CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vigyázat, a primitív, alantas érzelmeket manipulálják!

2018. június 15. 01:32 - csú

bajkai_istvan_fidesz-kepviselo-2018.PNGDr. Bajkai István ügyvéd, a Fidesz országgyűlési képviselője. Arra kéri a kormányt, csináljon már valamit alkotmányos szinten a hajléktalanokkal. Ja, mert ez pattant ki a fejéből az új parlament leggazdagabb-toplistás képviselőjének, aki korábban ügyvédként Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István jogi ügyeit intézte

Előhúzta a Fidesz a hajléktalankártyát, előre kódolható módon azonnal ugrott is rá mindenki. Pontosan tudták, hogy így lesz, az utcán élőket még könnyebb gyűlölni, mint a migránsokat, hiszen őket nem egyszer, még 2015-ben, hanem napi szinten kerülgetjük a Keleti környékén. Is. Mert ne legyünk álszentek. A legtöbb városlakót zavarják a földön, ócska matracokon vagy kartonpapíron fekvő emberek, a szag, vagy gondoljunk csak arra, ahogy a villamoson

a szó legkonkrétabb értelmében vett no-go zóna alakul ki, ha felszáll egy otthontalan. És a többségben pavlovi determináltsággal működik a rögtönítélő bíróság: „hát miért nem megy el dolgozni”.

Mire a másik oldalról reménytelen küldetés lenne a velük foglalkozó szakemberek okosságait egy  jegyzetbe tuszkolva kifejteni, hogy ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Nem véletlenül hasonlította Iványi Gábor a Fidesz ötletét rögtön ahhoz, mintha az egészségügyi problémákat úgy akarnánk megoldani, hogy betiltjuk a betegséget.

Ezért beérem azzal, hogy kiteszek egy  felkiáltójelet: vigyázat, mert megint a legprimerebb érzelmeinket manipulálják! És ahogy zajlik, az kutyakomédia: kiáll Bajkai István fideszes képviselőként, és arra kéri a kormányt, csináljon már valamit alkotmányos szinten a hajléktalanokkal. Ja, mert ez pattant ki a fejéből az új parlament leggazdagabb-toplistás képviselőjének, aki korábban ügyvédként Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István jogi ügyeit intézte.

És erre az Orbán-kormány már intézi is, a gránitszilárdságú, ehhez képest hét év alatt amortizálódott alaptörvény 2.0-ás verziójába beleveszik az új alkotmányos jogunkat: a közterek hajléktalanmentességét. Mindegy, hogy ez magát a problémát nem oldja meg, csak tűnjenek el. Valahova. Valahogy. Hiszen Bajkai István is megmondta: van elég hajléktalanszálló – ami ráadásul nem igaz -, és ott a közmunka, menjenek dolgozni, ahogy mi többiek.

Bajkai csak tudja, hogyan tudnának a közmunkáért járó havi pár tízezer forintból lakást bérelni, számlát fizetni, talpra állni az utcai életbe, italba tönkrement, saját mocskukban élő emberek. Ja, mégsem, hiszen az ő cégei évek óta sokmilliárdos állami megrendeléseken gömböcödnek, és a múlt héten, újdonsült képviselőként tett vagyonnyilatkozata alapján a privát bankszámlájának egyenlege 86 millió forintot mutatna.

Gergely Zsófia (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914049512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása