CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dől a lé, áll a bál

2017. június 07. 03:42 - csú

cof-osok_diszei_1.PNGA 444.hu vette észre, hogy a Magyar Villamos Művek kommunikációs igazgatója, Bentzik Réka az Origónak adott interjújában elszólta magát: a beszélgetés közben azt mondta, hogy az összes támogatást a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyta jóvá. A kormány tagadta, hogy a CÖF 508 millió forintos támogatásához köze lett volna.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal egy kormányzati szervezet, amely 2014. október 10-én kezdte meg működését, mint a kormány új reklámipari központja. 2015. szeptember 24-én a Hivatal felügyelete Lázár János hatásköréből a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához került.

„A támogatási politikánk egységes elvekre épül, a

kultúra és a tudomány támogatásán túl a jótékonykodásban is igen aktívak vagyunk. A támogatások megítélése minden egyes esetben azonos szabályok szerint történik, és minden támogatásunkat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.” – árulta el a szóvivő, amit a cég és a kormányszerv eddig igyekezett eltitkolni.

Miközben a Velencei Bizottság megállapította, hogy a civiltörvény tervezete elvileg legitim célokat szolgál, de rossz, aránytalan eszközökkel!

A Velencei Bizottság azt javasolja, hogy a törvénytervezet végleges elfogadása előtt, folytassanak nyilvános  konzultációt minden civil szervezet bevonásával.

Ezért fontos, hogy Magyarország miniszterelnöke Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben címmel írta a szakdolgozatát, hiszen nyilvánvaló, hogy ezt a területet nagyon jól ismeri, miközben Orbánék titokban gigantikusra hizlalták a CÖF-öt, más civil szervezeteket külföldről támogatott szervezetekként kívánnak megbélyegezni, ellehetetleníteni, Magyarország érdekeivel ellentétes csoportokként beállítani, de a kérdés felmerül, hogy az a szervezet, amelyet ilyen mértékű közpénzzel stafíroznak ki, miért gondolja és nevezi magát civilnek?

Forrás: Pesti bulvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4412564987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása