CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit vett el Csepeltől és a csepeliektől Németh Szilárd?

2018. április 06. 05:59 - csú

nemeth_szilard_sztarfoto_reszlet.PNGÓriási, izzadságszagú felsorolás a Csepeli Hírmondóban a hős RezsiSzilárd által Csepelnek „hozott” milliárdokról, az általa támogatott ügyekről, illetve arról, hogy Csepel mindent neki köszönhet. Az első táblázatot március 28-án, a lap megjelenése előtt már közölte a csepel.hu. Néhány megjegyzésünk a két táblázathoz:
> Ellenzéki képviselő a Fidesz Nemzeti Együttműködési Rendszerében nem hozhatott fejlesztési pénzt Csepelnek, mert ha kezdeményezései, költségvetési módosító javaslatai eljutottak a parlamenti szavazásig, akkor a fideszesek leszavazták, még Németh Szilárd is.

> A csepel.hu-n még „4 milliárd 500 millió forint” szerepel a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia építése támogatásánál, a CSH-ban már 6 milliárd 500 millió. (A csepel.hu nemrég helyreigazította a CSH-t! Ismét kétmilliárdos a lenyúlás, pardon,  a mellényúlás, a tévedés…?) Az alapkőletételnél Németh is 4,5 milliárdról beszélt. Valójában mennyibe fog kerülni? Ki fogja fenntartani, működtetni, felújítani? Esetleg maga Németh Szilárd?

> Németh nevéhez 52,5 milliós egészségügyi intézményi felújítási támogatást írt a táblázat kiötlője, de elfelejtette, hogy a képviselőjelölt, polgármestersége időszakában ~ 350 milliót vont ki a csepeli SZTK önkormányzati támogatásából. Miért?  Mikor pótolja a

még hiányzó, elvett  ~ 300 milliót?  

A Törvények, szavazások című részből viszont kimaradt, hogy Németh Szilárd:

> megszavazta azokat a költségvetési előterjesztéseket, amellyel milliárdokat vont ki a kormány az egészségügyből, az oktatásból, a szociális rendszerből.

> Megszavazta az általános iskolák államosítását, a NAT, a közép- és felsőfokú oktatási rendszer átalakítását, amelyek eredményeként az oktatás színvonala csökkent, pedagógusok, diákok ezrei tüntettek/tüntetnek a parlament, a kormány döntései ellen.

> Megszavazta az önkormányzati rendszer teljes ellehetetlenítését, a törvény olyan átalakítását, a pénzügyi, hatósági jogosítványok elvonását, amelynek eredményeképp a helyi önkormányzatok feladatrendszere, súlya, mozgástere, az önkormányzatiság elve jelentősen csökkent hazánkban.  

> Megszavazta a hazai és nemzetközi közvélemény tiltakozása ellenére a civil szervezetekkel, a CEU-val kapcsolatos törvényt, amelynek célja az intézmény ellehetetlenítése, felszámolása volt.

> Sajtótájékoztatóin nemegyszer megsértette a civileket, pedagógusokat, a nőket, „belerúgott” az egészségügy, ezen belül a sürgősségi ellátás helyzetét bírálókba, betegekbe, orvosokba, ápolónőkbe, lejáratva ezzel nemcsak önmagát, de Csepelt is.  

> Németh nyújtotta be az ún. lex Munkásotthon törvényt, amellyel a Csepeli Munkásotthon Alapítványt akarta önkormányzati hatáskörbe vonni. Sikertelen lépéseit követően, elvesztve az általa indított bírósági pereket, megakadályozta az alapítványnak törvényesen járó állami támogatás kifizetését.

> Németh volt, aki a maga nevére és címére utaltatta a csepeli birkózócsarnok létrehozására kapott 2 milliárdos állami támogatást, amelyet csak a közfelháborodás után volt hajlandó átíratni stb., stb.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr113804652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása