CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendszerhiba a csepeli Fideszben

2018. október 15. 05:32 - csú

sztk-ok-_borbely_kerdojel_2.pngA kormányzat úgy érzékelte, hogy Csepelen a helyi hatalom pozíciói erősen megkoptak. 
Itt, a jövő évi önkormányzati választásokra nem biztos a fideszesek győzelme akkor, amikor az ország egészében vezető szerepük stabilnak mondható. A bizonytalanságnak két okát láthatták. 

Az egyiket Németh Szilárd óriási helyi elutasítottságában vélhették megtalálni. Hitelvesztésében ormótlan agresszivitása, szavahihető képességének teljes leépülése, és az országos politikában való „dúvadsága” okolható. A másikat pedig az idegenből Csepelre delegált Fidesz komisszárok szakmai hozzá nem értésében, lelketlen törtetésükben lehet keresni. Náluk a hibás döntéseknek a mennyisége olyan mértékű, hogy az már minőségi változásért kiált a kerületben. 

Míg az első ok megoldása aránylag egyszerű: vissza kellett vonni Németh Szilárdot a politikai élvonalából, ami 2018 után a süllyesztőbe tevésével meg is történt. Funkciót kreáltak neki,(politikai államtitkár a HM-nél) amiben jól elrejthették a nyilvánosság szeme elől. A másik, a csepeli helyhatóság fenntarthatóságának ügye nagyobb fejtörést okozhatott. A Fidesz központnak a bábként működő,

teljesen felkészületlen és Csepelről tapasztalattal nem rendelkező helyi vezetés állapota, egyre nagyobb gondokat okoz. A Németh általi kézi vezérléssel irányított Borbély (és vidéki csapata) a „főnök” kegyvesztettsége okán teljesen talajvesztett állapotba került.

A viszonylagos stabilitás megszerzésére az országos központ sose látott pénzügyi injekcióval támogatta meg a z itteni vezetőit. Az elképzelés nélküliség, a távlati gondolkodás teljes hiánya, és az ebből következő rossz döntések garmadája olyan folyamatokat indított el, amiket viszont már „csak pénzzel” kijavítani nem lehet. A stratégiai gondolkodás teljes hiánya, és a kizárólagosan hangulati elemeket tartalmazó kitörési faktorok megjelölése, ablakon kidobott pénzként értékelhetők. A csókos nyugdíjasok évi többszöri hajóztatásával, a polgármester hatvan felettiek születésnapi köszöntésével nem tudják feledtetni, a kerület közlekedésének teljes összeroppantását, és az egészségügy nyolc éven át tartó kifosztottságát.

Az országosan élenjáró csepeli egészségügyi ellátást (nem is annyira szakmai, sokkal inkább politikai döntések következtében) az állandó botrányok tanyájává tették. Szakrendelések megszüntetésével, a politika tévéken keresztüli direkt bevitelével, várólisták, és a rendelésekre jövők hosszú várakoztatásával közutálatot váltottak ki. Nehéz megmagyarázni, hogy az a Fidesz, amelyik ellenzékben toporzékolt azért, hogy a HPV oltást ingyen megkaphassák a lányok, most miért szüntette meg a szakrendelőben a mellrákszűrést. Ez utóbbinak a megelőzésben bizonyított hatékonysága sokkal jobb volt, mint az előbbinek.

Több mint egy éve Borbélyék elkergették a Vénusz utcai rendelőből a szemészetet is, csak azért, hogy másnak (úgy hallani csókosnak) adják. A rendelő üres, ott a betegek ellátatlanok, a (csókos) vállalkozó meg visszaadta vállalkozási kérelmét. A csepeli lakosok meg szívnak, mint a kanadai torkos borz a buta döntéseket hozó vezetőik miatt  ! A  szeptemberben beígért költségvetési támogatás az immáron teljesen lerothasztott csepeli egészségügy szekerét nem húzza ki abból a mély kátyúból, amibe felelőtlen vezetői belekormányozták.

Az egynapos sebészet ötletének felmelegítése, és a tüdőgondozó átalakításának hirtelen előrántott ötlete nem valósítható meg a hátralévő egy évben. Még akkor se, ha az erre a rész beruházásra idelökött pénz jóval meghaladja azt, ami tíz évvel ezelőtt a teljes járó beteg ellátás felújítását jelentette. Ez persze nem jelenti azt, hogy a pénzt nem is költik majd el. 

A nagy mágusok itt simán el tudtak korábban könyveltetni kétmilliárd forintot, miért ne tudnák ezt a produkciót újra megcsinálni?

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6614294861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása