CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minek a kísértete járkál most hazánkban?

2018. május 22. 04:23 - csú

ner_orban_viktor_es_meszaros_lorinc.jpgKísértet járja be Közép-Kelet Európát, a kommunizmus kísértete. Olyannyira retteg a nacionalista jobboldali berendezkedés. Lengyelországban és Magyarországon a kommunista diktatúra szellemétől, hogy mindkét ország regnáló pártszövetsége maga is legyártott egy-egy ehhez egyre hasonlatosabb diktatúrát. Itt a NER ott a PIS, vagyis itthon a Nemzeti Együttműködés rendszere ott az Igazság és Élet Pártja retteg.

A NER Budapesten eltávolította az egyetem aulájából Marx szobrát, üldözi Lukács tanításait és fel akarja számolni az archívumot, ami a filozófus utolsó pesti lakásában van, tehát a rendszer még egy lakásnyi területen sem tűri el Lukács szellemi hagyatékát. Közben folyton lekommunistázza a parlamenti baloldalt, holott 30 éve nincs ez az eszmerendszer napirenden, de azért a

szintén 30 éve megszűnt Szovjetunió utódfőtitkárával, Putyinnal köt egyre szorosabb szövetséget. A lengyelek, jól felfogott történelmi emlékeik és érdekük alapján legalább ez utóbbival, az oroszbarátsággal nem kacérkodnak, minden másban követik a neofasiszta módszereket kísértő NER lépéseit.

A hisztériakeltésben és a permanens ellenséggyártásban teljesen azonosak. A paranoiás félelem például odáig vezette a lengyel kormányt, hogy nem rég rendőröket küldött a Marx születésének 200. évfordulójára rendezett tudományos konferenciára, ahol emiatt az előadásokat fel kellett függeszteni, mert mindenkit igazoltattak. Rabomobil még nem volt – vagy jól elrejtették, gumibotozás sem, de azzal megvádolták a konferencia tudós előadóit és főként egyetemista hallgatóit, hogy „anti-nacionalista propagandát” terjesztenek, valamint „totalitárius rendszereket népszerűsítenek” – írja részletes beszámolójában a mérce.hu oldalán Zsurzsán Anita közíró, filozófus. Miért veszélyes ez?

Túl azon, hogy bornírt, néphülyítő, leegyszerűsítő világképet hirdet, mélyebb tartalma, üzenete is van - sajnos. Ahogy a szerző, fogalmaz: „ fontos leszögezni, hogy az antikommunizmus eredetileg mindig is egy radikálisan antiszemita narratíva és retorika alapja volt, ami egyfajta „judeo-bolsevik” összeesküvés-elméleten alapult.” – írja Zsurzsán Anita. Néhány napja állt fel a régi-új magyar kormány. Ez lenne z útravaló a következő négy évre….?

Rózsa Péter (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr713984210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.22. 08:03:29

Magyarországon ezer év óta semmi sem változik! A hűbéri rendszeren alapuló feudalizmus után jött a kapitalizmusban is fennmaradt a sógor-koma-jóbarát rendszer! Ott a közmegrendeléseknél is a hivatali pozíciók elosztásánál érvényesült. Az úgynevezett szocializmus meg egyenesen ÁLLAM-FEUDALIZMUS volt a javából! Mindent az állam/a párt, azaz a pártállam birtokolt, a nép meg robotolt! A döntési helyzetben levők gyerekei, unokái csinálták a rendszerváltást! A pártállam által összegyűjtött javakat magánosították maguknak, meg persze a hatalmat is! Nesze neked NÉP, mindig ugyanazok ülnek a nyakadon! Orbán párttitkát apuka KISZ-titkár fiacskája immár a negyedik ciklusát tölti miniszterelnökként a nyakunkon! A feudálkapitalizmust kiterjesztette az EU-ra is, ott is hűbéreseket próbál találni, s közben az uniós pénzeket is a családi és baráti körbe igyekszik csatornázni! Mára a gázszerelő haverja Magyarország leggazdagabb embere! Lehet hogy Lőrinc nem is a barátja, hanem titkolt rokona? Én legalábbis Lőrinc wikipédia-életrajzában a szülők rovat alatt csak az anyját találtam!
süti beállítások módosítása