CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bródy János dalát betiltják?

2018. június 24. 01:06 - csú

A Magyarország biztonsága érdekében módosítandó Büntetőtörvénykönyv várhatóan bünteti majd a jogellenes bevándorlás elősegítése bűncselekményt.

Kérdésem ezzel kapcsolatos. Bródy János Ha én rózsa volnék című dalának második versszaka így szól:

„Ha én kapu volnék, mindig nyitva állnék, / Akárhonnan jönne, bárkit beengednék, / Nem kérdezném tőle, hát téged ki küldött, / Akkor lennék boldog, ha mindenki eljött.”

Az utalások teljesen egyértelműek: az első sor a határzár kritikája; a második a migránsok megszűrése ellen szól; a harmadik

konkrétan a Soros-terv igenlése és rejtegetése; a negyedik egyenesen felhívás Magyarország elárasztására migránssal.

Nehéz lenne tagadni, hogy ez a versszak aktívan elősegíti a jogellenes bevándorlást. Az Önök véleménye szerint hallgathatja-e, énekelheti-e jogkövető állampolgár ezt a dalt? Ha nem, akkor nem kellene-e kezdeményezni a dal betiltását? Különös tekintettel arra, hogy a dal közismertsége és népszerűsége még hangsúlyosabbá teszi az üzenetét; a szerző nem ismeretlen a rendvédelmi és igazságügyi szervek előtt: évtizedekkel ezelőtt államellenes izgatás miatt eljárás is indult ellene.

K.T. (Népszava)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8714059248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.24. 21:49:53

László Tarjányi A szöveget írta Bródy, de a dallam egy népdal! Itt az eredeti dal, www.youtube.com/watch?v=jITqxCpzV80

kyliminogue 2018.06.26. 15:18:43

A cikk írója maradék eszét is elvesztette: mi köze van egy gyönyörű régi magyar népdal feldolgozásnak a jelenlegi migrációgo? Az a gyanúm, hogy a cikk írója azt akarja, hogy tiltsák be...! Ki ez a tudatlan rosszindulatú ürge??? K.T. Népszava? Már oda is beszivárgott a Fidesz?

darvaskristof 2018.06.26. 22:11:00

@kyliminogue: Szerintem csak iróniának szánta a szerző.
Hisz mindenki tudja, hogy a dal még a vasfüggöny idején keletkezett.
süti beállítások módosítása