CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kivétel erősíti az őrületet...

2018. szeptember 14. 03:50 - csú

vasarnapi_zarva_tartas-2.jpgJó volna végleg elfelejteni, de a túlbuzgók nem hagyják....

Azt gondolná az ember, hogy a munkavállalók érdekeit képviselő szakszervezetnek kifejezetten kedvére való, ha ágazatában munkaerőhiány mutatkozik, hiszen jócskán javul az alkupozíciója, könnyebben kiharcolhatja a jobb munkafeltételeket és a magasabb béreket.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete alighanem kivétel, elnöke, Bubenkó Csaba úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy a kormánytól kéri: tiltsa meg – teljesen vagy legalább részlegesen – a kereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartását.

A kormány néhány órával később úgy reagált, hogy

nem tervez változtatást ez ügyben. (Ami persze nem jelenti azt, hogy nem is lesz.) Pedig Bubenkó tudta, mivel kell érvelni, a keresztény nemzeti kultúra évezredes hagyományainak tiszteletét szolgálná a boltzár, mondta, hozzátéve, hogy a családok évében ez a lépés különösen példamutató lenne, s egész Európa értene az üzenetből.

Hogy a boltok miért nem alkalmazzák önként a boltzárat – hiszen nem kötelező vasárnap nyitva tartani –, Bubenkó azzal magyarázza, hogy a magyar piac nem képes az önszabályozásra. Lehet, hogy azért, mert az érdekvédő maga sem tudja felismerni a saját, pontosabban a képviselt munkavállalók érdekeit?

(szó)

Forrás: Élet és Irodalom

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414231865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása