CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol él Csepel polgármestere? Bebizonyította: fogalma sincs róla

2018. július 31. 05:59 - csú

csepeli_ingyen_krumpli_osztasa_csepelen_2017-11-18_szombat_3.PNGCsepeliek sorállása ingyen krumpliért és ingyen almáért 2017. őszén. Borbély Lénárd messze Csepeltől, Erdélyben, a tusványosi Orbán-szeánsz előtt kijelentette: Csepelenhozzá már nem jön senki a fogadóórájára álláslehetőség keresése miatt. Sőt, már segélyt is alig kérnek, annyira javult a helyzet.” Szerencsére a szabad ég alatt beszélt, a plafont nem terhelte...

A medvetámadás elterelte a figyelmet Németh Szilárd pásztortarhonyájáról – olvastam az index.hu 07.25-i, a tusványosi eseményeket taglaló cikkében.

https://index.hu/belfold/2018/07/25/tusvanyos_elso_napja_a_medvetamadas_volt_a_legnagyobb_izgalom/

Állítólag Csepelen nem a medve, csak a helyi Cerberus, a polgármester tekintélyének maradványait őrző háromfejű kutya/cenzúra terelte el a figyelmet Borbély Lénárd tusványosi botrányos kijelentéséről, hiszen az önkormányzat hivatalos honlapja a csepel.hu, valamiért meg sem említi Borbély szereplését. Az önkormányzat által anyagilag is támogatott tusványosi politikai mítingen, másképpen az Orbán-hívők Nagy Éves Szemináriumán, most a

„nemzeti összetartozás-tudat 29. szabadegyetemén”, ugyanis a budapesti fideszes polgármesterek között nemcsak szerepelt a polgármester, de azt is kijelentette, hogy „hozzá már nem jön senki a fogadóórájára álláslehetőség keresése miatt. Sőt, már segélyt is alig kérnek, annyira javult a helyzet.”

Hol él ez az ember? Nincs tisztában a valós helyzettel vagy csak a nagyotmondás elfogadhatatlan politikai kényszere mondat vele ilyen mondatokat? Pedig illene tisztában lennie legalább azzal, hogy Csepel nem tartozik a főváros gazdagabb kerületei közé, s átlagon vagy átlag alatt „szerepel” a foglalkoztatási ráta, a jövedelmezőség és a vásárlóerő, a szegénységi mutatók, a lakosság egészségi állapota vonatkozásában.

krumpli_kislannyal_-777.PNGSok csepeli gyerek él nehéz, hátrányos helyzetben. A tavalyi esztendőben például több mint 700 fő részesült rendkívüli gyermekvédelmi-, 140 fő nevelési támogatásban, a nyári időszakban 100-110 rászoruló gyermeknek kellett étkezési támogatást adni. Burgonya- és almaosztáskor ezrek álltak sorba, éppen Borbély Lénárd előtt vagy tettestársai, munkatársai előtt. Idén több mint 1500 gyermek jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre. (csepel.hu)

A valós helyzetet mutató számok valószínűleg ennél rosszabbak. Sokan alig élnek meg a pedagógusi, ápolónői, kereskedelmi eladói, adminisztrátori fizetésükből. Mások feketén, bejelentés nélkül dolgoznak, alkalmi munkákból élnek. Egyre több csepeli szülőtől hallani: gyerekük külföldön dolgozik. A csepeliek korábban halnak, mint a budaiak. A tavalyi évben közfoglalkoztatottként dolgozók (140 fő) közfoglalkozási garantált bére sem emel ki senkit a szegénysorból. A csepeliek egy része, leginkább a nyugdíjasok, szégyellik helyzetüket, s nem mennek „könyörögni” senkihez, még a „krumplisorba” sem állnak be, így a nyilvántartásban sem szerepelnek. Megannyian be sem jutnak a polgármesterhez, mert már a polgármesteri kabinet valamelyik tagjától vagy a titkárnőtől telefonon hallhatják az elutasító mondatot, vagy át sem jutnak az őrök során. Holott Csepel, az egy főre jutó összevont jövedelem nagyságában, a kerületek között rendre az utolsó három-négy(!) között „szerepel”.

Vannak tehát egyik napról a másikra élők bőven, akik tisztességes állásban, tisztességes bérért akarnának dolgozni, míg a csepeliek ezrei szorulnának rá – egy tisztességesen működő szociális ellátás keretei között –, a szociális segélyezés valamelyik formájára.

Borbély úr azonban nem találkozik velük. Az elefántcsonttoronyban, cerberusoktól körülvéve, a hivatal nehezen megközelíthető irodájában, nem is fog. Amig ilyen nyilatkozatokat tesz, meg pláne. Talán ezért nem merik a csepel.hu-n leközölni tusványosi kinyilatkozását? Lehet, hogy senki nem akar szégyenkezni a főnök miatt?

vox 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3214149395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása