CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kudarcot manapság Csepelen csinnadrattával akarják elfedni

2018. július 23. 05:52 - csú

rijekai_hajoorr-777.pngCsepel horvát testvérvárostól kapott ajándék-térplasztika. Ennek már csak a hűlt helye maradt a Szent Imre téren. A 2010 óta regnáló kerületvezetőknek ennyit ért a nagy horvát-barátsága. A többi szín tiszta kozmetika...

A Fidesz megnyilvánulásai szerint - a futballdöntő előtt pár nappal, alatta és néhány napig utána - a legjobb barátságban voltunk a horvátokkal! A miniszterelnök eufóriájában, a szomszédunk labdarúgó sikereit a miénknek (övének) is tartotta. 

Csepelen is leszedték az összes politikai hasznot az Adria menti ország sikeréből. 
A döntő napjára végre megtelt a (év 364 napján üresen tátongó) szent Imre téri „szurkolói aréna”. Minderről a Vida féle lakájmédia (Csepeli Hírmondó) úgy számol be, mintha ez a most regnáló vezetés óriási sikere lenne. Ugyanilyen sikernek értékelte, hogy éves pangás után végre kinyitott a főtéren, a közpénzen (számos fa és cserje kivágása árán) épült tucatnyi pavilonból egy! (A többiben ásít az üresség!) 

Pedig ezek az események sajnos nem a kerületi vezetés sikereit mutatják, sokkal inkább kudarcait, hozzá nem értését jelzik. Bizonyítják, hogy politikai előrelátásból, józanságból nullák! 

Most verik a mellüket a

futball világbajnokság döntője okán, - és sütkéreznek a szomszédok sikereiben - mert azt hiszik, hogy a csepeliek nem látnak át rajtuk, és nem veszik észre, hogy az ünnepeltetésnek csak egy oka lehet; Borbélyék hatalomban maradásának vágya! Miközben a horvát csapatról, mint az igazi Európa megtestesítőjéről beszélnek (a franciáról meg mint migránsról) elfelejtetni akarják, hogy pár éve úgy kivágták a szent Imre térről a korábban testvérvárosként tisztelt Rijeka /Fiume/ ajándékát, mint a macskát, amelyik piszkítani akar! Azt a térplasztikát, ami egy érkező hajó orrának sziluettjét ábrázolta, és a rijekaiak barátságát jelképezte.

Akkoriban a csepeli fideszesek bizonyára még nem láttak semmilyen politikai hasznot ebből a barátságból. Nem csodálkoznék, ha gyalázatos tettüket az vezérelte volna, hogy szégyellték a „halszagú horvátok” barátságát. Mindenesetre úgy látszik, hogy felrúgták a korábban virágzó testvérvárosi kapcsolatokat. Rijeka helyet a Fidesz, a külkapcsolatok több mint 90%-át Erdélyre, és a Párciumra (Nagyszalonta) erőltették át. Bizonyára felmérték, hogy míg nagyszalontai polgármestertől kaphattak kitüntetést, meg személyében megbízható Európa-szkeptikust és tivornyatársat, addig a horvátoktól, „csak” barátságot. Ez utóbbi pedig a fideszesek szótárában nem értelmezhető.

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114128259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.23. 08:12:24

Ezeknek annyi eszük sincs, hogy engedjenek a népakaratnak! AMIT NEM LEHET MEGAKADÁLYOZNI, ANNAK AZ ÉLÉRE KELL ÁLLNI! Azonnal hagyjanak fel a Munkásotthonnal való szemétkedésükkel, S ÖNKÉNT ADJÁK MEG A 2010 ÓTA VISSZATARTOTT ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSOKAT! Lehet tovább keménykedni is, aztán a bukás után zöldséges boltot nyitni! A krumpliosztás már megy ingyen, de vajon pénzért is lesz vevő?
süti beállítások módosítása