CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vasárnap délután öt órától újabb tüntetés lesz Budapest Belvárosában

2017. április 08. 04:24 - csú

ceu-tuntetes-hvg.PNGEgy hete még így adtak hírt az akkori demonstrációról, holnap újabb tüntetés lesz

Áder János köztársasági elnöknek hétfőig kell döntenie, hogy aláírja-e a CEU-s törvényt vagy az Alkotmánybíróság elé küldi. A korábbi két tüntetést szervező Oktatási Szabadságot csoport ezért vasárnap még nyomatékot ad a követelésnek. Délután ötre a Clark Ádám térre várják a CEU ellehetetlenítése ellen tiltakozókat, akik ezt követően a CEU érintésével a Parlamenthez, a Kossuth térre vonulnak. 

A Facebookon azt írják: 

Alig két hete nem gondoltuk volna, hogy az ország egyik legjobb egyeteméért kell utcára vonulni, de a kormány egy hét alatt ellehetetlenítette a CEU-t. Nobel-díjasok, nemzetközi és hazai egyetemek, nemzetközi és hazai tudósok sora állt ki a CEU-ért, de ez egyelőre kevés.

A CEU megtámadása és a tervezett civil törvény bizonyítja, hogy a kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. Mindent megtesznek, hogy

a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot elhallgattassák.

Ám hiába a kormány akarata, azért a nép az úr!

Egymás után kétszer, alig órák alatt több ezres tömeg állt ki az egyetemért, és a magyar oktatásért. Az egyetemi autonómiáért és a magyar szabadságért. Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.

Ezért most rajtunk a sor!

Találkozzunk 16.30-kor a Clark Ádám téren, onnan a Lánchídon át a CEU érintésével a Kossuth térre, a Parlament elé vonulunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712409159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása