CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen "az a cél, hogy féljenek"!?

2018. november 28. 05:59 - csú

hajlektalanok_ellen_biztonsagi_szolgalat_csepelen.PNGLesz itt rend! A hajléktalanok rendszabályozásáért a rendőrség és  a közterület-felügyelet mellett már működik Csepel önkormányzatának biztonsági szolgálata is. Milyen hatékony szervezet lesz a következő? Jön a CSFH vagyis a Csepeli Fidesz Gárda?

Képtelenek világos kérdésre világos választ adni a csepeli fideszes városvezetők és papagájkommandójuk zsoldosai. A sétáló utcai ügy megfeküdte a gyomrukat, torkukon akadt a szó  vagy mellébeszélnek. A Csepeli Hírmondó (CSH) két és féloldalas cikkében nem válaszol, nem elemez, hanem szemérmetlen módon átveri az olvasót.  Válasz helyett a 24.hu újságírójának megy neki,  de kapnak „a balliberális véleményformálók is”, mert egyetértettek a cikkel. Közben válasz nélkül maradt a bírált cikk több állítása, azaz sem a polgármester, sem a CSH nem válaszolt az újságíró által a polgármesternek eljuttatott lényeges kérdésekre. Blogunk is közzétette ezeket: https://csepeliek.blog.hu/2018/11/06/felelmet_kelteni_mar_tudnak_csepel_fideszes_varosvezetoi_de_vilagos_kerdesekre_keptelenek_valaszolni?fbclid=IwAR33CdLivVEF5zHosFk2vtxBK7TtOROY00OZX26UVxITneEaL0nch0Mj8Oc

Nem sokkal később a polgármester saját facebook oldalán(!) egy közleményt jelentetett meg, amelyben szintén nincs válasz a 24.hu újságírója kérdéseire. Miért?                 

A választ, ha lesz, szívesen közöljük. Van azonban néhány további megjegyzésünk, kérdésünk a CSH két szerzőjének írásához:

> A biztonsági szolgálat emberei az újságírónak azt mondták,  „az a cél, hogy féljenek”.

Ők nem kaptak pénzt az újságírótól –, akkor miért járatják le az önkormányzatot? Vagy lehet, hogy tényleg ezt kapták „feladatul” az önkormányzati vezetőktől? Vajon kitől? Érdemes lenne azonban a kerület vezetőinek azon is elgondolkodni, hogy

lehet-e, hosszútávon, a félelemre építeni bármilyen rendet. Szerintünk nem.  

> A polgármester a közleményében azt írja, s ezt közli a CSH is, hogy „a rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is”. Kérdésünk: akkor mit kerestek kigyúrt, „Csepeli Önkormányzat BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT” feliratú fehér mezt viselő emberek a sétálóutcában, akik az újságíró szemébe mondták: „Féljenek is. Pont ez a cél.” Lehet, hogy véletlenül sétáltak arra? Legközelebb netán mások megfélemlítésére is vállalkoznának?

> Örülünk annak, hogy az „önkormányzat különösen odafigyel a csepeli sétálóutca biztonságára és tisztaságára.” Fontosnak tartanánk viszont, hogy különösen odafigyeljen a kerület egészének biztonságára és tisztaságára is. Az elmúlt hónapok tapasztalatai szerint egyre több például a kerületben a szemét, sok esetben nem szállítják el a családi házas övezetekből, a lakótelepekről a szelektív hulladékot. Olvasóink szerint több utcában már harmadik hete várják az ott élő csepeliek a szelektív hulladékszállító kukásautókat.

> „Fasizmusban sem ellenzéki média, sem ellenzéki pártok nincsenek” – írják a szerzők, elutasítva a 24.hu Orbán-rezsimet jellemző mondatait. A TK-LG szerzőpáros egy kicsit leegyszerűsíti a fasizmus fogalmát. A Wikipédia szerint

 „az első fasiszta jelleg mozgalmak Olaszországban jelentek meg az első világháború idején, kombinálva a baloldali és jobboldali mozgalmi jegyeket, szemben állva a szocializmussal, a kommunizmussal, a liberális demokráciával és számos esetben a hagyományos jobboldali polgári konzervativizmussal is.

Az egyik legegyszerűbb használható definíciót Umberto Eco alkotta meg, aki szerint a fasizmus a nacionalista autoriter rezsimek gyűjtőneve. Ehhez szorosan kötődik a tömegmanipuláció, a vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, az igazságszolgáltatás és a sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése.”  

Szerintünk, aki nem ismeri fel ezeket a jegyeket a mai magyar valóságban, a Fidesz Nemzeti Együttműködési Rendszerében, az homokba dugja a fejét.

V.-A.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514391356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása