CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit kavar a csepeli fideszes városvezetés a volt Csikó sétányi általános iskola épülete körül?

2018. június 29. 05:59 - csú

kerdojel_fekvos-777_4.pngAz önkormányzat el kívánja adni a volt Csikó sétányi iskolát, pontosabban a lerobbant épületet? Nem létezik, mondom magamban, de a legutóbbi, június 28-i képviselő-testületi ülés egyik előterjesztéséből ez is kiolvasható. Nyolc év, az előző vezetést pocskondiázó handabandázás után ezt tudták kiizzadni magukból? Mi történt? Borbély Lénárd polgármester már megint szembe megy magával?  Úgy látszik, igen. Többszörösen is.

Először is, a június végi képviselő-testületi ülésen, az általa jegyzett 130-as sz. előterjesztésben azt javasolta, hogyha megszerzik (mert még nem teljesen az önkormányzaté, bár Borbély úr facebook bejegyzésében azt írta), a volt Csikó sétányi iskolát, akkor minősítsék át „forgalomképes üzleti vagyonná”, s adják „a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. kezelésébe”. (csepel.hu) Egy ingatlant akkor szokás forgalomképessé tenni, ha értékesíteni akarják, pláne, ha

a vagyonkezelőre bízzák.

Ez azért érdekes, mert a 2017. szeptember 22-i botrányos, előbb nyilvános, majd zárttá tett rendkívüli képviselő-testületi ülésen, amit éppen „a Csikó sétányon élő lakosok védelme érdekében”, az iskola „azonnali megvásárlása” ügyében hívtak össze, ennek ellenkezőjét hirdette. Előterjesztésében leírta, hogy „olyan közösségi célú fejlesztést tudnánk megvalósítani, amely az itt élők nagy megelégedésére szolgálna.” Természetesen „közösségi tervezés keretében”, ami ugyebár az ott élők véleményének figyelembe vételét is jelenti. A vitában ehhez még hozzátette: „az új Önkormányzat 2010 után semmilyen ingatlan építést ott nem támogat, hiszen túlzsúfolt a lakótelep”. Ezek a mondatok számomra azt jelentették, hogy a visszavásárolt  ingatlant az önkormányzat saját maga kívánja hasznosítani – egyébként miért vásárolták volna vissza, 58 millió forintért. Ezt támogatták az ellenzéki képviselők és valószínűleg az ottani lakosok is egyetértettek vele. Az akkori ülésről irt véleményem megjelent a csepeliek.blog.hu-n. http://csepeliek.blog.hu/2017/09/29/zsarolas_megfelemlites_vadaskodas_csepelen#more12910114

Ráadásul figyelemre méltó része a javaslatnak, hogy még csak „folyamatban van… a tulajdonjog megszerzése”. Miért kell egy jogszerű folyamat lezárását, a tulajdonjog bejegyzésével záruló végleges tulajdonszerzést megelőzően dönteni? Talán már vevő is van, akinek jelezni kell a valós értékesítési szándékot?  

Másodszor pedig Borbély úr azért hazudtolja meg korábbi önmagát, mert a tavaly őszi testületi ülés vitájában azzal is érvelt, hogy „a nyíltság a mi fegyverünk”, most meg a forgalomképessé nyilvánítási javaslatban csak szőr mentén meri megemlíteni, hogy a 213002/38 hrsz.-ú ingatlan a „volt Görgey Artúr Általános Iskola”. A közvéleményben, az Erdősor úti lakótelepen élő több ezer lakosnál nagy vihart kiváltó, a nyolc éve kampánytémának használt ingatlan helyzetéről, forgalomképessé tevő javaslatának indokairól nincs egy mondata sem. Lehet, hogy simán elhallgatta volna a testület és a csepeliek előtt, hogy a Csikó sétányi iskola ingatlanát forgalomképessé kívánja tenni? Vajon miért?

Mindebből leszűrhető: a volt Görgei Artúr Általános Iskola épületegyüttese még sokáig fogja rombolni az Erdősor úti lakótelepen élők környezetét, biztonságérzetét, hangulatát, a városrész értéknövekedési esélyeit.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814080801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása