CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen orvosok helyett cédulák fogadják a betegeket az SZTK-ban

2017. augusztus 13. 05:59 - csú

csepeli_sztk_cedula_ful_orr_gege_-2017-08-10.jpg„Ilyen jó még a csepeli szakorvosi ellátás soha nem volt” - közölte dr. Juhász György főigazgató-főorvos a képviselőkkel még júliusban, miután néhányan szembesítették a lehangoló valósággal, a tüdőszűrő állomás tarthatatlan állapotával, az SZTK-ban folyó rendelések zavaraival.

A kritikát a főorvos dühödten rázta le magáról. Ugyanezt tette a városvezetés Horváth Gyula  jelzése után is, amikor a DK-s képviselő az SZTK-ban történt beteglázadásról írt.  Blogunk az újabb beteglázadás veszélyeire figyelmeztetett. Ennek ellenére hetekig semmi sem változott.  Csepel mai vezetői nem akarják látni és főként nem akarják láttatni, hogy mi folyik  Görgey Artúr (volt Áruház) téri szakorvosi rendelőintézetben, közismert nevén, az SZTK-ban. Borbély Lénárd, az ittas vezetésért jogerősen elítélt polgármester szorongatott helyzetében a

tüdőszűrés állapotának javítására tett ígéretet, és hozatott kt-határozatot

Ábel Attila, a tájékoztatásért felelős alpolgármester a csepel.hu -ban, a hivatalos szócsőben a mai napig egy árva sort sem közölt arról, hogy mi történt a csepeli tüdőszűréssel. Miután azonban a csepeliek  szájról szájra adták a hírt, amely szerint egyelőre nem hogy javult, de egyenesen SZÜNETEL a tüdőszűrés, nos Ábel Attila csak ekkor eszkábáltatott össze egy ügyefogyott közleményt. Ezt sem merte elhelyezni a csepel.hu-n, hanem csak a "kis baráti társaságával" bütykölgetett blogon, a csepel.infón szorított neki néhány sort így:

" A Tóth Ilona Egészségügyi Központ betegirányítójára kifüggesztett hirdetmény szerint a tüdőszűrés:

2017. augusztus 14-20-ig szünetel,
2017. augusztus 21-től a szűrés a Görgey Artúr tér 8. alatti épület radiológiai osztályán történik az alábbi rend szerint:
– Hétfőtől szerdáig 13 órától 19 óráig,
– Kedden csütörtökön és pénteken 8 órától 14 óráig" 

Ábel Attila soraiból kitűnik, a tüdőszűrés szüneteltetéséért senki nem kér bocsánatot, nem vállalja a felelősséget, a kifüggesztett cédulát senki nem írta alá.

A hirdetménynek nevezett cédula nem maradt sokáig árván. A beteglázadástól tartva, a "tűzfészekben" szintén a felelősségvállalástól irtózó cédulázás mellett döntöttek, és így rakták ki a feliratot, amely szerint:csepeli_sztk_cedula_ful_orr_gege_-2017-08-10.jpg

Horváth Gyula fenti fotójához és facebookos bejegyzéséhez egyik olvasója ezt írta: "Rengeteg szakrendelésen egy héten csak egy nap - 4 órában - van rendelés, beutaló kell és időpontot kell kérni! A proktológiára áprilisban kaptunk időpontot augusztus végére! Ennyi idő alatt bármi megtörténhet! És akkor a fogászatról nem is beszélnék! Ahova körzetileg tartozik az ember oda is időpontot kell kérni, mert csak akkor fogadnak azonnal, ha fáj, feldagadt, stb. Ez régen nem így volt! Bezzeg a nőgyógyászaton egymás seggébe érnek az orvosok, ott fizetős klienseket lehet szerezni! Mi van a mammográfiával?

Most már csak az a kérdés, hogy a betegellátást javító beruházások, városvezetői intézkedések helyett  az SZTK-ban mikor és hol jelennek meg újabb és újabb fél- vagy egész cédulák?

anzágo

forrás: csepeli internetes, facebookos bejegyzések

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1412742384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.08.13. 21:19:48

Gyáva senkik a csepeli vezetők! Menjenek el a szakrendelőbe, s a várakozó betegeknek magyarázzák el, miért csökkentették a rendelő finanszírozását, miért nem fizetik az elégséges számú szakorvosi óradíjat, hogy ne kelljen hónapokat várni!
süti beállítások módosítása