CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd felvágása mellett Németh Szilárd is kolbászolt

2018. szeptember 17. 05:55 - csú

1-csoportkep.jpgAzért mégis csak furcsa, hogy Németh Szilárdnak, az Orbán-kormány bevándorlás-ellenes kabinetfőnökének egyik első útja a partiumi Nagyszalontára vezetett. Mit keresett Csepel hírnevének kolbászolós öregbítői között Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester társaságában?

Dagad a keblünk a büszkeségtől.

3-a_gyoztes_kolbaszok_1.jpgBüszkeségünket még a gyomrunk háborgása sem homályosítja el. Sok minden miatt háboroghatna a gyomrunk a keblünk dagadása közben (sőt helyette is), de most csak a kolbászhalom látványa inzultálja egy kicsit.

Ismét egyik olvasónk hívta föl a figyelmet néhány pikáns képre és két-három szikár sorra. Levélírónktól megtudtuk, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere múlhatatlan késztetést érzett arra, hogy a saját Facebook oldalán, a valóban bájos családjának fotója alá helyezzen el egy fergeteges győzelmi hírt és néhány felkavaró, beszédes fotót.

Ahogy elkezdtük olvasni az átküldött hírt, azonnal tudtuk: Csepel hírneve erősítve lett polgármesterileg (is) a Partiumban, Arany János szülőhelyén, Nagyszalontán. Bár a csepeliek - Borbély úr jó szokása szerint - előzetesen semmit sem tudhattak a nagy jelentőségű eseményről, remélhetőleg a jó hír és a látvány sok mindenért kárpótolja őket. 

Borbély Lénárd ugyanis - első kézből - arról számol be, hogy idézzük:

"A X. Nagyszalontai Kolbászfesztiválon a zsűri csepeli csapatunknak ítélte oda az I. helyezést.
A jubileumi alkalom apropóján egy 500 szeletes torta is készült, amelyet én vághattam fel testvérvárosunk polgármestere, Török László kérésére. "

Nem szívesen helyesbítjük Csepel polgármesterét, de a kép tanúsága szerint ő és lenyűgöző csapata nem kolbászfesztiválon volt. A Borbély-kompánia a "Feszitválos Nagyszalontán" járt, ahol volt "kolbászolás szokott helyen". (A szokott helyet, persze, csak a bennfentesek és nem a csepeliek ismerhetik)

Borbély úr a felvágásáról hallgat. Bizonyára szerénysége tiltja, hogy bővebben ecsetelje az eredményt, de mi így is biztosak vagyunk a tortaszeletelés sikerében. Csepel fideszes polgármesterének ugyanis nem csak a felvágásban, hanem a kivágásban és az  átvágásban is nagy gyakorlata van. A Borbély-féle kivágás eredményességéről a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények egykori munkatársai, az átvágások magas színvonaláról pedig maguk a csepeliek tudnának sokat mesélni a be nem váltott ígéreteket sorolva.

csisztu_zsuzsaval_borbely_lenard.jpgAzt nem említi Borbéy úr, hogy a nagyszalontai kolbászoláson mit  keresett a szelfin lévő (szerfelett ismerős) hölgy. Ezt sem  tudjuk, de tény:  csinos és jól mutat a fotón.  Talán nem sokára - Wittner Máriát követve - őt is Csepel díszpolgáraként köszönthetjük...

Már majdnem minden világossá vált számunkra, amikor hirtelen megakadt a szemünk Németh Szilárdon. Mit keres ő a kolbászolók között talpig rövid nadrágban, szandálban és pólóján Isten nevével. Ez már maga a kereszténydemokrácia? Vagy még csak az előjátéka? De ha ez   az új Fidesz-divat, akkor Morovik Attila alpolgármester és Borbély Lénárd miért lóg ki a sorból a harmonikázott farmerrel és a sportcipővel? Ja, hogy ők Orbán Viktor eleganciáját követik? Az akkor egészen más! De mi lesz így Németh Szilárddal, aki pont egy nappal a nagyszalontai békés kolbászolás előtt tette közzé, hogy bevándorlásellenes kabinet alakult, aminek ő a főnöke. Kolbászolás közben  a kabinetjét toborozta vagy bevándorló "migráncsokat" keresett a kolbászok között is? Netán itt akart lobbizni a csepeli közlekedési káosz felszámolásáért? 

anzágo 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314244121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.09.17. 22:24:10

A csaj Borbéllyal Csisztu Zsuzsának tűnik, hozzá egy kicsit öregecske!
süti beállítások módosítása