CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Osztályharc Csepelen! Ábel Attila alpolgármestert meghekkelték?

2017. december 18. 05:59 - csú

abel_attila_szuper_fekvo.PNGSárosi Tibor nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak! - Ezt az életbe vágóan fontos  bejelentést komor, sötét betűkkel, feltűnő helyen  a csepeliek közpénzéből fenntartott hivatalos szócső, a - tudomásunk szerint Ábel Attila (képünkön) alpolgármester által vezényelt - csepel.hu tette közzé.  Ha nem, hát nem, Németh Szilárd és utódja, Borbély Lénárd már csak tudja.  Nem vitatkozunk velük. Ők bizonyára  azt is tudják, miért közügy, hogy Sárosi Tibor nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak!

Mi azt tudjuk, hogy ezt a közleményt a sajtóosztály írta alá. Ettől viszont meglepődtünk, mert Csepelen, a polgármesteri hivatalban ilyen még nem volt. Információink szerint 2010 előtt egyetlen ember végezte a sajtómunkát ott. A 2010-es fideszes hatalomátvétel után aztán gomba módra szaporodtak a sajtóval, médiával, kommunikációval foglalkozó személyek, de sajtóosztály, az nem volt. Most már osztály is van és harc is…

Igen, az osztály már harcol Csepelen. Nem akárhol, hanem a Szent Imre téren, a polgármesteri hivatalban. A hivatalos szervezeti felépítés szerint még most sincs. Sokat nem tudunk róla, de az biztos, hogy van osztály is és harc is. Ez pontosan december 15-én, pénteken 12 óra 42 perckor derült ki. A hivatalos szócső, a csepel.hu felületén ugyanis ekkor jelent meg egy harcos közlemény, amelynek aláírója – most először – a sajtóosztály.

A közleményt Sárosi Tibor faszobrász ügyében adta ki Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzatának sajtóosztálya. Az osztályharcosok ebben

mindjárt igen harcosan, egy fideszes társulathoz méltón, hazugsággal vádolják a „balliberális médiaszolgáltatókat”.

Sárosi Tibor nevét akkor ismerhettük meg, amikor Pandák Pál Füzérradvány polgármestere levelet írt Németh Szilárd akkori polgármesternek, hogy támogassa néhai Barati Attila Pácin volt polgármestere síremlékének felállítását.  https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf    

A polgármester levelében jelezte, hogy a síremléket Sárosi Tibor  faszobrász készíti el.  Németh Szilárd javaslatára akkor a testület 300.000 forintot hagyott jóvá, támogatásként. A döntés után egy ellenzéki önkormányzati képviselő –hűtlen kezelés és kötelezettségszegés gyanúja miatt – feljelentést tett,  mert úgy gondolta, hogy a „támogatás …valójában …Németh Szilárd egyenesági rokonságához tartozó fafaragóhoz vándorolt.”  Az ügyészség nem folytatott nyomozást az ügyben, viszont a „faszobrász az ügyészségi iratokban is Németh rokonaként” szerepelt (index.hu). A vizsgálatban ugyanakkor az index.hu szerint „felmentő körülményként” vették figyelembe, hogy a művésznek nem Németh Szilárd, „hanem a pácini faluvédők adtak… megbízást”. Németh a rokonságot cáfolta. Az index kérdésére, hogy akkor a cáfolat miért nem szerepel az ügyészségi vizsgálatban, Ábel Attila, azt válaszolta: „biztos nem kérdezték meg.” https://index.hu/belfold/2014/04/18/a_rezsibiztos_faszobrasza_utan_nem_nyomoznak/

A kérdés viszont ettől még kérdés maradt: 2014-ben(!) az ügyészség miért nem írta le válaszában Németh „cáfolatát”? Az viszont tény, hogy Sárosi Tibor az utóbbi években, a Németh Szilárd „művészi”  ötleteit mindig támogató önkormányzattól valamiért jó néhány szobor elkészítésére kapott megbízást több milliós fizetségért.

Elgondolkodtató: miért, kinek a kedvéért kellett egy sárospataki faszobrásznak Csepelen ennyi megrendelést adni? Vajon ki ajánlotta őt? Csepelen nincs szobrász, képzőművész?  A kérdéseknek azonban nincs vége.

Honnan vette a „sajtóosztály” a közleményében azt a hülyeséget, hogy a szocialisták nevezték Sárosi Tibort Németh Szilárd húgának, majd unokanővérének? Az erre vonatkozó bizonyítékokat nem ismertették, az viszont tény, a sajtóosztály – a szocialistákkal ellentétben – vastag betűkkel hirdeti: Sárosi Tibor nem húga és nem is unokanővére Németh Szilárdnak! Jól tudják az osztályharcosok, hogy az olvasó gyanút fog: ha valamit cáfolnak, akkor ott valaminek lenni kell, hiszen, ahogy nem rég egy Kt-ülésen maga Borbély Lénárd mondta, nem zörög a haraszt, ha….

Miért hallgatták el az osztályharcosok, hogy a szocialisták idejében Sárosi úr nem az önkormányzatnak, hanem Németh Szilárd ismeretségi körének dolgozott? Így került a csepeli Jézus Szíve katolikus templom közelébe, a Szent József Otthon kertjébe a Trianon-emlékmű is. Szoborkészítés esetén miért éppen Sárosi Tibort foglalkoztatta és foglalkoztatja leginkább Németh Szilárd és utódja, Borbély Lénárd immár több mint hét éve? Írtak-e ki a Sárosi Tibor által készített szobrokra a megrendelés elnyerése előtt valamilyen pályázatot?

Végül, már csak egy megjegyzés a „sajtóosztály” közleményéhez. A csepel.hu-n fellelhető hivatalos dokumentumok szerint az önkormányzatnak, a polgármesteri hivatalnak nincs sajtóosztálya! Vagy talán Ábel Attilát, a sajtó- és médiaügyekért felelős alpolgármestert egy óvatlan pillanatban megfúrták, meghekkelték? Mit ér így az csepeli osztályharc?

vox-anz

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr213508469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.19. 00:37:39

Tisztelt Szerkesztő urak! Nekem úgy tűnik, eltüntették Sárosi Tibort! Letagadják? Meghamisítják a Városgazda honlapját?

Válaszoljon a polgármester, hogy lehet a sárospataki illetőségű faszobrász főállásban a Csepeli Városgazda Kft. faipari főosztályvezetője? Hol van a Városgazda szervezeti felsorolásában a faipari főosztály? Hányan dolgoznak ott? Tavaly még fajátékokat, játszótéri berendezéseket készítettek, más helységeknek, sőt külföldre is! Hová lett a faipari főosztály? Ki újítja fel a téli leállásban a Kalózhajós játszóteret? Talán csak nem kiprivatizálták Sárosi Tibornak azt a szervezetet, amelyet csepeli közpénzből hoztak létre, szerelték fel gépekkel, szerszámokkal, szakemberekkel? Ahol termékfejlesztés folyt főmunkaidőben a mi adónkból, s amely termékek licence természetesen köztulajdon, mert a mi pénzünkből, a mi általunk fizetett munkaidőben történt! Hová lett ez a tevékenység, a szervezet meg az előállított szellemi termék? Vagy annak hasznát ma már más számlázza és teszi zsebre?

Hogy volt ilyen tevékenység, arra itt a bizonyíték!

www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/8690-atadtak-a-kalozhajos-jatszoteret-es-pihenoparkot-a-hollandi-uton

Átadták a kalózhajós játszóteret és pihenőparkot a Hollandi úton Kiemelt
Kategória: Közélet
2016. június 09., csütörtök 17:33

Átadták Budapest egyik legkülönlegesebb és legszebb játszóterét, a Hollandi úton, a komp közelében található kalózhajós játszóteret és pihenőparkot a gyerekeknek június 9-én. Borbély Lénárd polgármester emlékeztetett rá: az önkormányzat Németh Szilárd korábbi polgármester vezetésével azt tűzte ki célul, hogy élhető Csepel teremtsen. Ennek része a mostani avatóünnepség is. Az eseményen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, valamint Sárosi Tibor fafaragó művész, aki a kalózhajót megálmodta és munkatársaival együtt elkészítette.

Átadták Budapest egyik legkülönlegesebb és legszebb játszóterét, a Hollandi úton, a komp közelében található kalózhajós játszóteret és pihenőparkot a gyerekeknek június 9-én. Borbély Lénárd polgármester emlékeztetett rá: az önkormányzat Németh Szilárd korábbi polgármester vezetésével azt tűzte ki célul, hogy élhető Csepel teremtsen. Ennek része a mostani avatóünnepség is. Az eseményen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, valamint Sárosi Tibor fafaragó művész, aki a kalózhajót megálmodta és munkatársaival együtt elkészítette.

A Hollandi úti játszótér és pihenőpark különlegessége egy valósághű kalózhajó, amely a gyerekek nagy örömére szolgál. Külön köszönet illeti Sárosi Tibor fafaragó művészt, a Csepeli Városgazda Zrt. faipari főosztályvezetőjét, aki megálmodta és a városgazda munkatársaival együtt megépítette a hajót.

A faszobrásznak több műve is van Pácinban, úgy látszik azt ki tudták fizetni a páciniak! CSAK A KEDVELT POLGÁRMESTERÜK SÍREMLÉKÉT NEM, AZT NEKÜNK CSEPELIEKNEK KELLETT KIFIZETNI! MIÉRT NEM NÉMETH SZILÁRD FIZETTE KI, A CSEPEL.HU-N ÍROTT CIKKBEN A BARÁTJÁNAK NEVEZTE AZ ELHUNYT PÁCINI POLGÁRMESTERT, BARATI ATTILÁT! HÁT AZ EMBER A BARÁTJA SÍREMLÉKÉT A SAJÁT TELEPÜLÉSE TERHÉRE KÉSZÍTTETI?

NÉMETH SZILÁRD AZONNAL FIZESSE VISSZA CSEPELNEK A SÍREMLÉK ÁRÁT!

BORBÉLY LÉNÁRD BEMUTATTA A SZÁMLÁT, HOGY AZ ÉDESAPJA TEMETÉSEKOR AZ IFJUSÁGI TÁBORBAN TARTOTT HALOTTI TORON HASZNÁLT HELYISÉGÉRT TEREMBÉRT FIZETETT!

NÉMETH SZILÁRD ALÁBBVALÓ MINT BORBÉLY LÉNÁRD! MÁS F....VAL VERI A CSALÁNT?

www.kozterkep.hu/~/25797/Rakoczi_emlekmu_Pacin_2014.html
Az életnagyságú, kétalakos szoborkompozíciót a környéken élő Sárossy Tibor faszobrász alkotta.
Van még több műve is a településen, de azokat nem fotóztam, csak az alkotóról szóló oldalakon láttam.
sarossytibor.hu

Milyen érdekes, a művész honlapja nem elérhető!

Tarjányi László 2017.12.19. 00:42:48

Hová lett az előző hozzászólásom?

csú 2017.12.20. 11:20:53

Tisztelt Tarjányi úr!
Mi természetesen nem nyúltunk hozzá a hozzászólásához (másokéhoz sem).
Kérjük, ha nem látja, akkor legyen szíves újra feltenni, akár egy másik poszthoz is hozzáilleszteni, mert fontos, amit írt!!!

Üdvözli:
a CSÚ-szerk.

Tarjányi László 2017.12.20. 23:44:31

Köszönöm! Többször előfordult hogy nem jelent meg egy-egy hosszabb hozzászólásom. Viszont rájöttem, ha írok még egyet, akkor mindkettő megjelenik! :)

Kérem szíveskedjenek terjeszteni, amit nagybetűvel írtam, Németh Szilárd fizesse vissza Csepelnek az elhunyt barátja síremlékére fordított összeget! Ahogy Borbély Lénárd fizetett terembért az édesapja temetésekor, úgy Németh Szilárd se helyezze magát az erkölcsi elvárások fölé! Törvényt szándékosan nem emlegetek, mert a végén hoznak egy újat, nekik minden ingyen jár!

Amúgy nem vagyok Sárosi/Sárossy Tibor faszobrász ellensége! Hát faragjon kopjafát minden csepeli csókosának! Ingyen vagy pénzért, nekem mindegy!
süti beállítások módosítása