CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kisajátítás fideszes módra, a csepeli polgármester közreműködésével

2018. szeptember 18. 05:59 - csú

hazavato_soroksaron_bl-lel-1.PNGMindjárt átvágják...

hazavato_soroksaron_bl-lel-2.PNGÁtvágták!

Adományházat kapott egy négygyermekes család Soroksáron – olvasom a csepel.hu-n. https://www.csepel.hu/hireink/egyeb/item/11505-adomanyhazat-kapott-egy-negygyermekes-csalad  Egy erdélyi család lakhatási gondjait oldotta meg a Kanadából hazatért, Csepelen élő 56-os adományozó, aki végül is valamiért Soroksáron építette fel a család részére adományát. Az átadási ceremónián „megjelent” Orbán Viktor, két úr által megtámasztott plakáton, felette a szöveg: „A kormány 2018-at a családok évének nyilvánította”.  A szöveges plakátrészt lecsúsztatva, felül új plakát vált láthatóvá, rajta két  potentát. Újabb csúsztatások után fent további plakátok voltak, az egyiken a boldog család, a másikon az adományház tervpályázaton résztvevők csapata volt látható.

Az adományozón és a hatalom fentiekben jelzett, plakátokon megjelent képviselőin túl, ott volt

mindenki, aki közel férhetett a fideszes kampányrendezvénnyé silányított szertartáshoz. Például Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, akit valamiért meg sem említett a cikk szerzője, bár, a képek tanúsága szerint még énekelt is, Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, 56-os szabadságharcos, Csepel Díszpolgára, aki szerint az adományozó azok közé tartozik „akik képesek a magyar népet felemelni”. Jelen volt a Nagycsaládok Országos Egyesületének elnöke, akitől a részvevők megtudhatták, hogy „Magyarország egyre családbarátabb ország, ahol a családok számíthatnak a társadalom segítségére”. Ott volt a váci egyházmegye püspöke és Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, akiket a szervezők a ház felszentelésére kértek fel. A lovashuszárok sem hiányoztak: ők hozták a ház kulcsát.   

hazavato_soroksaron_bl-lel-4.PNGMegjelent Borbély Lénárd csepeli polgármester mint az ügy  segítője, s ha csak levelével is, de „jelen volt” Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki egyébként Csepel mellett Soroksáron is elvesztette az áprilisi képviselőválasztást. Bár most a honvédségben utazik, levelében megerősítette: „hazánk ereje, jövője a családokban rejlik”.

A külsőségek mellett sem lehet szó nélkül elmenni: a ház körüli utat, ami valószínűleg még nem készült el, sötétzöld „anyaggal” takarták le, de nem maradt ki a vörös szőnyeg sem. Zászlók, piros, fehér, zöld lufik. Nemzeti színű szalag. Átvágásához csak hatan fértek hozzá, köztük egy katonatiszt, talán Németh képviseletében. Borbély úr nem vágott, viszont vigasztalódhatott a ház megtekintését követő fogadáson, amely külön erre az alkalomra felállított sátrak alatt lett lebonyolítva.

hazavato_soroksaron_bl-lel-3.PNGMegjöttek a huszárok (is)

Szóval, volt itt minden: udvari pompa, sátor sátor hátán, látvány, ünnepélyesség, fogadás, a hatalom mindenhatóságának és jóságának nem is titkolt, sőt célzatos felmutatása, egy magánkezdeményezés esetében is. A magánpénzből lakáshoz jutott család számára életre szóló eseményt így használta fel, saját céljaira, a Fidesz hatalmi gépezete.

Hogy mindez, a ház 40 milliós költsége, a telek, vélem sokmilliós értéke mellett, mennyibe került, már nem is érdekes. A díszes kirakat elkészítését, a kirakati anyagok, babák, a fogadás költségeit nem szokás számolni. Valaki, valakik viszont állták és állják a cechet.

Két újsághír:

Idén májustól „már 1355 családot (több csepelit is, szerzői megj.) lakoltattak ki Magyarországon, köztük több száz olyat, akik már nem hitelintézettel, hanem azzal a Nemzeti Eszközkezelővel állt szerződéses viszonyban, amelynek feladata, hogy gondoskodjon a bajba jutott, hitelüket fizetni nem tudó rászorulókról…. Magyarországon 30 ezer ilyen, problematikus hitelszerződés van életben, ezek mindegyike kilakoltatással végződhet.” Az ellenzéki képviselők által az ügyben kezdeményezett parlamenti vitanapot „ a kétharmaddal rendelkező kormánypártok, a Fidesz és a KDNP egyszerűen ignorálták”. https://444.hu/2018/08/18/napi-12-embert-lakoltatnak-ki-magyarorszagon

 „Nettó 700 millió forintot költött a családok évére a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Összehasonlításul: az idei költségvetésbe 3,95 milliárd forinttal kevesebbet állítottak be családi pótlékra, mint tavaly.” https://24.hu/fn/gazdasag/2018/09/14/csaladok-eve-2018-csaladi-potlek-tamogatas/

vox

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8714246299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.09.18. 08:05:02

Röhejes ahogy Wittner Mária és Borbély Lénárd oda tolta magát! Ők is adakoztak a 40 millióba? Azért a faoszlopokat és a szarufákat nem ártana lefesteni, mielőtt beleköltöznek a szúk!

Mesant 2018.09.18. 13:43:10

Hát ez így baromi gusztustalan.
süti beállítások módosítása