CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hányszor hazudott a csepelieknek tavaly a Csepeli Hírmondó?

2019. február 08. 05:34 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre_7.PNGEszméletlen, hogy mit akar lenyomni a torkunkon a Fidesz  hétről hétre

„A bíróság szerint minden harmadik nap hazudott a kormánymédia (legalább)” - olvasom a magyarnarancs.hu-n

A cikkből kiderül, hogy a tavaly „109 helyreigazítási pert vesztett el a kormányközeli sajtó”, miközben a „balliberális, Soros által pénzelt” másik oldal összesen 14-et. Ráadásul ebből kettőben még nincs jogerős döntés, arról nem is beszélve, hogy többségében nem a „cikkek érdemi” állításai miatt vesztettek a független sajtótermékek.

A Csepeli Hírmondót 2018-ban, mindössze egyszer ítélte el a Kúria, Németh Szilárd jogsértő fényezése miatt. (https://hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/elmarasztalta-a-csepeli-hirmondot-a-kuria-2451893). Egyébként a nyár elején az Állami Számvevőszék is szóvá tette az önkormányzati tájékoztatás egyoldalúságát, de ezt  a szerkesztőség nem közölte. Nem tették a kirakatba ezt a kritikát sem csakúgy, mint Németh Szilárd pervesztését. A kerület fideszes képviselőjét a múlt évben rágalmazásért elítélték,

bocsánatkérésre és sérelemdíj megfizetésre kötelezték.

A csepeli fideszes pártlap hazugságairól viszont tavaly nem született bírósági ítélet. Nem vezettem statisztikát arról, hányszor hazudott a lap az elmúlt esztendőben, a hazugságokkal érintett helyi pártok, szervezetek, politikusok ismereteim szerint nem fordultak jogorvoslatért az igazságszolgáltatáshoz.

Példának okáért a december 17-i számban több hazugság is olvasható: „az MSZP közleményben tudatta, hogy »civil szervezetként« indul a 2019-es választásokon”; „Takács Mónika minden önkormányzati segítséget visszautasított”; „Eddigi terveik alapján a Csepel SC területének túlnyomó részén szintén szociális, lakás- és plázafunkciót szánnak az eddigi sporttal szemben.” stb.(http://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2018/12/17/csepeli-hirmondo-ix-30-szam/)

Ha laponként – nagyon visszafogottan számolva –, csak egy CSH-s hazugsággal számolok, akkor, szerintem, az előző évben kéthetente hazudott valamit a helyi fideszes önkormányzati vezetés által fenntartott, tavaly 30-szor megjelent, közel 150 millióba került Csepeli Hírmondó. Vajon meddig teheti még?

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7014614322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása