CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiszivárgott Csepelről a városvezetők titkosított 160 milliós pénzköltése

2018. szeptember 25. 05:57 - csú

penzcsapbol_csepelen_omlik_a_penz-777_1.pngMegkoronázva és meglovasítva. Az új címerük árnyékában a 21.kerület vezetői a csepeliektől elzárva, zárt ülésen kinyitották a pénzcsapot

Suttyomban megszavaztak még egy kis közpénzt, meg is oldódott a probléma - kezdi cikkét Kovács-Angel Marianna a 24.hu hírportálon. A csepeli ügyeket jól ismerő újságíró így folytatja:

Meghiusulni látszott, mégis tető alá hozzák a csepeli Simon Bolivár sétányra tervezett 2040 négyzetméteres kézilabdacsarnokot. Idén márciusban elhasalt a Csepel Diáksport Egyesület és a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. közös közbeszerzési pályázata, mivel az ajánlatot adó kiskunhalasi Merkbau nettó 747,9 millió forintért vállalta volna a kivitelezést, míg a fedezet csak nettó 500 millió forint volt.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció szerint mégis sikerült megegyezni: a Merkbau és az egyesület szeptember 11-én kivtelezési szerződést kötöttek. A kontraktus szerint a kivitelezési díj nettó 556 millió forint, ha azonban a II. ütemet is megrendelik, úgy az összeg nettó 292 millió forinttal megugrik. Ha pedig a II. ütemet egy kicsit később rendelik meg, akkor a teljes összeg meghaladja az egymilliárd forintot.

Hogy honnan érkezett a pluszpénz? Csepel képviselő-testülete augusztus 21-én rendkívüli, zárt ülésen, a nyilvánosság kizárásával döntött arról, hogy 160 millió forinttal kiegészíti a csarnok megépítéséhez szükséges támogatást és módosítják a szerződéseket.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy a sportlétesítményt a meglévő tornacsarnok mellé szeretnék felhúzni, amelyet taopénzből, valamint az önkormányzat által biztosított 50 millió forintból újítottak fel 2017-ben. A teljesen új kézilabdacsarnokba nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas pályát terveztek, amelyhez 300 fős lelátó, öltöző és kiszolgálólétesítmények is tartoznak, illetve egy 60 fős parkoló. A lapnak Kalmár Zsolt, a Csepel Diáksport Egyesület elnöke az első, bedőlt közbeszerzés után elmondta:

Az önkormányzat ebben a projektben az önrész, azaz 30 százaléknyi forrás előteremtésében nyújt támogatást, míg a maradék összeget a társaságiadó-kedvezményből, a taóból szeretnénk megkapni. Itt Csepelen mindenki szeretné, ha ez a csarnok megépülne, hiszen az egyesületünkben több mint kétszázötven gyerek kézilabdázik.

Csepelen nagy erőkkel építik a sportpályákat:

  • Csepelen épül fel a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány birkózócsarnoka, az első ütem 2,1 milliárdot visz el. Az alapítvány elnöke Németh Szilárd, a kerület korábbi polgármestere.
  • Augusztus 21-én Csepel Önkormányzata úgy döntött, hogy ingyenesen használatba ad egy területet a Kis-Duna partján, ahol az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nagyméretű, műfüves futballpályát épít.
  • Tavaly adták át Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műfüves futballpályáját. Az önkormányzat harminc százalékos önerővel járult hozzá a költségekhez, a többit a MLSZ Országos Pályaépítési Programjából finanszírozták. 2014 júliusában adtak át egy 20×40 méteres pályát a Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban, továbbá a Katona József Általános Iskolában, valamint a Lajtha László Általános Iskolában is kiépítettek egy-egy 20×40 méteres pályát.

 

Forrás: Kovács-Angel Marianna (24.hu)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3314254845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.09.25. 11:09:06

Pofátlanság teteje hogy az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást ad egy sportlétesítményhez! Helyette tulajdonrészt kellene kérni az adott összegért! Amennyiben egy létesítmény teljesen önkormányzati pénzből létesül, akkor pedig a teljes tulajdonjog Csepelt illeti!

Továbbá, ahogy joga van ma a képviselőtestületnek szerződést kötni ingyenes használati jogra, úgy a következő képviselőtestületnek meg joga lesz bérleti díjat kérni érte! Vonatkozik ez a Birkózócsarnokra is! Nehogy azt higgye Németh Szilárd és Borbély Lénárd, hogy kötelezettség vállalásokat hagyhat a következő csepeli vezetésre! Ahogy az ő kezük nincs kötve, úgy a következő sem lesz! Amennyiben bármilyen hátrány éri Csepelt ez ügyben, úgy a következő vezetés perelni fogja a felelősöket, ha másképp nem, akkor a magánvagyonukkal tartoznak helyt állni! Nem csak egyszerű állampolgárokat lehet kilakoltatni az ingatlanukból!
süti beállítások módosítása