CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar és norvég művészek, alkotók a Csepel Művek életrekeltéséért

2017. április 18. 05:55 - csú

2b_1.pngHat magyar és öt norvég alkotó táncelőadással, installációkkal és audio-sétával várja a közönséget április 21-én és 22-én az egykori Csepel Művek területén, a PLACCC Fesztivál különkiadásaként szervezett minifesztiválon. 

Több éve tartó nemzetközi együttműködés eredményeként 2017 elején indult el a Picture című új társadalmi-művészeti projekt, amelynek résztvevői arra keresik a választ, hogy miként lehet új szerepet adni egykori ipari területeknek a művészet erejével - közölték a szervezők az MTI-vel.

A magyar és a norvég alkotók nem rég egy-egy szemináriumon elméleti szempontból járták körül a városi művészeti rehabilitáció kérdéskörét, most a tettek következnek:

Norvégiában ugyanis hagyománya és gyakorlata van annak, hogy művészeti beavatkozásokkal új életet adjanak mára funkciót vesztett, elnéptelenedett, rozsdásodó és üresen álló munkásszállókba vagy gyárcsarnokokba, és újra a helyi lakosok élete részévé tegyék őket, Magyarországon azonban egyelőre csak elvétve találni hasonló módon újjáéledő ipari területeket.

placc_logo.PNGA képzőművészek, táncosok, zenészek és médiaművészek az elmélet után a gyakorlatban is elkezdték megtervezni akcióikat a norvégiai Mossban és Fredrikstadban, illetve Budapesten. Munkáikat az alkotók most a  Csepel Művek területén mutatják be. Az egykori ipari terület különböző helyszínein szervezett programban táncelőadás, fény- és hanginstallációk, képzőművészeti beavatkozások és audio-séta is szerepel. Egyes előadások meghatározott időpontban kezdődnek, más produkciók pedig a megadott intervallumon belül bármikor láthatók lesznek. A kínálatról, az egyes produkciók kezdési időpontjairól és a jegyárakról a www.placcc.hu honlapon lehet tájékozódni.  


Az EEA által is támogatott Picture projekt magyar résztvevői Somló Dávid interdiszciplináris művész és zenész, Vizer Edit élménydesigner, Makkai Dániel közösségi játéktervező, valamint a Ziggurat Project táncosai. A norvég közreműködők között Jonas Bjerketvedt hangtervező-zeneszerző, Liv Kristin Holmberg előadóművész, Camilla Wexels Riser látványtervező, Naja Lee Jensen előadó- és vizuális művész, valamint Jacob Oredsson építész szerepel.

A PLACCC Fesztivál 2008 óta szervez, inspirál és hoz létre rendhagyó helyszíneken létrejövő művészeti alkotásokat és produkciókat magyar és külföldi alkotók bevonásával. (MTI)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512433369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.04.18. 21:44:08

csepel.info/?p=58447#comment-298826
“Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. április 18., kedd - 21:18

Érdekes, én volt csepeli MIÉP-elnökként meg arra emlékezem, hogy tiltotta Csurka a Fidesszel a kapcsolatot! Akiről kiderült hogy szóba állt a kerületi Fidesszel, rögtön repült! Az árulás csak Csurkának volt megengedett (123 jelölt visszaléptetése)!
Ideje eltakarítani ezt a SZDSZ-fióka pártot (Fidesz)! Mocskos szélsőliberális pártként kezdték, ma meg mocskos tolvajpártként fogják befejezni! Tetű párttitkár-fiókák!

csepel.info/?p=58159#comment-298827
“Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. április 18., kedd - 21:31

Magánügyeket (feleségcsalás, nőügyek, homoszexualitás) az ne emlegesse, akinek az első felesége kiugrott a nemtudom hányadik emeletről!
“Az vesse rá az első követ, aki köztetek bűntelen!”

csepel.info/?p=58452#comment-298828
“Újratárgyalják a politikus sikkasztási ügyét”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. április 18., kedd - 21:35

“Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei MSZP-s párttagok.”
Ma meg megszokott, hogy Csepelen a Vejkó, Tiborcz István ledesít!

csepel.info/?p=58444#comment-298829
“Beindult a kampány: új cenzorokkal erősít a 444”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. április 18., kedd - 21:38

“Beindult a kampány: új cenzorokkal erősít a 444”
Csepelen már két éve beindult a kampány, a Csepelinfó a régi cenzorokkal is jól elboldogul!
süti beállítások módosítása