CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Titkos vagy illegális kanalazás a csepeli húsos fazékból?

2018. október 04. 05:59 - csú

penzcsapbol_csepelen_omlik_a_penz-777.png„A fideszes többségű képviselő-testület döntésének ellenére Borbély Lénárd  kifizettette a munkadíj több mint 90 milliós részét, majd az idén nyáron, amikor éppen nem volt külföldön, s működött a hivatal, a még ki nem fizetett kamatokat is. A két intézkedés mögött nem találtam testületi döntést, sőt a testületet is csak utólag tájékoztatták a korábbi határozatokkal ellentétes kifizetésekről. Szerintem ez a szövevényes história világosan mutatja a csepeli fideszes vezetők hozzá nem értését, a saját fideszes többségű képviselő-testület teljes semmibe vételét…”

A fentiekben kiemelt részlet egy nyolc éves történethez tartozik.  Nem sokkal a Nemzeti Együttműködés Rendszere 2010. június 14-én történt „megszületése”, és a Fidesz csepeli győzelme után kezdődött.

Még a szocialista vezetés kötött szerződést 2009-ben az „Ady lakótelep integrált szociális városrehabilitációjának megvalósítására” címmel kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes pályázóval. A pályázat része volt a lakótelep mögötti park és az annak szélén lévő üzletsor, illetve a Csepeli Galéria felújítása. A beruházás lebonyolítása a CSEVAK Zrt. feladata volt. A szerződés teljesítése során pótmunkák merültek fel, amelyeket műszaki ellenőrzést követően, elfogadott az önkormányzati vezetés.

A Németh Szilárd vezette új önkormányzati vezetés 2010. október 12-i alakuló ülése közben karhatalommal „megszállta” a CSEVAK Zrt. épületét, majd az alakuló ülésen, a sikeres épületfoglalás után, azonnali hatállyal, indoklás nélkül leváltotta a gazdasági társaság vezérigazgatóját, felügyelő bizottságát és Werner Péter személyében új vezérigazgatót nevezett ki. Az új vezérigazgató a

megrendelt pótmunkákkal nem értett egyet, s leállíttatta, testületi döntés nélkül, azok kifizetését. Ezzel párhuzamosan gusztustalan politikai támadások sorát indították a szocialista önkormányzati vezetés, illetve a CSEVAK Zrt. volt vezérigazgatója ellen, lényegében eredménytelenül. A helyzetet megunva, az évekig tartó huzavona után a kivitelező végül perre vitte az ügyet. Követelésének összege az 98,8 mFt munkadíj+56,2 mFt késedelmi kamat, azaz ~155 mFt megfizetése volt.  

Közben Werner Péter vezérigazgató részére az önkormányzat képviselő-testülete fizetésén felül, évente többmilliós prémiumokat hagyott jóvá, 2014 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt pár nappal, munkaszerződését öt évvel meghosszabbították, utána kifizették az év kilenc hónapjára járó prémiumát. A 2014. évi önkormányzati választásokon nyertes Borbély Lénárd polgármester a december 16-án megtartott testületi ülésen a kifizetett prémiumhoz hozzáadta a Werner negyedik negyedévi prémiumát, majd két napirenddel később leváltotta.  

Az önkormányzat 2015 áprilisában tartott képviselő-testületi ülésén elutasította a megegyezés lehetőségét, ellenkeresetet nyújtott be. A pert elvesztette. Az önkormányzat vezetése azonban tovább folytatta a pereskedést, sikertelenül. A fideszes többség 2017 júniusában, zárt ülésen ismét a fellebbezés mellett döntött. A döntés ellenére Borbély Lénárd, még 2017 nyarán kifizettette a munkadíj több mint 90 milliós részét

https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/09.28/T7_uj.pdf,

majd valamikor idén nyáron, amikor éppen nem volt külföldön, s működött a hivatal, a még ki nem fizetett kamatokat is.

https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2018/09.26/T-6.pdf.

A két döntés mögött nem találtam testületi döntést, sőt a testületet is csak utólag tájékoztatták a korábbi határozatokkal ellentétes kifizetésekről.

A nyolc éves história világosan mutatja a csepeli fideszes vezetők hozzá nem értését, a saját többségű képviselő-testület teljes semmibevételét, az általuk kinevezett vezetők szervilis hozzáállását, a felkért jogászok (más ügyekben is megmutatkozó) felkészületlenségét, politika iránti elkötelezettségét. A fő felelősök azonban véleményünk szerint a „megrendelők”. Németh Szilárd és Borbély Lénárd. Döntéseik lehetséges okairól, vezetői, szakmai, politikai munkájuk tapasztalatairól már többször írtam, e blog keretei között. Ezért csak egy cikkre hívom fel az olvasók figyelmét, amely az ügy több szereplőjét és Fideszen belüli kapcsolataikat, a húsosfazék körüli szüntelen tülekedésüket mutatja be:

https://24.hu/belfold/2015/05/06/vonzza-a-husosfazek-a-napi-gazdasag-egykori-embereit/

vox

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614280231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.10.04. 08:22:45

Borbély csak egy valamihez ért, Németh Szilárd utasításainak végrehajtásához!

A kanalazásból sokaknak jutott, nézzük csak Borbély tanácsadóinak a számát! Vajon Giró-Szász milyen tanácsokat adott és mennyiért?

Németh Szilárd elárulta Orbánt 2013-ban, ez miért nem jutott el Orbán fülébe? Rég nem lenne már semmi, legfeljebb törzsvendég egy csehóban! Németh 2013-ban nem hajtotta végre Orbán pártelnöki utasítását, miszerint az önkormányzati vezetőknek ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ CÉGEK VEZETŐINEK VISSZA KELL FIZETNIÜK A 2013-AS JUTALMUK/PRÉMIUMUK 2 MILLIÓ FORINT FELETTI RÉSZÉT! WERNER ÉS VIDA 6-6 MILLIÓT VITT HAZA ABBAN AZ ÉVBEN!

Áruló a teljes csepeli Fidesz, mert senki sem jelentette! Persze ahhoz bátorság kellene, előttük van Horváth József példája, akit Németh eltakarított a csepeli Fideszből, mert kifogásolni merte Németh kampánypénz-kezelését 2006-ban! Aki kíváncsi a részletekre, s a csepeli Fidesz belügyeire, az írja be a keresőbe, "a valódi Németh Szilárd"!
süti beállítások módosítása