor Magyarországának, vagy Vlagyimir Putyin Oroszországának amerikai változatában élni."

Bush külügyminiszterének egykori tanácsadója arról ír, hogy Trump ennél csak rosszabb lesz, de végül el fog bukni az amerikaiak és az amerikai intézmények ellenállásán.

Eliot A. Cohen, Condoleezza Rice, George Bush republikánus párti volt elnök külügyminiszterének egykori tanácsadója a The Atlanticen publikált cikkében arról ír, hogy Trump esetében nem kell azon csodálkozni, hogy mit művelt kormányzása első heteiben, de az már most látható, hogy alábecsülte az amerikaiak és az amerikai intézmények ellenállását.

Az egyébként

republikánus Cohen szerint előre lehetett tudni, hogy Trump mit fog tenni, ezért is tiltakoztak többen, köztük ő maga is a megválasztása ellen. Az egykori tanácsadó szerint Trumppal a legfőbb baj a temperamentuma és a személyisége, amik nem is fognak megváltozni, sőt, ez csak rosszabb lesz, ahogy Trump és a körülötte állók egyre inkább beleszoknak majd a hatalomba.

A volt tanácsadó szerint ez most a "tisztánlátás pillanata", ezért figyelmezteti azokat, akik esetleg politikai állást akarnának vállalni a Trump-érában, hoyg ne adják el a lelküket az ördögnek, ez ugyanis a morláis önpusztítással lenne szerinte egyenlő. Hozzáteszi viszont, hogy lehet a bíróságon, a kongresszusi irodákban, vagy a sajtóban harcolni a hatalmi visszaélések ellen, de mindenkinek el kell köteleződnie bizonyos értékek (igazság, hazafiság, törvénytisztelet, történeti tudás, nyíltság) mellett.

Cohen hozzáteszi, azt sem tartja kizártnak, hogy Trump még vérlázítóbb dolgokat fog tenni, például megpróbálja majd az FBI-t arra használni, hogy így lehetetlenítse el az ellenfeleit, vagy hogy továbbra is rendeletekkel fog kormányozni a törvényhozás helyett, de Cohen azt sem tartja kizártnak, hogy nem tölti ki a négy évét, hanem még előtte elmozdítják majd a hatalomból.

"Végül azonban, akárhogy is, de meg fog bukni" - írja a volt tanácsadó, aki szerint ugyanis akárkiket is támad meg Trump, azok nem adják fel, az elnök pedig csak minden lépésével újabb és újabb ellenségeket teremt majd magának, nem szerez új támogatókat vagy barátokat. "Meg fog bukni, mert nem tudja megvesztegetni a bíróságokat, és mert még a legfélénkebb szenátor is azt fogja mondani előbb vagy utóbb, hogy elég volt.

De leginkább azért fog megbukni, mert végső soron a legtöbb amerikai, még azok többsége is, akik rá szavaztak, olyan rendes emberek, akik nem akarnak Erdogan Törökországának, Orbán Viktor Magyarországának, vagy Vlagyimir Putyin Oroszországának amerikai változatában élni.

- írja a volt külügyi tanácsadó, aki végül mindenkit arra biztat, hogy foglaljon állást. (hvg.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312168474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.31. 20:28:39

Cohen nem tudja kijátszani azt a bizonyos kártyát, mert a veje és Bibi Netanyahu is támogatja!

Tarjányi László 2017.01.31. 20:31:00

Orbánt meg Köves Slomó és Zoltai Gusztáv támogatja!

Tarjányi László 2017.01.31. 21:58:48

Orbán Viktor vajon miért kedveli annyira a svindlis arab üzletembereket?
alfahir.hu/2017/01/31/zaid_naffa_jordania_fidesz_orban_viktor
süti beállítások módosítása