CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Holnap lesz a Nemzeti Összetartozás Napja: megemlékezések, programok

2017. június 03. 03:36 - csú

a_trianoni_bekeszerzodes_alairasa.jpgOrszágszerte megemlékezéseket tartanak a trianoni békeszerződés aláírásához kapcsolódó Nemzeti Összetartozás Napján.

Az I. Világháború lezárásával Franciaországban, , a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában 1920 június 4-én a vesztes központi hatalmak oldalán harcoló Magyar Királyság területének mintegy kétharmadát lecsatolták. A döntés példátlan veszteséget okozott a magyarság számára. Az Országgyűlés 2010. tavaszán a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította a békediktátum aláírásának napját. Az emléknap lehetőséget ad arra, hogy megemlékezzünk a tragédiáról és megerősítsük nemzeti identitásunkat.

A hétvégén orszégszerte megemlékezéseket tartank, a központi események pénteken a Magyarság Házában kezdődtek, vasárnap a Kossuth téren katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót.

A részletes programok az alábbi linken keresztűl érhetők el. (kormany.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9112560563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása