CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Önmagukból csinálnak bohócot Csepel fideszes városvezetői

2017. november 15. 05:59 - csú

borbely-abel-morovik-2016-12-05-777.pngLenézik a csepelieket Csepel regnáló fideszes városvezetői. Ez abból a válaszból derül ki, amit egy csepeli lakos kérdésére adott és írt alá Borbély Lénárd polgármester és csapata. Miközben a nagy krumpliosztásra készülnek, annyi fáradságot sem vesznek, hogy tisztességesen feleljenek választóiknak. Tegnap már közreadtuk azt a választ, amelyet a közmeghallgatást követően arra a kérdésre adtak, hogy Miért nem tesz az önkormányzat az ellen, hogy a sétáló utcában a részegek a bölcsődénél végzik el a dolgukat?

A szó szerint közölt válasz lényege: a csepeliek az okai mindennek, mert nem veszik figyelembe a rendvédelmi szervek magas leterheltségét, továbbá nem lépnek fel a garázdákkal szemben és nem tudnak tisztességesen feljelenteni sem.

Az újabb kérdés így hangzott: „A Pizza Forte futárok a lakók ablakától 5 méterre zajonganak, miért engedi az önkormányzat?”

Akár hiszik akár nem, de a dokumentált valósága következő:

a kérdező szóról szóra, betűről betűre ugyanazt a választ kapta Borbély Lénárd aláírásával, amit a sétáló utcai panaszos.

Csak a rend és a hitelesség kedvéért idézzük az újabb a pizzafutáros epizódot:

Kérdés:”A Pizza Forte futárok a lakók ablakáról 5 méterre zajonganak, miért engedi az önkormányzat?

Válasz: A Közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai Csepel egész területén nem tudnak folyamatosan jelen lenni, így az eredményes fellépéshez nélkülözhetetlen, hogy az ilyen cselekmény észlelésekor a polgárok nevük és elérhetőségük megadásával – melyet a hatóságok bizalmasan kezelnek – az elkövetők és a cselekmény beazonosítható leírásával bejelentést tegyenek. A környezetben lakó személyek segítsége nélkül eredményesen nem lehet hatékony intézkedést végrehajtani. Amikor a Közterület-felügyelet munkatársai munkatársaim a helyszínre érnek, az esetek nagy részében már nem tapasztalnak olyan jogsértő tevékenységet, ami miatt kötelező lenne intézkedniük. Összegezve, a lakosság részéről nagyobb aktivitást kellene tapasztalnunk, olyan segítőkész hozzáállást, hogy valóban akarnak tenni a környezetükért.”

Ha szemtelenek akarnánk lenni, akkor Csepel fideszes városvezetőitől megkérdeznénk – Karinthy Frigyes Adyt parodizáló zseniális szavaival élve – „Nem dolgozni jöttem ide / Nem dolgozni jöttem ide / Törpe-fejű, mit akarsz tőlem? … Felgerjedt szittya vérem / Felgerjedt szittya vérem / S rászóltam Törpe fejűre: «Hát maga megbolondult, / Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?”

De mi nem akarunk szemtelenek lenni, ezért csak annyit kérdezünk Csepel városvezetőitől, hogy miért csinálnak bohócot saját magukból, és főként miért nem a adják meg a tiszteletet a csepelieknek?

Választ nem várunk, de a csepeliek iránti tiszteletet, azt igen. Nem kicsit, hanem nagyot...

anzágo

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1313276881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása