CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli uralkodó ház egy ügyű: mindent meg akar kaparintani

2018. július 29. 05:25 - csú

borbely_nemeth_furdokopenyebol_bujt_1.PNGA közelmúltban Bangóné Borbély Ildikó, parlamenti felszólalásával elindított egy politikai akciót a Munkásotthon megmentésére. A képviselőasszony beszéde, de főleg Németh Szilárdnak az országgyűlésben erre adott arrogáns, és az igazságot elfedő, félrevezető válasza felkeltette a csepeliek nagy részének érdeklődését. Azt kérdezik az üggyel, csak nyomokban foglalkozók: miért nem lehet kiegyezni a hatalommal? Miért nem lehet nekik odaadni némi lehetőséget a békességért cserébe. Némelyek úgy vélik, hogy azt a pár engedményt, amit Németh a hatalom nevében követel, igazán oda lehetne adni, a megmaradás fejében! 

Ez az álláspont nagyon jóindulatú, és a realitásokat figyelembe vevő kiegyezésnek látszik, de valójában annyi esélyt jelentene az életre, mint a szarvasnak, ha az erdőben lenyalná a vadász terepjáróját! Olyan kompromisszum meglétét feltételezi, amit soha nem ajánlottak! Németh Szilárd - és a Csepelen ma uralkodó, szélsőjobboldali, nacionalista elit – nem akar megegyezni, nem akar kompromisszumot kötni semmivel, és senkivel! Németh, ugyanis amikor kineveztette magát egyszemélyes kurátornak bebizonyította, hogy

éppen azzal akar magának szabad kezet szerezni a megsemmisítésre, ha engedményeket csikarhat ki. Olyan engedelmességet akar, ami az elvtelen tűrést követeli! A tűrést, ami az ő szintjéhez, durvaságához, mindenkori kollaborálásaihoz való lealacsonyodást jelenti. Egy szemernyi szándék sincs benne arra, hogy akár a legcsekélyebb lehetőségét is felkínálja a megegyezésnek. Annak, hogy legyen lehetősége a Munkásotthonnak arra, hogy egyáltalán elgondolkodhasson azon, hogy elfogadja a hatalom feltételeit vagy fenntartsa álláspontját. Némethel még a halál módjáról sem beszélhet a Munkásotthon. 

Ő uralkodik, és nem némi engedményt kér, hanem mindent követel! 
A Munkásotthon egészét: épületével, szellemiségével, jelenével, múltjával, eredményeivel, küzdelmeivel együtt! 
A csepeli Pásztor, feltétel nélküli einsandot akar! 

Nagy valószínűséggel a régi-új ideológiájuk, a nacionalista, klerikális, nép-nemzeti, vezér- és tekintélyelvűség számára. Az, hogy ez mennyire tetszik - a csepeli fideszeseknek, vagy az itteni embereknek - sem Némethet, sem az ő helytartóját, és elvtelen szolgálóját nem érdekli. Őket csak a hatalom megtartása és tovább bitorlása érdekli. Áprilisban Németh megkapta a „piros lapot” a csepeliektől, és Soroksáriaktól. Tudja, hogy a nagyvezére ezt nem tűri! A hatalomba maradás egyetlen egérútja az önkormányzati választásokban van számára. Természete szerint nem a megegyezésben, a dialógusban, hanem a durva erőszakba keresi megmaradásának lehetőségeit. Nem megegyezni, meggyőzni, de legyőzni, földbe verni, kizsigerelni akar! 

Amikor tehát a Munkásotthonról beszélünk, nem csak egy száz éves intézményről van szó! Emberségről, tradíciókról, szellemiségről. A Szabadság, Egyenlőség Testvériség lehetőségeinek megmaradásáról! 
Németh Szilárd és Borbély Lénárd úgy véli, hogy most számukra az uralkodásuknak van itt az ideje, ami az erő megmutatását jelenti kizárólag. Ez az ő olvasatukban az, hogy megváltoztathatják Csepel jelenét, múltját, történelmi értékeit. Míg a jelenre van lehetőségük, a múlt átalakítására semmilyen joguk, mandátumuk, sőt erkölcsi alapjuk nincs! Ha mégis megkapnák, azt jelentené, hogy minden észérvet legyőztek, minden gerincet betörtek. Ez az álláspont pedig fel sem tételezi, - sőt teljesen kiiktatja - a kiegyezés lehetőségét. 

Ez a némethi út! Csak a nyílt konfrontációt, élet-halál harcot lát a Csepeli Munkásotthonban is. Ebben a küzdelemben nincs helye az egyezkedésnek, itt az érvek és az értékek körömszakadtáig való védését követeli minden résztvevőtől. Nincs lehetősége az elhajlásnak! Itt már csak törni lehet. A kérdés az, hogy ki törik? 

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr214131367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.29. 23:28:12

Mi tartott ilyen sokáig? Már mint megérteni amit Némethről írtam, amióta itt publikálok a csepeliek.blog.hu-n/Csepel újság fb-oldalon! Megírtam, Németh velejéig romlott, haszonelvű politikus, odaáll, ahol hasznot, előremenetelt remél! Kezdte az SZDSZ-ben, ahol a nagyágyúk labdába rúgni sem engedték a képzetlen, hajdani képesítésnélküli napközis nevelőt. Szeretett volna 1990-ben országgyűlési képviselő lenni, persze ez többdiplomás vetélytársak között irreális elképzelés volt. Majd később a Fideszbe lépett be, nem tudták, hogy kígyót melengettek a keblükön! Tóth János csepeli elnök kegyéből 1998-ban listás önkormányzati képviselői helyhez jutott, amit hamarosan meg is hálált! Beléptetett 17 új tagot, s azokkal megpuccsolta az addigi elnököt! Aki most a KLIK keserű kenyerét eszi! Persze az is érdekes kérdés lenne, mivel érdemelte ki Tóth Mihály szocialista polgármesternél hogy iskolaigazgatót csinált belőle! Továbbá hogy bevette a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés bizniszbe! Ráadásul Németh és Borbély mai eljárásával szöges ellentétben, Tóth Mihály Némethet ellenzékiként sporttanácsnoki pozícióhoz és tiszteletdíjhoz juttatta! Németh és Borbély a nagyvonalúságot ma szemétséggel hálálja meg a szocialistáknak!

Tisztelt csepeliek! Remélem hogy most már elhiszik amit év eleje óta írok, hogy a Munkásotthon végveszélyben van! El kell hogy higgyék, hiszen Horváth Gyula is ezt állítja immár! Nincs mese, a végsőkig ellent kell állni! Vagy mi bukunk, vagy Németh Szilárd és Borbély Lénárd! Mert ha vesztenek, Orbán meneszti őket!

NEM MONDHATJÁK, NEM KAPTAK LEHETŐSÉGET A TISZTES MEGEGYEZÉSRE! Az itteni olvasók a tanúk rá, de levélben Borbélyéknak is többször megírtam, AMIT NEM LEHET MEGAKADÁLYOZNI, ANNAK AZ ÉLÉRE KELL ÁLLNI! Magyarul, ÖNKÉNT ADJÁK MEG A 2010 ÓTA ELMARADT, ÉVI 30 MILLIÓS ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁST, TOVÁBBÁ HOGY INTÉZZÉK EL, AZ ELMARADT ÁLLAMI TÁMOGATÁST IS MEGKAPJA A MUNKÁSOTTHON! Cserébe, nem hozzuk Orbán tudomására, hogy NÉMETH ELÁRULTA ORBÁNT AZZAL, HOGY A 2013-AS PÁRTELNÖKI UTASÍTÁSÁT NEM HAJTOTTA VÉGRE! Tudni illik, vissza kellett volna fizettetni az önkormányzati cégvezetőkkel a 2 Millió feletti jutalmat/prémiumot 2013-ban! Werner és Vida 6-6 Milliót vihetett haza 2013-ban prémiumként!

A Borbélynak írt levelekre érdemi választ nem kaptam, a további felelősség az övék, mi csepeliek meg fogjuk akadályozni, hogy a Munkásotthon a kezükbe kerüljön! BÁRMI ÁRON!

Aki megegyezésről álmodozik a továbbiakban, az nem ismeri őket!

Kezdőlépésként, akinek fontos a Munkásotthon megmaradása, az a választási megvesztegetésként kapott Erzsébet-utalvány tízezer forintos értékének megfelelő összegben támogassa a Munkásotthont a megadott OTP-számlán keresztül! Vagy keresse fel a Munkásotthont személyesen, nyugta ellenében ott is befizethet adományt! Fontos hogy a Munkásotthon megőrizze a működőképességét a 2019 őszi önkormányzati választásig! Akkor pedig kicsavarjuk a kormánypálcát a Németh-Borbély duó kezéből, s majd a fideszes csókos szervezetek helyett, a Munkásotthont fogjuk támogatni, a MI BEFIZETETT CSEPELI ÖNKORMÁNYZATI ADÓINKBÓL!

Továbbá tisztelettel várunk mindenkit a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Támogatói Társaságba! Aki tudja, vállaljon nyílt tagságot, hiszen így mindenki a saját tekintélyével, becsületével adhat hangot a csepeli nép akaratának! Aki nem tud vállalni nyílt tagságot, annak felajánljuk a nemnyilvános tagságot! Ebben az esetben a Támogatói Társaság megőrzi az Ön inkognitóját, mert sokaknak a megélhetése kerülne veszélybe, a Fidesz ellencsapása esetén! Ugyanezt ajánljuk azon tisztességes cégvezetőknek, akik egyetértenek velünk, de sem cégük nevében, sem maguk nevében nyilvánosan nem mernek támogatást adni!

Ezenkívül, a Munkásotthon szellemi örökségét vállaló minden csepelit szeretnénk erkölcsi támogatóink között tudni, azokat is akik anyagilag nem képesek a Munkásotthon megsegítésében részt venni! Amennyiben az intézményt meg tudjuk őrizni, az erkölcsi támogatóinkat is tisztelettel várjuk a Munkásotthon rendezvényeire! Szükség esetén ingyenes belépést biztosítunk majd a Támogatói Társaság anyagi helytállásával!

Kedves csepeli honfitársaim, mi itt itthon vagyunk! Legalább annyi jogunk van, mint akik párhuzamos társadalmakat hoztak létre a nyugateurópai országokban! Mi is ezt fogjuk tenni, mivel az Orbán-rendszer megakadályozza a tisztességes választást, a hatalomból kitenni őket nem tudjuk! Két lehetőség maradt, vagy forradalom, vagy párhuzamos társadalom! Azt utóbbi azt jelenti, amennyire tudjuk, kirekesztjük őket a magánéletünkből, beleértve a kultúrát is! Szervezkedjünk, hozzuk létre független struktúrákat! Amíg független kultúrád van, addig legalább lelkileg szabad vagy! Ellophatják az állam összes vagyonát, bevételét, nem kötelezhetnek minket arra, hogy még szeressük is őket!
süti beállítások módosítása