CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyre több a szemét Csepelen és csak gyűlik, gyűlik, gyűlik…

2017. szeptember 25. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 21-én megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

szemetlerako_a_csepeli_almafa_utcaban.jpgA Hulladékvadász fotója a csepeli Almafa utcából

A lap legújabb számában folytatódott Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő sokoldalú fényezése. A közpénzből fenntartott szerkesztőség most külön oldalt szentelt Németh saját Facebook-oldalán(!) megjelent, migránsokkal foglalkozó képeinek, szövegaláírásainak. Idézte a Popileuszko emlékmű avatásán mondott képviselői beszéd részleteit. A lap vezetője, a számunkra ismeretlen külsős újságíró, T.K. írásának közlésével, fontosnak tartotta, hogy többek között tudassa a csepeli választókkal, – az eddig ismert ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltek bemutatása és szapulása mellett –, hogy Németh Szilárd az egyetlen Csepelen lakó jelölt. Hazugság. Tudják, de valamivel ellensúlyozni kell a Némethtel szemben egyre erősebben megnyilvánuló ellenszenvet, közröhejt. Nem maradhatott ki a dicsőítésből a nagyszalontai Arany János Gimnázium új épületeinek átadásakor, a távol maradó Orbán Viktor levelének Németh által történt felolvasása sem.

Elindult a lapban a kormány részéről beharangozott, „Soros-tervről”  szóló, milliárdot felemésztő nemzeti konzultáció propagandája is – természetesen a fidesz.hu-tól átvett cikk alapján, amellyel közzé tehették azt is, hogy

Németh az „Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke lesz” (időközben el is dőlt, az lett), „aki megtartja nemzetbiztonsági bizottsági alelnöki tisztségét”. 

Eközben a kiadó és a szerkesztősége sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljanak a legutóbbi számhoz írt kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni”?  Ezért, illúziók nélkül, még egyszer megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni?

Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról, a tervezés leállításának okairól. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Mi lesz a stadiontervekkel? Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése.  (Lásd: http://csepeliek.blog.hu/2017/09/04/csepeliek_fizetik_ki_a_cehhet_nemeth_szilard_kudarcaert_a_varoskep_kft-n_keresztul)

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Popileuszko-emlékmű Csepelen

Németh Szilárd a 2014. március 23-án, a lengyel-magyar barátságra emlékező rendezvényen elmondott beszédére (https://www.csepel.hu/hireink/archiv/item/5710-fohasz-boldog-jerzy-popieluszko-atyahoz-nemeth-szilard-polgarmester-marcius-23-an-elhangzott-beszede)  „támaszkodva” avatta fel a Popieluszko emlékművet. Többször is idézett akkori fohászából. Imája hiteltelen volt, mostani beszédében meg egyszerűen hazudik, amikor azt állítja, hogy amikor a Ságvári Endre utcából Popileuszko utca lett, „mély megvetéssel és gyűlölettel támadták a kommunisták ellene.” Átnéztük az akkori, testületi ülés jegyzőkönyvét, amelyben az utca átnevezése ellen felszólalók, lényegében azt vetették fel, hogy az ott lakókkal senki nem egyeztetett, nem kellene a Ságvári nevet megváltoztatni, s ha már változtatni akarnak, miért nem egy közismert magyar személyt választottak. Popileuszkóról senki sem beszélt, senki nem támadta személyét.

Egyébként Popileuszko emléktáblája nem „a Védgát és a Popileuszko utca kereszteződésében”, hanem a Vágóhíd utca és Popileuszko utca kereszteződésében található.

2) Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

A csepel.hu-tól átvett cikk címe és néhány mondata szerintünk kimeríti a hazugság és uszítás  fogalmát. Hazugság, mert az ingatlant megvásárló cég együttműködést szorgalmazó levelében nem írt hajléktalanszállóról vagy menekültszállóról. Szociális jellegű hasznosítást tervez, melynek során „egyeztetett lépések mentén szeretnének együttműködni” az önkormányzattal. Uszítás, mert célja a lakosság felhergelése kitalációkkal, agyrémekkel. A kérdés csak az, hogyan jutott idáig az önkormányzat, miért nem tudta, 2010-es választási ígérete ellenére, rendezni a bezárt és leromlott állapotú iskola sorsát. A cikk viszont jó néhány kérdést felvet, ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi írásokat:  http://csepeliek.blog.hu/2017/09/22/gyanus_ingatlanugylethez_ker_aldast_ma_reggel_csepel_polgarmestere

http://csepeliek.blog.hu/2017/09/24/csepeli_iskolapelda_rommal_es_a_regota_romos_helyi_kozelettel#more12889132

http://www.21keruleti-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=politikai-szinjatek

3) Ők az országgyűlési jelöltek

T.K.,az „ismeretlen” külső szerző írásával arra vállalkozott vagy azt a feladatot kapta gazdájától, hogy szapulja és lejárassa az eddig ismert ellenzéki országgyűlési képviselő jelölteket. Mondandója és stílusa előrevetíti a közelgő választási kampányt, amelyben a Fidesz és helyi vazallusai, újságírói, mindent meg fognak tenni Németh Szilárd győzelme érdekében. Ez csak további bizonyítéka annak, hogy a CSH, mint a párt helyi ökle, a lenini úton haladva, a „kollektív nevelő, kollektív agitátor, kollektív szervező” elvét magáévá téve, már rég nem a csepeliek lapja. Pártlap, Ábel Attila által irányított fideszes pártlap.

A cikk csepel.info forrásaira hivatkozó, konkrét tények nélküli információi meglátásunk szerint egyrészt az ellenzék megosztását célozzák, másrészt jól mutatják, hogy a szerző meg sem kérdezte az érintetteket, sőt egyáltalán nem kíváncsi véleményükre. Az pedig, hogy  „Szabó Szabolcs a betelepítések élére állna”, leleplezi a Fidesz csepeli vezetőinek célját: mindenáron, akár hazugságokkal, lejáratni Csepel országgyűlési képviselőjét. Nagyon félnek tőle. A többi hazugság már szóra sem érdemes.

4) Illegális szemétlerakás: súlyos szabálysértés

A cikk szerzője, a polgármester mellett dolgozó T.Sz. véletlenül, az önkormányzati vezetés tehetetlenségét beismerő mondatot írt le: „A szigorú bírság ellenére Csepelen az elmúlt negyedévhez képest mintegy ötven százalékkal több illegális szemetet gyűjtöttek be.” Ez nagyon nagy növekedés. Valószínű tehát, hogy az egyre szigorúbb bírságolás, de az új „munkacsoport felállítása” sem fogja előbbre vinni Csepel köztisztaságának ügyét. A csepeliek nélkül nem fog menni. Ez a vezetés pedig képtelen bármilyen együttműködésre.

5) METRANS-terminál csepeli szemmel

Az aláírás nélküli cikk mintha nem csepeli, hanem METRANS szemmel készült volna. Érthető a cég csepeli munkatársainak véleménye: van munkájuk, úgy érzik, megbecsülik őket.

A cég tevékenységének a csepeli közlekedési helyzetre és a kerület jövőjére gyakorolt hatása azonban már elgondolkodtató. Az ügy megérne egy együtt gondolkodást, beszélgetést. Talán egy új kerületi vezetés majd elvégzi ezt is.  

6) Nemzeti konzultáció a Soros-tervről

Az újabb milliárdos „konzultáció” propagálása helyett szívesebben vettük volna, ha a CSH szakmai vitát kezdeményez a csepeli pártok, civil szervezetek, intézmények és a csepeli lakosok részvételével a kerület egészségügyi helyzetéről, az itt élők szociális gondjairól, vagy mondjuk például arról, miért élnek a csepeliek hét évvel kevesebbet a budaiaknál. Addig is, amíg erre egyszer sor kerül, olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi cikket, amely talán segít eligazodni a „Soros-tervvel” kapcsolatos kérdésekben.

http://b1.blog.hu/2017/09/10/ime_a_kormany_osszes_hazugsaga_a_menekultvalsaggal_kapcsolatban?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
*****

További kimaradt események:

Szeptember:

13.

A csepeli temetőben kisérték utolsó útjára Strein Oszkárt, Csepel Díszpolgárát, a szovjet munkatábort túlélő az utolsó csepeli lakost, aki 94 éves korában hunyt el.

A Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület szervezésében előadást tartottak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csepeli, Rákóczi úti fiókjában, dr. Koncz Jánosról Csepel 1945 előtti főjegyzőjéről.

14.

A csepeli rendőrkapitányság nyomozói elfogtak egy nőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy magát jósnőnek kiadva ékszereket és pénzt csalt ki áldozataitól. A rendőrkapitányság eljárást indított ellene.

16-17.

Vágánycsere miatt nem közlekedett a csepeli HÉV. Helyette HÉV pótló buszok szállították az utasokat a két végállomás között.

17.

Lezárult a nyomozás egy csepeli nyugdíjas ellen, akinek a fáskamrájában 230 gramm marihuánát találtak a csepeli rendőrök. A 79 éves nő ellen vádemelést javasolt a rendőrség.

Közös megegyezéssel ért véget a FŐTÁV Kiserőmű Kft. és a csepeli Rákóczi Liget Társasház közötti, hét éves pereskedés. 

19.

Kigyulladt egy csepeli ház a Vágóhíd utcában, miután elvágtak egy gázcsövet. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók eloltották a tüzet.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 86. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4912893640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása