CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bűn lesz a segítség?

2018. július 26. 01:38 - csú

gondolkodo_kezebe_temeti_arcat_3.PNGAlaptalanul azzal az ürüggyel jelentették fel a helyi papot Csépán, hogy olyan élelmiszert oszt a szegényeknek, amelyek között lehet lejárt szavatosságú is.

A Jász-Nagykun Megyei Kormányhivatal munkatársai a rendőrséggel együtt mentek ki a plébániára. A kormányhivatal a helyszínen élelmiszert nem talált, de figyelmeztették a plébániát, hogy az élelmiszer-adományok osztását minden esetben be kell jelenteni a hatóságoknak, és csak regisztrált szervezet adományozhat.

Antal András, a csépai plébániát vezető diakónus szerint

neki az elsődleges feladata az egyházi törvénykönyvben foglaltak betartása, ennek figyelembevételével pedig a szegény sorsú emberek segítése.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyházi törvény szerint egy vallási közösség saját belső szabálya, hitelvei és szertartási rendje szerint működik. Ezt állami szerv nem módosíthatja vagy bírálhatja felül.

Az is törvényben van rögzítve, hogy az állam a vallási közösségek irányítására, felügyeletére nem működtethet és nem is hozhat létre szervet.

Forrás: nyomtassteis.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6414128355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.26. 07:12:04

A Felház nevű szektával ilyen nem fordulhat elő, Orbán Gáspárt nem mernék eljárás alá vonni!

Orbán református keresztyénnek hazudja magát, de nem tudja, "amit legkisebb testvéremmel tesztek, velem teszitek!

Megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel elv helyett betiltja az élelmiszerosztást és a közterületen élést!

Az Orbán-diktatúrájában az ember kevesebbet ér mint bármely állat! Azok ugyanis természeti joguknál fogva ott élnek ahol akarnak, például a madarak.

Engem nem büntettek meg, amikor vasárnap a Szt. Imre téri templomból kifelé jövet pénzt adok a hajléktalanoknak? Bukásotok után ti is odajöhettek!
süti beállítások módosítása